• rioda
    12.3k

Meni je najveći minus ove odluke što se sad daje prostora Antoliću i sličnima da interpretiraju javnosti financijske izvještaje i planove kako njima odgovara (naravno negativno) umjesto da se to napravilo od strane kluba prema članovima/navijačima.
  • Crle
    1.3k
    Ako izostavimo primjedbe nekoliko ljudi ovdje koje su sasvim u redu oko zatvorene skupštine. Praktički sve primjedbe dolaze od ljudi na mrežama koji uglavnom cijelo vrijeme kritiziraju i ljude u klubu nazivaju nekompetentnima (zapravo i gore) dok su oni sami nekompetentni za te kritike koje stalno izbacuju. jedan dio njih je i imao korist od kluba u prošlo vrijeme bilo kao zaposlenici (naravno bez kompentencije za te pozicije) ili neka druga korist, dok neki to koriste za neke svoje druge trenutne angažmane.

Lijepa stvar kod demokracije je da oni mogu rasipati svoje cijenjeno mišljenje na kanalima koji su im dostupni dok im pozicije u klubu nikada više neće biti dostupne jer su nekompetentni za iste. Nekompetentni su za uvjeriti aktivne članove da im daju glas, čak toliko nekompetentni da ne mogu ni skupiti suvislu listu oko sebe pa da uopće dođu u situaciju da bi mogli dobiti nečiji glas na izborima.

Zapravo najžalosnije je da dobar dio ljudi niti ne kuži što je demokracija i da ova odluka nema nikakve veze sa tim. također i ta famozna transparentnost ne znači da kada god želiš imaš sve na uvid, makar se ona najviše i pogrešno spominje od onih koji su bili najmanje transparentni.

Oni to rade kako god bilo jer njihova publika to želi čuti. Površno nešto napišu i onda oni koji ih čitaju to papagajski ponavljaju.
  • vjeko1701
    21.6k
    Ja čak ni ne pišem kaj je meni osobno minus ili plus, samo nekako pokušavam izvana analizirati posljedice odluke.

E sad, ovi koje ti opisuješ će ionako raditi kaj rade tko da čak ne bi brojao pod negativnu posljedicu. Da nije ovo, bilo bi nešto sa same skupštine a oni koji njih prate i uzdižu, baram od onih koji su fizičke osobe, će to raditi kako god.
  • The Undertaker
    9.3k
    Pristupate ovomu PR-ski, da li je nešto u javnosti odjeknulo negativno ili nije, da li je imidž kluba narušen ili nije itd..
    Okrenimo se sebi, pustimo "javnost" na miru, ionako zanimanje javnosti traje milisekundu.
    Pitanje je da li je ovakva politika zatvorenosti dobra za klub ili nije. Ja mislim da nije.
  • Mali dioničar
    18.8k
    S obzirom da je čitava Skupština sastavljena od iste grupacije (DP), tko njih kontrolira?The Undertaker

Nije, 10% Skupštine čine povjerenici.
  • Crusades
    20.6k
    Kako nazvati ono u prošlosti ako je ovo sada politika "zatvorenosti"?
  • Crle
    1.3k
    Ti misliš da nije, netko da je, većina vjerojatno nema neko konkretno mišljenje da ili ne, i to je sve u redu. Histerija oko ne/transparentnosti ionako dolazi izvana od manje više istih ljudi.

Ionako je poanta da smo birali ove ljude i oni sada rade kako misle da bi trebali raditi. Ako će članovi smatrati da je nešto prešlo granice alate za promjene hvala bogu imamo i to je najbitnije.
  • Sajla
    15.8k
    Meni je najveći minus ove odluke što se sad daje prostora Antoliću i sličnima da interpretiraju javnosti financijske izvještaje i planove kako njima odgovara (naravno negativno) umjesto da se to napravilo od strane kluba prema članovima/navijačima.rioda

vidiš, ja bih rekao da je baš suprotno.

