• Mali Zeus
    20.4k
    Godine 1958. Upravni odbor NK Dinama, bez konzultacija s izvornim autorima, odlučio je dograditi južnu tribinu, što je izazvalo javni prosvjed prof. Turine. Južna tribina (s 5.000 sjedećih i 4.000 stajaćih mjesta) izgrađena je 1970. prema projektu arhitekta Božidara Tušeka. Istovremeno je rekonstruirana atletska staza na kojoj je ugrađena jedna od prvih tartanskih staza u Europi. Ova dogradnja južne tribine značajno je odstupila od izvornog koncepta otvorenog i prozračnog sportskog borilišta.

Iako nemrem naći kako je bio zamišljen jug prije ove intervencije.
  • crophantom
    3.5k
    Sami radovi bi krenuli 2029. godinejedan u nizu

Od kud sad ovo? Pa onda je rok za završetak 2031-32?

Kaj ce 9 mjeseci 2026. I cijelu 2027. i 2028. Trebat da se napravi projekt i ishode dozvole, odabere izvođač?

Mislim senfova prognoza o završetku 2029. Je uvijek bila SF, ali kak smo sa završetka došli na početak u 2029.

Sory kaj krvarim veselje svima, uključujući meni, štrecnulo me ovo :sweat:
  • fakin
    3.4k
    Radi osiguranja dugoročne funkcionalnosti
    potrebno je osigurati minimalnu slobodnu visinu od 21 m iznad cijele
    površine terena

ovo mi je iskreno malo bedasto. 21 m visine od terena do tribine? čemu toliko? kranjča i skoro svi europski stadioni imaju tribine u razini terena. čemu opet podizanje tribina?

ili ja nešto krivo shvaćam?
  • crophantom
    3.5k
    reko bi da se misli baš iznad terena, da nema krovne konstrukcije, kablova, visećih kamera itd do te visine
  • fakin
    3.4k
    nadam se da je to onda. ovako se može tumačiti na više načina
  • crophantom
    3.5k
    99.999% sam siguran da je tako :smile:
  • fakin
    3.4k
    piše da 2027. kreće rušenje, a 2029. gradnja. kranjča koja je triput manja i puno jednostavniji stadion, uz savršenog izvođača kojeg imamo sad trebat će godinu i pol za rušenje i gradnju stadiona.

ako će 2 godine trajati rušenje, onda će gradnja trajati sigurno barem 3.
  • javolimtebejako
    4.5k
    cek jesi ti stvarno pomislio da ce tribina biti 20 metara od terena
  • crophantom
    3.5k
    gradnja će svakako trajati barem 2 i pol godine rekao bi, 2.5 do 3.
    Ak smo se strpili do 2026., bumo jos tih par godina, samo da do 2029. Ne eskalira ova globalna kriza i ne presuše pare, to su nam sad 2 glavna rizika reko bi
  • fakin
    3.4k
    zbunilo me što piše da minimalna visina od travnjaka mora biti 21 m.

evo piše da će stadion, odnosno tribine biti grijane u zimskom periodu.

Predloženo natječajno rješenje treba tim parametrima pristupiti
    racionalno i održivo, pri čemu je cilj osigurati da ukupna cijena iz-
    gradnje ne prelazi 5.000 EUR po sjedalic
  • Crusades
    22.8k
    Pa sad nemaju tribine 20m od terena :rofl:
  • fakin
    3.4k
    Gradski ured za obrazovanje sport i mlade procijenio je troškove
    građenja za zonu C (zona za realizaciju) na ukupni iznos od
    204.225.000,00 € bez PDV-a

Procjena troškova građenja uključuje izgradnju i opremanje: zgrade
    stadiona s terenom, glavnog pomoćnog terena s pripadajućom zgra-
    dom i gledalištem s 1.500 mjesta, dva pomoćna terena, podzemne
    garaže te uređenje i opremanje pješačko-kolnih površina unutar zone
    nogometnog kompleksa, odnosno unutar zone za realizaciju (zona C)
  • Thor
    2.2k
    Kaj se mene tice iako imam sad skoro 54.ja bi rado te stajace tribine vidio na Maksimiru jer je to nesto najbolje kaj moze na stadionu biti. Slazem se i da kak je netko napisao da ima i sektora gde su roditelji sa decom i ovi kaj bas zele samo sediti i boxevi i tak.
    Ova self standing mi je jebeni top. Podsjeca me na nekad istok stajanje.
    Ja bi i dan danas najradje stajao na zapadu nego sjedio ali jbg.vicu ovi iza mane da nis ne vide :roll: :lol:
    I da se sednem.
  • Sajla
    19.1k
    ovako se može tumačiti na više načinafakin

kako možeš tumačiti rečenicu "potrebno je osigurati minimalnu slobodnu visinu od 21 m iznad cijele površine terena" ikako drugačije nego da iznad "površine terena" (teren, ono na čemu se kotrlja lopta i trče igrači i suci) treba biti 21 metar slobodnog prostora? gdje vidiš tribine u toj rečenici? kak ti uopće padne na pamet da nakon svega što se događalo oko stadiona u projekt uđe zahtjev da tribine budu 20 jebenih metara iznad terena? da prvi red tribine bude na visini peterokatnice?
    jesi razmišljao da promijeniš nadimak iz fakin u baksuz, pehist, zlosretnik ili nešto slično? pa ti bi u "dobar dan" našao nešto negativno za komentiranje...
    ne želim temu o stadionu pretvarati u osobne napade i rasprave, ali brate dragi, pa daj se suzdrži malo, razmisli koju minutu prije nego postaš. petak je, sunčan dan, krenuo natječaj za stadion, a ti svim silama upireš pronaći nešto negativno.. izbacio si me iz takta skroz.
  • Crusades
    22.8k
    Nisam htio ja napisat ovo da ne ispadnem dežurni redar, ali potpis na svako slovo tvog posta. :clap:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet