• Thor
    1.7k
    dragi kolega, slusao/slusali smo tu slicnu argumentaciju dost dugo,godinama! I nije nam se dopadala u obrnutom slucaju.
    Upravo zato se to sada treba drukcije.
  • Crni86
    18.3k
    dragi kolega,

Sve se radi drugacije. Imali ste clanski dan na kojem ste mogli pitat kaj god ste htjeli.

Financijsko izvjesce ionako nije finalizirano jer kao prvo niti je kraj godine, kao drugo niti su revizori jos odradili svoje i financijsko izvjesce bez misljenja revizora moze biti svakakvo. Drugim rijecima nema kredibilnost.

Kao trece, apsolutno ne vidim sta obicnog navijaca zanima koliko ce nam iznosit prihodi. Sta cete sa tom info? Ocete dobit dividendu? Znaci ako smo oko negativne nule to je dovoljna informacija za svakog navijaca. Da mi poslujemo s 10 milijuna eura minusa bi mi bilo jasno zasto tolika znatizelja. Obicnog navijaca treba zanimat da je klub financijski stabilan te uspjesna na sportskom i drustvenom polju. I da nema nikakvih malverzacija.

Za malverzacije i ostale takve stvari postoje mehanizmi u klubu. A vjerujem i da je Zvonimir Manenica vrlo castan i veliki covjek koji ne bi apsolutno nikada dopustio da jedan cent iscuri tamo gdje ne bi smio. Na kraju to i njegova karijera govori o njemu.

Ali dobro, neka su vas novinari uvukli pa ih citirajte i dalje. Da smo to vec gledali. Ovo vodstvo kluba nije i niti ce ikada biti i 1% slicna s onim od prije 10 godina. Ako to ne kuzite, svaka daljnja rasprava je uzaludna.
  • Fatos Beqiraj
    631
    Neki ljudi ne kuze sta je skupstina, sta je financijsko izvjesce, sta je clanski dan itd.

Jednostavno samo seru sta god da se uradi
  • marcio amoroso
    47.7k
    Mene recimo zanima koliki je ove godine budžet za plaće igrača. Zanima me koliko je povećanje broja zaposlenih i u kojim sektorima. Zanima me i odnos troškova nogometnog i nenogometnog pogona. Zanima me odgovor kako imamo 70 mil. eur troškova a ne krade se. Zanima me profitabilnost ugostiteljskog i komercijalnog dijela kluba. Zanima me koliko smo i kome platitli naknada za posredovanje. Zanima me koliko smo uzeli kredita i kolika je trenutna zaduženost odnosno obveze prema dobavljačima. Zanima me plan prihoda u 2026. i iz kojih izvora. Zanima me kako će istovremeno pojačati ekipu i prodati igrača za 27? milijuna.

Ne zanima me nečije mišljene već točni podaci i objašnjenja. Onda možemo komentirati a ne nagađati.
    The Undertaker

Ovo je gotovo sve pojašnjeno na skupštini.
  • Thor
    1.7k
    btw nisam procitao niti jedan jedini clanak (vidio sam ovlas neke naslove kasnije nakon mog pisanja) a niti gledao ista na tu temu na netu. I nemam niti jednu drustvenu mrezu. A o toj temi sam poceo pisati tu prije ijednog novinara. I btw nisam ni novinar.
    Moj stav i o clanskom danu i nacinu njegove organizacije i dostupnosti i transparentnost sam takodjer ovdje na forumu izrekao i kritizirao argumentirano na isti nacin kao i ovu temu o skupstini . Moj stav oko transparentnosti,javnosti i dostupnosti se ne mijenja u odnosu na temu ili tko vodi klub.
    Sva moja razmisljanja i stavovi i argumentirana kritika i zahtjevi su usmjereni za dobrobit kluba svih nas.
    Moj stav i "borba" za sto bolji klub i sto transparentniji i jaci organiziraniji kroz moj "rad" nije prestao 40 godina od kad sam prvi puta stao na maksimirske tribine. Tukao sam se za dinamo protiv komunjara u bivsoj jugi, (gledao Bobana kak skace na milicajca sa istoka) kao branitelj poslje rata za svoj dinamov sal oko vrata protiv istog tog sustava za kojeg sam se netom borio, a koji mi ga je htio skinuti. Stajao sam ispod zapada za valentinovo, zagovarao i pomagao sadasnje promjene protiv jednog covjeka koji ga je ukrao...bio ispod zapada kad su usvojene promjene,glasao dva puta...i da moj stav se nije promijenio ni tad ni sad...nikad i nece.
    Zelim i hocu sto je got moguce savrseniji u upravljanju i pristupu clanovima svoj/nas klub i da ostvaruje sto god je moguce bolje rezultate. Pa makar i kritizirao argumentirano svog heroja iz 90'.
    Moj stav je nepokolebljiv jer za mene je dinamo zagreb iznad svih i svakog i tezim toj proklamiranoj izvrsnosti koja ocito nije ni pocela a kamo li zazivjela.
    A nadam se da hoce.
  • Mali dioničar
    18.8k
    Veli netko,za Mamica su skupstine bile javne pe eto vam transparentnosti...upravo na temelju toga sto se inzistiralo na transparentnosti financija i poslovanja i djelovanja DTSM je dosao do toga da su se utvrdile nepravilnosti,prijavile i ostalo je uz pritisak i odluku politike da to rijesi... povijest.
    Trazili smo stalno,dajte nam statut,zasto ga skrivate,dajte nam ove dokumente, ovo ono,hocemo demokraciju,hocemo socios dinamo... jedan clan jedan glas...pravo clanova, mi cemo drugacije...
    I sad kaj...dosli smo do toga. I odjednom skupstina bila nejavna za clanove (50 ljudi se zatvorilo u sobu plavog salona i donosili odluke koje nitko ne zna) da se ne objavljuju odluke, dnevi red, javno ne objavljuju dokumenti, akti? Ne pustaju novinari.
    Thor

Ti si prespavao zadnjih 25 godina.

Sad imamo "problem" nejavne skupštine. Eto Mamić je imao otvorene skupštine, zvao novinare, jebo im mater paralelno tamaneći švedski stol i toj tiraniji se nije nazirao kraj.

U tim vremenima su na Skupštini bili novinari koji su samo mogli konstatirati kojeg je brata, policajca ili zaposlenika kluba Mamić ubacio u Skupštinu. I dimnu zavjesu za transfere koje radi njegov sin, Bara ili Nikky Vuksan.

A sad svi mi znamo, a možda čak i ti na koji način je 50 Skupštinara odabrano, znamo kad im ističe mandat pa i ti možeš slagati Thorovu listu, ja mogu slagati svoju i možemo si slagati ekipu i program koji će pokušati Dinamo učiniti boljim i sigurno ćemo imati tu priliku kandidirati se za 4 godine ukoliko budemo živi i zdravi.

I ti si uspio jedno 15 upisa kroz dan ubaciti o netransparentnosti. Bolje bi ti bilo da si to vrijeme potrošio na neki konstruktivni prijedlog kako popraviti pojedini segment kluba jer transparentnost veća od trenutne nije potrebna, dapače bila bi čak i štetna.
  • The Undertaker
    9.3k
    Pretpostavio sam da hoće, barem veliki dio, pogotovo kad sam vidio dnevni red.
  • Thor
    1.7k
    dragi kolega hvala na interpretaciji mojih rijeci. I zakljucku " Ti si prespavao zadnjih 25 godina." Sto znaci da ne citas s razumijevanjem ili ne zelis.
  • The Undertaker
    9.3k
    Moje je dojam (dojam a ne činjenica), ali ne samo moj već i ozbiljnih poslovnih ljudi oko mene, da je sve ovo sa medijima i zatvorenosti članskog dana i skupštine neki Bobanov kapric ili, nama neobjašnjiv, strah od javnosti. Mislim da se većina ljudi u klubu ne slaže sa tim pristupom ali mu se ne suprostavlja (opet dojam). Ovakva klupska politika odstupa od uobičajenih standarda ponašanja i komunikacije klubova sa javnosti a očito je i da klubu čini reputacijsku štetu.
    Uobičajeno je, a rekao bih i stvar elementarne pristojnosti i obzira prema članstvu, kad nastupa novi PU/Predsjednik, obratiti se članovima sa svojim planom i vizijom kluba, kratkoročnom i dugoročnom. Kakvi su ciljevi, što misli napraviti i kakav klub misli ostaviti na kraju mandata, jednom riječju, kud gonimo. Toga nije bilo.

Sad imamo skupštinu i ništa osim suhoparnog priopćenja. Opet, kontra uobičajenih pravila medijskog komuniciranja u korporacijama i klubovima ovakvog uređenja.

Netko treba reći Bobanu da se izvoli upristojiti i dovesti u red taj segment te istinski odraditi ono što je u Statutu i propisano. Oni su ga pisali a ne ja i kolega Thor.

Imamo li takvog u klubu?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.