na članskom danu su novinari na neki način oduzeli klubu pravo da direktno i bez posrednika komunicira sa svojim članovima na način na koji misle da je to potrebno i ispravno učiniti (da, i klub se odrekao tog prava na neki način kad nije omogućio prijenos uživo za one koji nisu mogli biti na licu mjesta). ušli su kao članovi, a ponašali se kao novinari. neki kažu da je to u redu - jer to je novinarima posao. pa zar bi bilo ok da i npr. jezikoslovac ispravlja govornike na članskom danu i korigira im izgovor, vokabular, gramatiku, a možda i da im liječnik da koji savjet o nepravilnom držanju, da im krojač ili stilist uskoči s uslugom vezanom uz oblačenje? ne, tamo nisi u svojoj profesionalnoj funkciji, već kao član dinama! i tako je informacije uživo, propuštene kroz filter novinara (a ne kluba!) dobio i član dinama, ali i svi drugi. zahvaljujući prijetvornosti i licemjerju sudionika članskog dana koji je iskoristio pravo kao član kluba da bi se tamo ponašao u sasvim drugoj ulozi. šuge - sasvim ispravno ih je tako nazvao naš predsjednik.

i zato ni na skupštinu nisu pozvani i pušteni novinari, već je klub na svojim stranicama objavio ono što smatra relevantnim i potrebnim objaviti, a nije neki ekonomski analfabet uživo sjedio u prostoriji i clickbait naslovima i malicioznim interpretacijama punio javni prostor špekulacijama. poslana je poruka - pričekat ćete i dobiti ćete informacije koje vam mi želimo dati. neće prvo besposleni navijač kluba XY čitati o dinamu ono što novinar kladioničarskog portala želi napisati uz svoju interpretaciju, već će zainteresirani član i navijač dinama prvo dobiti informaciju izravno od kluba direktno na svoj mobitel preko aplikacije ili preko klupske stranice, pa o tome stvoriti svoje mišljenje, a tek onda neka i novinari i antolići špekuliraju i mute vodu ako žele, a dinamovac neka razmisli je li mu u životu potrebno dodatno trošiti vrijeme na njih ili mu je komunikacija direktno od kluba dovoljna.

dogodila se skupština kluba, a o tome što se na njoj događalo javio mi je klub čiji sam član - a ne lesi, medo ili zorko, balkan dede i slični. i to je loše?! daj razmislite još malo o tome.
  • Mali dioničar
    18.8k
    Ne znam što konkretno ljude zanima vezano za Skupštinu.

U Statutu u članku 32. jasno piše što je zadaća Skupštine.

A. opće politika, strateški ciljevi....
    B. Statut kluba i promjene istog
    C. financijski plan za iduću godinu
    D. usvajanje GFI
    E. izvješće o radu NO
    F. poslovnici
    G. promjena ciljeva i gospodarskih djelatnosti kluba
    H. udruživanje u saveze i zajednice...
    I. biranje Predsjednika kluba
    J. biranje NO
    K. izborno povjerenstvo - biranje i razriješavanje
    L. biranje i razriješavanje Počasnog predsjednika kluba
    M. likvidator
    N. prestanak rada kluba
    O. prestanak u članstvu tijela kluba iz razloga propisanih Statutom
    P. tumačenje Statuta

Dakle, osim ako niste očekivali smjenu Bobana, Zajeca ili NO, zbilja ne znam što bi vas sa Skupštine trebalo zanimati.

Moglo se možda razgovarati o strategiji vezanoj za stadion(e) i kamp, a eventualno i o stavki H. iako se nije udružilo sa Fustal Dinamo i KK Dinamom nego se potpisala suradnja.

Ali članski dan je bio nedavno i sve te teme su tamo adresirane.

Tako da je klub sasvim dobro definirao člasnki dan kao mjesto adresiranja pitanja od strane članova prema ljudima koji su u tijelima upravljanja kluba, a Skupština je nešto sasvim drugo i po samim ingerencijama Skupštine vidljivo je da se jučer nije moglo dogoditi ništa zanimljivo sa aspekta prosječnog člana i navijača.
  • NKDZ86
    6.8k
    Kako nazvati ono u prošlostiCrusades

Za neke tzv. razdoblje: nema nikih problema.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.