• db-izbjeglica
    20.3k
    Iako nemrem naći kako je bio zamišljen jug prije ove intervencije.Mali Zeus

mislim da nije predviđeno ništa... ideja je bila da se ta donja razina ide zapad-jug istok u obliku slova U.
    stari sjever karakterističnog oblika, veće tribine na zapadu i istoku i to je to...

stanje prije izgradnje istoka
    slika.png

maketa kako je to rebalo izgledati bez juga
    slika.png
  • fakin
    3.4k
    fulao si potpuno što se mene tiče. nigdje ništa negativno ne komentiram, nego samo vadim najzanimljivije stvari o kojima se već nije pisalo iz natječaja. ovo sve o izgledu tribina, boxova čitali smo već u jutarnjem. jedina negativna stvar u vezi novog stadion bit će rok izgradnje koji se opet pomiče, sve ostalo je apsolutno pozitivno.
  • Mali Zeus
    20.4k
    vidiš zanimljivo, samo je trebalo onda biti stajanje koje bi bilo spojeno sa stajanjem istok. Čudno da nije ideja bila da jug bude ista tribina kao i sjever.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.8k
    Kao i za Kranjču, sablasno je koliko kod nas sporo te stvari teku (a sve ide po proceduri i svi guraju). Mi smo kak ti "sve dogovorili" i očekujemo da bude gotovo 2031-32, tad bu gotova obnova Gaze iako nemaju još uvijek blagog pojma kako će završit rat. Definitivno se na zakonskom ili nekom drugom polju trebaju neke stvari ubrzat, i za domaće projekte i za strane investitore
  • Papastrumf
    22k

Da sve bude u rokovima, prije sredine 2028. ne moze krenuti gradnja.
    Glavni i izvedbeni projekt, suglasnosti i dozvole, natjecaj za izvodjaca, zalbeni rokovi…
  • gledatelj
    1.2k
    Znači ove godine dobivamo novu Kranjcu i izgled novog Maksimira, jaoooo
  • fakin
    3.4k
    znači birokracija traje oko 2 i pol godine za ovaj stadion?
  • db-izbjeglica
    20.3k
    vidiš zanimljivo, samo je trebalo onda biti stajanje koje bi bilo spojeno sa stajanjem istok. Čudno da nije ideja bila da jug bude ista tribina kao i sjever.Mali Zeus

ma budimo realni...stadion je zamišljen grozno.
    samo eto, to se ne smije govoriti jer su arhitekti bili velike face u toj struci.

iskreno, smatram da se treba potruditi napraviti nešto ovako besmisleno, gdje svaka tribina pije svoju vodu.

usporedimo to sa smislenim atletskim stadionima iz istog perioda, iz istočnog bloka

bukurešt
    mauritius%20images%20-%2012124525%20-%20Football%20Stadium%20Bucharest%2C13%20April%201962.jpg

varšava
    poland-stadion-dziesic499ciolecia-or-10th-anniversary-stadium-warsaw-1950-abandoned-1983-demolished-2008-version-2.jpg

leipzig
    2d8027cadddcb8e779f2d1e3c601591d.jpg

krakov
    wislapast1.jpg

st petersburg
    ff25451ec103ac736949a10e3ca6357e.jpg

sofija
    Balgarska-Armia-stadium.jpg
  • crophantom
    3.5k
    ma sve je to meni jasno, zato mi nisu bila jasne one priče o 2029., to je bilo skroz nepotrebno.
    Doduše ja sam se nadao da bi mogla gradnja krenuti negdje u prvom kvartalu 2028.
    Al dobro, ko što sam reko, ak smo se strpili do sad, tih 2-3 godine nas ne budu ubile, proletiti će :smile:
  • javolimtebejako
    4.5k
    da tribine budu 20 jebenih metara iznad terena?Sajla

sta fali, ispod odmah imas parking ili druge raznorazne sadrzaje

ce1ef595-ce92-48ce-a849-b12598a3a8c8.png
  • jedan u nizu
    17.8k
    znači birokracija traje oko 2 i pol godine za ovaj stadion?fakin

Ako imalo poznajes koje sve natjecaje, odabire i zalbene postupke treba proci onda ces shvatiti da je to tako.
    Uostalom, zaboravljas da treba jos dovrsiti projekt rusenja stadiona, pa izdati natjecaj za izvodaca za rusenje, pa proci rok za taj natjecaj, pa proci zalbeni rok, sigurno koju zalbu, rok da se rijese te zalbe i da rusenje krene za nekih 10-11 mjeseci.
  • NitkoBitan
    35.8k
    rok da se rijese te zalbe i da rusenje krene za nekih 10-11 mjeseci.jedan u nizu

Ma mozemo mi komotno iducu sezonu zavrsit na Maksimiru meni se cini.

Nek zapocnu sa rusenjem istoka, to nas ne dira :rofl:
  • Papastrumf
    22k
    Samo rusenje Maksimira je najmanji problem sto se tice vremena jer ce se raditi usporedno s projektnom dokumentacijom.
  • db-izbjeglica
    20.3k
    znači birokracija traje oko 2 i pol godine za ovaj stadion?fakin

faza birokracije, projektiranja i ishođenja dozvola za obiteljsku kuću od 200 kvadrata nerijetko traje godinu dana.
  • jedan u nizu
    17.8k
    Samo rusenje Maksimira je najmanji problem sto se tice vremana jer ce se raditi usporedno s projektnom dokumentacijom.Papastrumf

Jasno, samo pokazujem koliko vremena treba za tako ''jednostavan'' zahvat.
    Jedan natjecaj je bio vani, odabran je projektant i prosao je rok za zalbu i zalba je odbijena.
    Doslovno nas korak i pol dijeli od prvog bagera, a to cemo vidjeti za godinu (ili malo manje)

I onda usporedis to sa gradnjom stadiona koja ima valjda jos 3 i pol koraka (svaki sa pripadajucim zalbenim rokovima i odlukama o zalbi), a svi su daleko, daleko zahtjevniji i dugotrajniji, onda shvatis da to ne moze bas biti za godinu i pol gotovo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet