• Silver Soul
    0
    Holstein Kiel je klub sa sjevera Njemačke, u zadnjih 26 godina proveli;
    11 godina u nižim regionalnim ligama,
    5 godina u 3. ligi
    9 godina u 2. Bundesligi
    te samo jednu sezonu u Bundesligi.
    Trenutačno prolaze kroz rekonstrukciju starog stadiona, sličan proces kakav trenutno prolazi Kranjčevićeva.
    https://www.hpp.com/en/projects/revitalisation-of-holstein-stadium-kiel/

Ako nekim čudom preživi VG13 projekt (iskreno se nadam da neće),
    vjerojatno bi našeg Brutus-abortusa zatvarali na sličan način.
    Screenshot-2026-09-28-at-13-44-38.png

Kod Holsteina, s ovim oštrim pilonima, čak i izgleda na nešto,
    ali tu se radi o stadionu za klub iz 2./3. ranga natjecanja, s 40% manjim kapacitetom nego novi Maksimir, u gradu u kojem je daleko sport #1 - rukomet.

Da se tako nastavi s procesom dizanja funkcionalnosti naše nakaze, završni proizvod bi ličio na takvog
    Frankensteinovog monstruma, da bi na kraju vjerojatno ličio na ulickani sadašnji Maksimir.

I ovakav jedan projekt iz totalno ne-nogometnog grada, opet dokazuje da VG13 ideja nije ništa posebno, ni revolucionarno, čak je ovaj HPP studio naveo identičnu stvar koju žele postići s “otvorenim konceptom”:
    “Open, glazed stadium corners provide views towards the Kiel Fjord and anchor the stadium within the urban realm.”

Znači sve već viđeno, sve već izvedeno, nema nikakve potrebe za guranjem DAZ-ovog narativa da dobivamo nešto unikatno, što nitko nigdje nema…
  • AS86
    168
    Ne mogu više editirati svoj post 2 stranice prije, samo još da dodam sliku konstrukcije krova i stupova na projektu 3LHDa (i razinu razrade projekta), pa onda usporedite to sa konstrukcijom krova i dimenzijama elemenata prve nagrade koje sam stavio u tom postu.

BE6saeL.jpeg
    8qZjkaT.jpeg
    S9OumVm.jpeg
  • FazeN
    9.2k
    Ovaj projekt od Bugara je odlican — DavorBrle

Tek sam ga sad detaljnije vidio, ovo je top, a ni u užem izboru lol
  • mikser
    148
    Kakva šarotina je pobjedila, nemoš vjerovati
    Prosto mi dođe da poželim da se ovo krene graditi i da svi gledamo kako se ovi dave u svojim govnima.
    Ovi naši talijani se nisu trebali ni razmatrati s obzirom na ono šta su poslali.
    Predobra je ona primjedba za miss, ružna je ona ali ćemo mi nju popraviti
  • DinamoZagreBBB
    78
    https://tvorzi.com/en/projects/maksimir-stadium-zagreb/
    Kad vidim ovo cudo suze mi krenu. 35355 mjesta. Lijepi moderan stadion izvana i iznutra. 204M € znaci u budgetu. I sto je fascinantno kako profesionalno to predstavljaju na stranici. Meni osobno najbolji projekt.
  • vjeko1701
    30k
    Meni je taj na prvu bio užas al svaki put kad vidim mi se sve više sviđa.
  • hardek
    13.4k

images.jpg

Ovo je trebala biti reakcija žirija na ovaj projekt
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url