• Keyser Soze
    18.4k
    Svi znamo ljude koji za Dinamo govore "mi" i prate svaku utakmicu, a na stadion odu eventualno na Europu. Ljudi jednostavno nisu toliko zagriženi i nije im Dinamo prioritet u životu, to se može promijeniti jedino tako da klub radi na tome da Dinamo postane dio svakodnevnog života tih ljudi i da taj klub osjete kao svoj identitet, bez toga se može pozivati koliko god hoćeš, ali neće dugoročno uroditi plodom.
  • miro
    8.5k
    Zato smatram kako je stadion s vise od 25 tisuća mjesta nepotreban. Sa 25k ljudi koje zanima Dinamo ti napraviš atmosferu da se svi useru kad dođu, a s 35k koji nije pun (a nece bit pun nikada, koliko god mi volili Dinamo), ili je pun šminkera, to ce uvijek bit mlaka atmosfera. Znam da je Naukovic pricao da se ide na 30-35k, pa se nadam da ce se ići prema donjoj granici
  • Sibirski plavac
    8.1k
    tako da klub radi na tome da Dinamo postane dio svakodnevnog života tih ljudiKeyser Soze

Akcije učlanjivanja, Dinamovo po kvartovima, Plave noći, druženje igrača npr. pri otvaranju novog shopa, kvizovi, članski dan.

Sve ovo postoji i opet posjeta nije onakva kakvu bismo htjeli.

Dobro je kolega iznad napisao, jel postoji išta što klub još može napravit da lijene guzice kojima se ne ide na tekme dođu češće.

Ne volim se vraćat na njih, ali evo i magarad recimo nije preko noći dobila ovakve brojke koje danas ima. Devedesetih i 2000-ih (znači period kad su bili rezultatski dobri) sve redom sezonski prosjeci posjete manji od 10k, uz izuzetak možda dvije sezone kad je bilo više od 10k. Prvi put konstantu od 10k i više imaju početkom 2010-ih , a apsolutni boom je došao od dolaska boga baluna 2020. do danas.
    Ako je njima "fanaticima" trebalo tolko vremena da se digne posjeta, očito će i nama trebat i to možda i više vremena.
  • Georg Koch
    7.5k
    klub radi na tome itekako kroz razne aktivnosti sa svim populacijama, od najmladjih do onih starijih.
    I cinjenica je da to klub radi tek "od nedavno" odnosno kada je dosao u prave ruke, i cinjenica je da to nije puno vremena, i cinjenica je da za to treba vremena.
    Sve to ja jako dobro shvacam.

No isto tako, ocekivao sam konkretan napredak u odnosu na proslu sezonu, da vidimo u konkretnim brojevima napredak, neki plus koji ce nam dati zamah u ledja i dati dodatno motiva nad motivom.
    Da li sam imao nerealna ocekivanja ja osobno? Mislim da ne. Pa nisam ocekivao 17K prosjek ove sezone.

Tema je 700 puta izlizana, a nazalost opet aktualna.
  • ivanzg
    473
    Ne razumijem koje su to metode i akcije koje bi trebao klub raditi da privuce ljude?

Imas napokon normalnu upravu, imas relativno dobre rezultate, imas ono kaj je mene najvise sramota kao Dinamovog navijaca a to su besplatne karte za najskuplju tribinu jer to nema skoro nitko i opet kurac od posjecenosti.

Nama kranjceviceva nece biti problem jer sam siguran da ce ona biti puna svaku utakmicu, problem ce nam biti povratak na Maksimir jer ce svi argumenti o kisi, zimi, huliganima, wc-ima, redovima na sankovima pasti u vodu a broj ljudi bojim se da nece biti puno veci nego imamo sada.
  • Hnlovac
    4.4k
    prosjek od ne znam 20K, sto je opet skoro poluprazan (ili za one vjecne optimiste kojima se divim:polupun) stadion.
    Jako malo ljudi ovo kuži

Iako je 20 000 ljudi na tekmi odlična brojka, to je tek 57% popunjenosti kapaciteta stadiona

Screenshot-20260301-124049-You-Tube.jpg
    Ovo je 58% pun stadion na tekmi Espanyola.

Istina, bolje ce biti zatvoriti gornje etaže, ali to je napravio Lille sad protiv Zvezde i iako to većinu prijenosa izgleda dobro, skuzi se da stadion nije ni blizu punog, a pogotovo taj osjećaj mora postojati uzivo.
  • Sibirski plavac
    8.1k
    Zato smatram kako je stadion s vise od 25 tisuća mjesta nepotrebanmiro

Apsolutno.

Recimo Groupama arena za kojom godinama sline i hrvatski mediji i dosta naših navijača ima koliko ono, 22k ako se ne varam. A top stadion. Kaj se mene tiče daj mi plavu verziju tog stadiona i ja sretan.
  • jedan u nizu
    17.6k
    A sta mislite iz kojeg bazena ljudi ce se povecati posjeta? Nece ljudi odjednom poceti dolaziti na utakmice, a da prije nisu bili, i odjednom pohoditi vecinu utakmica.
    Stalni posjetitelji ce se izroditi iz onih koji prvu godinu dodu dvaput na stadiona, pa ce sljedece godine doci 5 puta, pa sljedece jos vise.
    Nama trebaju ti ''padobranci'' i casual navijaci, jer jedino tako cemo povecati posjetu.

Ako na stadionu od 35k ljudi, njih 10k bude stalnih, onda ce se stadion par pouta godisnje napuniti sa 25k derbi navijaca. I nece stalno dolaziti istih 25k padobranaca, kroz sezonu ce taj stadion posjetiti 50-100k razlicitih osoba.
    I da najmanji postotak od tih 50-100k ljudi odluci jos koji put doci na tekmu ,to je vec veliki pomak.

Da ostanemo na kranjci, na stadionu od 11k, vecina ljudi ce biti stalni, isti posjetitelji. Na taj nacin necemo imati 50-100k razlicitih posjetitelja, vec jedva 20k razlicitih individua koje su u godinu dana otisle na utakmicu.
    Tim nacinom ni za 20 godina necemo doci do toga da bi nekada napunili 35k ljudi.

Da bi imali tu posjecenost, nama treba takav stadion, a ne mali od 11k.
  • tigric
    1.1k
    Bilo bi lijepo vidjeti podatak koliko je različitih ljudi ove sezone bilo na Maksimiru.
  • jedan u nizu
    17.6k
    Bilo bi lijepo vidjeti podatak koliko je različitih ljudi ove sezone bilo na Maksimiru.tigric

Zato je meni nova Kranjca dvosjekli mac.
    Zapravo sam jako uzbuden i ima jako puno pozitivnih stvari oko toga (ne mislim na infrastrukturno nego navijacki), trazit ce se karta vise, bit ce pun uvijek, stvorit ce se hype oko toga, izgledat ce ludilo kad bude popunjen, atmosfera, navijanje, sve ce biti brutalno.

Jedino cega se bojim toga, da ce premalo razliticih ljudi biti na tom stadionu sljedecih 3-4 godine, i da to nebi stvorilo negativan efekt na buducnost. Prema svemu sudeci nebi trebalo, ljudi ce nahrliti kada se odjednom maknemo sa kapaciteta od 11k na 35k, ali ako se Maksimir jako oduzi, bojim se da taj hype ne splasne.

Ako zelimo imati velike posjete u buducnosti, bitno je da sto vise razlitih osoba bude na utakmicama, kako bi se stvorio veliki bazen navijaca.
  • pešća
    1.1k
    trazit ce se karta vise, bit ce pun uvijek, stvorit ce se hype oko toga, izgledat ce ludilo kad bude popunjen, atmosfera, navijanje, sve ce biti brutalno.jedan u nizu

Koliko će to dugo trajat, pogotovo na manjim tekmama? Danas za Goricu ako ima 1500 prodanih karata po 7 i 15 eura, ostalo uzeto besplatno preko članske, a prelijep neradni dan poslije respektabilnog europskog izdanja. Na novoj Kranjči će pored 4-5 tisuća godišnjaka bit dostupne ulaznice po gotovo sigurno većim cijenama od dosadašnjih. Znači da bi Kranjča bila puna na manjim tekmama Dinamo svojim navijačima treba prodat oko 5 tisuća karata + motivirat sve vlasnike sezonskih ulaznica da dođu na tekmu ili prepuste mjesto.
  • NORTE
    22.7k
    Prema svemu sudeci nebi trebalo, ljudi ce nahrliti kada se odjednom maknemo sa kapaciteta od 11k na 35k, ali ako se Maksimir jako oduzi, bojim se da taj hype ne splasne.jedan u nizu

Hype neće nestati nego će se pojačati jer ćemo stalno imati 11k što je trenutno nezamislivo.

dinamo će biti sve jači i uspješniji na novom stadionu, a do izražaja će još više doći pomama za ulaznicama u gostima kod Gorice, Lokomotive, Varaždina itd.
  • Hnlovac
    4.4k
    više je primjera propadanja klubova otkad su na novim stadionima nego pojačavanja

Dinamo ce biti jak zaslugom sportskog sektora i igrača, a kaj se tiče navijača, ako se klubovi u Europi prošeću stadionima Fenera, Galate i Olimpijakosa, bogme se mogu prošetati i Maksimirom

Drugi su već sve rekli, mi moramo izgraditi bazu od 15 000 ljudi kojima je odlazak na stadion kao odlazak u dućan, a hypovi će donositi dodatne, nestalne gledatelje
  • jedan u nizu
    17.6k

Ima i tu puno psihologije.
    Danas imas dostupno vise tisuca karata, potencijalno i 15k da je interes velik i da se otvaraju gornje tribine.
    Na kranjci ce ti svaku tekmu biti dostupno svega par tisuca. Od 11 163 mjesta, na godisnjake odlazi skoro 5500 (ako se dobro sjecam brojke), na gostujuci sektor odlazi 558, i tu si vec na 5100. Oduzmi dio za sponzore i sve ostalo, u prodaji ces imati 3000 slobodnih karata. Mozda 4000, a na europskim i manje.
    Jednom kad netko izvisi za kartu, sljedeci put ce probati ranije kupiti ulaznicu. i tako u krug, i dobit ces to da ce se vecina ulaznica prodavati u prvim satima prodaje, i to ti je vec dodatni psiholoski pritisak da se sve rasproda.
  • prefontaine
    7.1k
    Ne razumijem koje su to metode i akcije koje bi trebao klub raditi da privuce ljude?ivanzg

Ima ih puno. Evo recimo što mi, ovako na prvu, pada na pamet:
    1. Karte za 1 euro.
    2. Bespaltno pivo i hot dog.
    3. Tko ispuni uvjet od dva dolaska godišnje ima pravo na pumučnu majicu "dinamo prvak"
    4. Tko ispuni uvjet od 5 dolazaka godišnje ima pravo na originalni dres s tiskom po želji.
    5. Besplatna članska ulaznica s 10 gratis dolazaka za tribinu po želji
    6. Za dolaske u periodu od 1.10.do 31.03.osigurati kape, šalove i rukavice na tribinama.
    7. Uz predočenje godišnje ulaznice, imatelju iste se osigurava besplatan parking te javni prijevoz (autobus i tramvaj) na području grada Zagreba

Može klub dosta toga napraviti, ali mu očito nije u interesu imati veći broj gledatelja (sarkazam).
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.