• Patak
    3.5k
    Onda je ovo nepopularno. Kule će biti prvi napadač Dinama ove sezone. Trenutno u sastavu mu nitko nije ni blizu, a ne vjerujem da će doći netko tko bi mu ugrozio tu poziciju jer taj netko bi trebao biti najplaćeniji igrač Dinama ikad, i to uvjerljivo. Dakle, minimalno 10 milijuna eura za kakvu takvu garanciju 20 golova koliko Kule isporučuje. A to se neće desiti.
  • Blueshadow86
    3.6k
    Ti definitivno trolaš. Ovo je čak previše i za ovu temu.
  • Teofil Kateran
    2.7k
    Dakle, minimalno 10 milijuna eura za kakvu takvu garanciju 20 golova koliko Kule isporučujePatak

Ne znam otkud tolika garancija da će Kulenović isporučiti 20+ golova iduće sezone? I ne znam jel trollaš ili stvarno smatraš da ispod 10 milijune eura ne možemo naći zamjenu za Kulenovića :lol:

Sezona 16/17 - 8 golova (treća poljska liga)
    Sezona 17/18 - 0 golova
    Sezona 18/19 - 4 gola (Ekstraklasa)
    Sezona 19/20 - 2 gola (Ekstraklasa, EL kvalifikacije)
    Sezona 20/21 - 8 golova (HNL, EL)
    Sezona 21/22 - 11 golova (HNL, kup)
    Sezona 22/23 - 12 golova (HNL, kup)
    Sezona 23/24 - 12 golova (HNL, kup)
    Sezona 24/25 - 22 gola (LP kvalifikacije, LP, HNL, kup)

Ove brojke dokazuju da je Kulenović prošle sezone definitivno imao sezonu karijere, najviše tih golova je zabio upravo kada je bio zamjena Petkoviću. Činjenice govore da je nakon Petkovićeve ozljede on postao naš prvi i jedini napadač i kao takav je u 21 nastupu (od Slovana 5.11. do Šibenika 17.4.) zabio 3 gola (2 iz igre) u 21 nastupu, i to su bili golovi Gorici, Istri i Bjelovaru.

Mislim da se previše i pljuje Kulenovića, ali mislim da se definitivno i pretjeruje s onim što se od njega očekuje. Osobno ga vidim kao trećeg napadača jer je domaći dečko, isporučit će neke golove ulaskom s klupe, ali ne bih nikako volio da ozljedom prvog napadača ostanemo na njemu. Mogu se sad vadit statistike i usporedbe, ali ne vidim njegov doprinos na terenu kada je prvi napadač, veliku većinu utakmica bude igrač manje i to su činjenice. I da se razumijemo, ne vidim ni njegov ni Kangin doprinos u takvoj ulozi da nam oni ostanu prve opcije. Jednostavno smatram da to nisu igrači koji bi trebali biti prve dvije opcije u klubu poput Dinama.

I ljudi očito smatraju to pljuvanjem, ali zašto se ne smije biti realan i priznat da je Kulenović jednostavno tehnički poprilično limitiran igrač i da zbog tih svojih mana ne bi trebao biti u prva dva napadača Dinama.
  • Brusa
    3.4k
    a gle... stoji što si ti napisao, ali vidiš da su doveli Kangu pa ga je trener stavljao ispred Kuleta. Tako da , ja mislim koga god Boban dovede za napadača, imati će u startu prednost kod Kovačevića.
    E sad, pitanje je tko će to biti. Ova imena koja se tu vrte nisu bolja od Kuleta I čak ako će imati startnu prednost , siguran sam da će ih Kule ubrzo staviti na klupu.
    S druge strane, ako smo se riješili Petkovića, logično bi bilo da dovedemo boljeg od njega ili barem da je tu negdje, a ne lošijeg...

Edit:

Možeš li molim te napisati koja su 2 bolja napadača od Kulenovića koje bi ti doveo u dinamo, da budu 1. i 2. špica?
  • Jos-Optimus
    6.1k
    20 golova u Dinamu u HNL-u sigurno ne kosta 10 milijuna eura. Kule je jako dobar back up za Dinamo, prvi napadač nikako jer je i ove godine pokazao da mu je taj pritisak previše, jednostavno nije kompletan, može ući u seriju i to nam može jako puno značiti, ali prvi napadač Dinama.jednoatavno mora imati kvalitetu više. I sigurno ćemo dovesti takvog igrača
  • Teofil Kateran
    2.7k
    Možeš li molim te napisati koja su 2 bolja napadača od Kulenovića koje bi ti doveo u dinamo, da budu 1. i 2. špica?Brusa

Naravno, evo nekih opcija koje se spominju u vezi kluba i nekoliko igrača spomenutih u scout službi:

Dion Drena Beljo - trenutno se radi na njegovom transferu iz Augsburga, povremeni reprezentativac, prošle godine dobar u Rapidu
    Noah Botić - Australac naših korijena, igra dosta dobro u australskoj ligi, ima 23 godine
    Joaquin Panichelli - Igrač Alavesa na posudbi u Mirandesu, zanimaju se neki klubovi iz Liga 5 već za njega, vrijedi 2 milijuna
    Mirlind Daku - bivši igrač Osijeka koji ima kontinuitet visokog broja golova po sezoni gdje god je igrao, a ističe mu ugovor sljedeće sezone
    Joel Pohjanpalo - ima 30 godina, vrlo iskusan igrač koji je zabijao u Veneziji, Bayeru, Unionu...
    Efthymios Koulouris - najbolji strijelac poljske lige
    Erik Botheim - odličan igrač koji je zabijao u Bodi i Malmou
    Barnabas Varga - jeftinija opcija, zabija redovito u mađarskoj ligi

A kad je kolega gore bubnuo 10 milijuna eura, onda slobodno mogu spomenuti i neka imena kao što su:

Igor Matanović - povremeni hrvatski reprezentativac, igrač Eintrachta
    Matija Frigan - igrač Westerloa za kojeg smo se već više puta zanimali
    Adam Buksa - igrač Midtjyllanda za kojeg smo se već zanimali, sad je preskup
    Kevin Carlos - igrač Basela za kojeg smo se zanimali, sad je preskup
    David Strelec - igrač Slovana koji se vratio iz Serie A, preskup
    Louis Munteanu - mladi igrač Cluja, sada vjerojatno preskup
  • Brusa
    3.4k
    hvala na iscrpnom odgovoru! :up:
  • GeneralNapoleon
    1.8k

Pa ali ti koje si naveo bi vjerojatno ili bili 5+ milja eura i s time, kao sto je kolega napisao postali najplaceniji igraci kluba, ili bi bili rizik koji bi mogao ispast kao Kanga.

Beljo: Vjerojatno preko 5m zbog cega je i vrlo upitno hocemo li ga dovest.

Botic: Australska liga. Suvislo komentirat da nista vise od kocke.

Panichelli: Jedna dobra sezona u drugoj ligi. Cijena sigurno 3+m. Ali i pitanje bi li bio na kraju pojacanje.

Mirlind Daku: Vrijedi 8m na transfermarktu. Doslovce 10 milja koje je kolega spomenuo.

Pohjanpalo: 4,5m i ugovor do 2029. Barem 5+m.

Koulouris: 3,5m ali ugovor samo jos godinu dana. Jedina opcija koja mi se cini realna ispod 5m a da vrlo vjerojatno bude pojacanje. Samo je pitanje zeli li Boban 30 godisnjev grka u napadu. Nekako sumnjam.

Botheim: Isto 3,5m. A nije da rastura tamo. Znaci cijena 5+m a neizvjesno bi li bio upgrade.

Varga: Madarska liga. Sumnjam da bi bio upgrade na Kuleta.

Dakle ne znam. Ovako ja to vidim. Makar bi se cak slozio da se valjda moze nac za manje od 5m napadac bolji od Kuleta. Ali nije to sad ni toliko lako.
  • Dadox
    449
    [lBudi siguran da si u krivu, Kule neće biti prvi napadač,doći će prvi napadač i neće biti plaćen ni približno onome što si naveo.Dakle,ovo od tebe nije nepopularno nego glupo,ali pošto ne postoji takva tema neka si se ovdje svrsto.
  • don
    13.7k
    a naravno da je bio ljut kad je gledao tarabuJos-Optimus

nean ništa protiv toga da netko preferira Kulenovića isprid Kange, ali mi apsolutno nije jasno da netko igrača koji se dokaza u Švicarskoj i Belgijskoj ligi naziva tarabom, a u isto vrime dili pohvale igraču koji je ima jednu dobru sezonu u HNL-u.

zamisli kako onda navijači iz švicarske i belgijske lige gledaju na Kulenovića kad je nešta pokaza samo u šugavoj i slabašnoj hrvatskoj ligi.
  • Jos-Optimus
    6.1k
    stari moj, ponasali smo se i tretirali ga kao da je prime Drogba. Za nista nije bio kriv, nalazili smo mu sve dobro...a to je kita za prvog napadača
  • Mr Anderson
    12.2k
    David Strelec - igrač Slovana koji se vratio iz Serie A, preskupTeofil Kateran

Ja sam za ovog, ime mu govori da bi hladno zabio 30 golova u sezoni.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.