• CISCO
    1.7k
    Sjetio sam se još jedne.

Prva tekma nakon zimske pauze, 2005., Dinamo - Zagreb, 1-2, početak silaska u ligu za bedaka.

Ostatci snijeg, stisla zima, blato, grudanje s ostatcima onog leda, teren kaljuža, lagani povjetarac iz maksimirske šume.

Ma milina. :clap:

I onda mi struka ide pričati o komunikaciji između dvije tribine, eventualnoj doradi s pleksiglasom idejnog rješenja novog stadiona od 200 milijuna eura.

Evo, samo se dodatno nanerviram.
  • dragošlapa
    478
    kaj je točno identitet? kaj čuvamo? — crophantom

Maksimir? Stadion u gradu, pored gradskog parka?
  • crophantom
    8.8k
    da sam bar napisao ovaj dio u postu:

osim lokacije? — crophantom
  • dragošlapa
    478
    Ma ok, ali nije to samo lokacija, to je činjenica da ti taj park vidiš sa stadiona, da imaš osjećaj da si u parku, o tom se radi. Meni osobno, ako se to može dobit, ja bih to volio.
  • Paggini
    101k

Brate super si forumaš, ali iz guzice fkt izvlačiš ove gluposti :lol: :lol:

Pamtit ću ovaj trenutni Maksimir po tome što sam mogao vidjet park iz njega, ne dam to!!!!

A i sa nove kranjče ne mogu vidjet Sljeme....
  • crophantom
    8.8k
    prihvaćam da je to tebi tako i stvarno to poštujem, ja osobno niti jednom nisam na tekmi pomislio, o gle kak super, mogu gledati stabla dok se ovi pripremaju izvesti korner.

ako to mogu izvesti na način da ne sjebu tih par osnovnih stvari koje smo htjeli, zatvoreni stadion, spojene tribine, u potpunosti natkriven, super, ne sumnjam da se to može i bez rupa dovoljno velikih da parkiraš Aribus A380 u kutevima stadiona.
  • drugastrana
    185
    Svakakve kritike mogu shvatiti ali ove babske fobije od upala pluca i reume od propuha zbog nezatvorenih kuteva na nekakvim polarnim hladnocama i snijegovima... Dajte jebote, pa u Zagrebu prave zime nema preko 10 godina, snijeg prakticki pa ni ne pada vise, klinci rodeni poslije 2010 nisu ni vidli prave padaline u zivotu. Grad je cetiri mjeseca u godini sahara gdje vise cujes zujanje klima i spustanje roleta nego ljude... Mozda malo propuha i nebi skodilo s obzirom na buducnost koja ceka nas i nase klince
  • CrniGavran00
    48
    Evo, samo se dodatno nanerviram — CISCO

Stari ima milijun primjera

Dinamo Slaven 1-0 2018. nakon pauze
    Pljusak na Monacu, Genku, Osijek kup 2025
    Varaždin prošle sezone… vrijeme nas jebe svake sezone barem na 2 utakmice su teške oborine, hladnoću u periodu listopad-ožujak nit ne računam kao nevrijeme
  • CISCO
    1.7k
    Evo mene zaista zanima sa koje to tribine bi se trebao gledati park?

Po renderu se sa donje etaže istoka ne vidi park zbog betonskog tobogana, pa pretpostavljam da je tako i sa donje tribine zapada.

I o kojem onda mi pogledu pričamo?
  • Borovljanin
    938

Ništa ljepše nego otić na tekmu Dinama i gledat u park Maksimir. Milina
  • Frizura Robija M
    1.1k
    a kaj da ti više velim a da se ne ponavljam? Nešto kaj nema toliko veze s generičkim modernim nogometom. Svi navedeni problemi će bit stvar prošlosti, ali taj naš domaći štih ostaje. Većina ovih ostalih mi je stadion za purgere, turiste azijate, ostale strane radnike i sve ostale koji žele biti viđeni. Naravno da su neovisno o rješenju svi dobrodošli, al većina baš vrišti BEZ IDENTITETA, di si koji si čiji si? Tako ja to vidim.
  • Paggini
    101k
    Identitet se kreira, mijenja i formira nanovo.

Ako je nama identitet Dinama jebeni beton i disfunkcionalan stadion, onda smo svi skupa u kurcu. Da izgradiš bilo koji stadion od ponuđenih, kroz godinu, deset, pedeset će postat identitet Dinama jer će se tu igrati stotine i tisuće antologijskih utakmica, a ne zato što izgleda kako god izgleda.

Tu pričate o pogledu na park, betonu, otvorenosti, nepalcima, turistima, ovome onome, i sve pet, vama se sviđa stadion i to mogu poštovati, ali daj mi ne pričajte da je to identitet Dinama i Zagreba i da treba biti što ružniji da eto ne dolaze strani turisti, instagrameri. Pa koji će nam onda kurac novi stadion, ovaj koji imamo je tvrđi od bilo kojeg i eto, očito savršen primjer identiteta Dinama.
  • Denle
    1.1k
    a kaj da ti više velim a da se ne ponavljam? Nešto kaj nema toliko veze s generičkim modernim nogometom. Svi navedeni problemi će bit stvar prošlosti, ali taj naš domaći štih ostaje. Većina ovih ostalih mi je stadion za purgere, turiste azijate, ostale strane radnike i sve ostale koji žele biti viđeni. Naravno da su neovisno o rješenju svi dobrodošli, al većina baš vrišti BEZ IDENTITETA, di si koji si čiji si? Tako ja to vidim. — Frizura Robija M

Ako sam ista zakljucio iz tvojih komentara, to je da si se ti previse priviknuo na danasnju betonjaru te da ne mozes danasnji Maksimir identitetski odvojiti od Dinama i da svaki buduci stadion tebe mora podsjecati na stari Maksimir, inace to nece biti "Dinamo".

Ti moras shvatiti da nisu stadioni ti koji daju identitet i dusu sami sebi, vec klub i navijaci stvaraju taj identitet.

I da dobijes najgenericniji stadion u povijesti covjecanstva, u vrlo kratkom roku bi dobio ono sto ti smatras "identitetom".
  • Thor
    4.4k
    E a ak bi mogli istodobno s tribine gledat park, spustat se niz tobogan, i zirafama prek ograde davati mrkvice ja sam za to! K tome ako jos ako taj propuh vjetrica usmjerimo prema jakusevcu da otpuse smrad s istog sto dalje prema istoku preko dunava win/win za sve
  • Borovljanin
    938
    Naš moto, iz kojeg proizlazi naš identitet, je "Nema predaje".

Odmah se sjetim Malmoa, Ludogoretsa, Bodo/Glimta, evo sad i Thuna i tisuće sličnih primjera. Ići po ono što želimo i mislimo da zaslužujemo kako god znamo i umijemo.

Očito uvijek moramo imat neki problem ispred nas koji nas testira i provjerava držimo li se svojih postulata.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet