• prefontaine
    11.5k
    Broj 2 gospodo, imali ste ga — Mathiasovi Chageri

I tu su tribine razdvojene, jedino je krov spojen, pa izgleda zatvorenije.
  • CISCO
    1.7k
    Dodatak.

Stranica 71. Programa.

STADION I DOŽIVLJAJ GLEDATELJA
    Arhitektonsko rješenje treba predvidjeti kohezivnu i povezanu strukturu gledališta. Radi optimizacije dugoročnih operativnih troškova, zapadna, istočna i južna tribina trebaju biti organizirane u dvije
    neovisne razine: primarnu donju etažu i manju gornju etažu koja se može zatvoriti tijekom događaja s manjim brojem posjetitelja.

Stranica 84. Programa
    TRIBINE I SPECIJALIZIRANA MJESTA ZA SJEDENJE
    Stadion ima ukupni kapacitet od 35.000 natkrivenih sjedećih mjesta, uključujući VIP i VVIP kategorije. Radi optimizacije dugoročnih operativnih troškova, zapadna, istočna i južna tribina trebaju biti
    podijeljene na veći donji i manji gornji prsten
    , koji se mogu neovisno zatvarati tijekom manjih događaja, dok sjeverna tribina ostaje jedinstvena, nedjeljiva cjelina.

39704407.jpg
  • Jurki
    27.9k
    po kojoj teoriji su prema ovoj skici donje etaze vece od gornjih?
    A i Sjeverna tribina je u jednom komadu :rofl:
  • Denle
    1.2k
    Korisnik JamMaker na SSC jebe ne vadi. Kaze slijedece:

Mali update - neprovjereni info ali prenosim iz druge ruke...

koliko razumijem jedna od proceduralnih grešaka je što se počelo žirirati i eliminirati radove u trenutku dok su se još dostavljale makete (isti dan prema zapisniku) - što se nesmije dok se ne zaključi koji su radovi zadovoljili sa dostavom potrebnih materijala i mogu uopće pred žiri.

Pregled tehničke komisije je usljedio (što se provjere konstrukcije tiče) tek nakon dodjele nagrada i to samo za prvih 5 nagrađenih, što onda baca sumnju na pregled i paraleno uspoređivanje svih radova što u pravilniku piše, plus što je stručnjak za statiku procjenio da rad nezadovoljava u ovom obliku.

U toku je i prebrojavanje svih mjesta koji već sad po informacijima ne zadovoljavaju traženi kapacitet plus što nemaju točne prikaze mjesta za šire stolice ViP i ViiP pozicija/medije (moguće da sam ipak dobro primjetio na onim PDF-ovima loše kvalitete koji što su dostupni )

Toliko zasad
  • CISCO
    1.7k
    Ako je to sve istina kaj isplivava van pa jasno je da će biti sramota, ali žirija.

Kaže chat:

Probao sam ga digitalno prebrojati po obojenim crtama/površinama sjedala, koliko ova rezolucija dopušta. Ne bih tvrdio da je točan broj pojedinačnih stolica, ali odnos donjeg i gornjeg prstena ispada dosta stabilan i kad mijenjam prag prepoznavanja boje.

Kod zapada sam čak pokušao izbaciti onaj ružičasti Media sektor da nam ne napuhuje gornji prsten — i opet gornji ostaje osjetno veći.

Ako cijelu grafiku vrlo grubo normiram na ukupnih 35.000 mjesta, samo da dobijemo osjećaj reda veličine, ispada otprilike:

Zapad: donji ~4.700, gornji ~5.700
    Istok: donji ~4.500, gornji ~6.200
    Jug: donji ~3.500, gornji ~3.100
    Sjever: ~7.200

Ove apsolutne brojke nemoj uzimati kao dokaz — screenshot je premalen za to. Ali omjeri su puno korisniji jer uspoređujemo istu grafičku metodu unutar iste tribine.
  • Paggini
    101k
    I najmanja nepravilnost će, po prvi puta valjda u povijesti ove zemlje, dovesti do rušenja natječaja. Svaka čast žiriju, imali su nikad lakši posao za nikad bolje novce i evo, svaka čast.

Kako je ovo legendaran natječaj ahahahha
  • Danko
    3.5k

Ja bi odma izbacio rad koji predviđa ulaze za gledatelje uz teren umjesto pri vrhu tribine , katastrofa
  • Denle
    1.2k
    I najmanja nepravilnost će, po prvi puta valjda u povijesti ove zemlje, dovesti do rušenja natječaja. Svaka čast žiriju, imali su nikad lakši posao za nikad bolje novce i evo, svaka čast.

Kako je ovo legendaran natječaj ahahahha
    — Paggini

Al bas kao sto sam vec jednom napisao - ovi idioti u ziriju su svojim neznanjem i apsolutnom nesposobnoscu kompromitirali cijeli natjecaj.

Ako je istina sve sto se pise, sad na kraju ispada da je totalno svejedno tko je pobjedio, jer bi natjecaj svakako bio ponisten.
  • Efes Pilsen
    17.1k
    Treba tuzit ziri za stetu, ugasit ured degeneriku pa nek muda pod bubrege prodaje na splickom placu
  • Masto
    2.6k
    oduzet stone island i dat plenkovicu
  • Kujtim Shalla
    12.1k
    Šta je ovo ,ovi klošari prijete plenkiju, do zadnjeg centa se isto mora dati njima i to dva stadiona kao i Dinamu . Treba ih ugasiti više klošarčine jedne. Split nije glavni grad , o meni im nikad više dao da igra repka tamo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet