• Crusades
    21.2k
    joško gvardiol je 18. rođendan dočekao sa 92 minute odigrane za dinamovu prvu momčad.
    leon jakirović je 18. rođendan dočekao sa 115. minuta odigranih za dinamovu prvu momčad.
    db-izbjeglica

Jel i Gvardiol imao "Razvojni plan"?
  • GOAT
    4.4k
    joško gvardiol je 18. rođendan dočekao sa 92 minute odigrane za dinamovu prvu momčad.
    leon jakirović je 18. rođendan dočekao sa 115. minuta odigranih za dinamovu prvu momčad.
    db-izbjeglica

Sad pišem iz sjećanja ali kad je Josko gostovao u Inkubatoru lijepo je objasnio svoje viđenje situacije. Mislim da je dobio ponudu Intera ali da je odbio jer je bio previse mlad a kasnije je stigla ponuda RB-a i Leedsa? ali je skupa sa agentom i roditeljima izabrao klub gdje misli da ce igrati vise. Mislim da je rekao da je dosegao maximum cijene koje mozes dobiti za igranje u HNLu i da su tako sve strane bile zadovoljne.

Point of the story - tko uistinu želi ostati nađe način
  • db-izbjeglica
    19.7k
    Sad pišem iz sjećanja ali kad je Josko gostovao u Inkubatoru lijepo je objasnio svoje viđenje situacije. Mislim da je dobio ponudu Intera ali da je odbio jer je bio previse mlad a kasnije je stigla ponuda RB-a i Leedsa? ali je skupa sa agentom i roditeljima izabrao klub gdje misli da ce igrati vise. Mislim da je rekao da je dosegao maximum cijene koje mozes dobiti za igranje u HNLu i da su tako sve strane bile zadovoljne.

Point of the story - tko uistinu želi ostati nađe način
    GOAT

sve sasvim logično, za ikoga sa gramom mozga.

jednostavno ne razumijem očekivanja ljudi i ukazujem da u slučaju situacije "jakirović junior" klub nije ništa kriv, već jednostavno nerealna očekivanja samog igrača i ljudi oko njega.
  • njurci10
    342
    egocentrik, pa što je rekao Jakir senior u jednom intervjuu da mali smatra da je spreman za Real :roll:
  • Zagi
    14.3k
    Od najboljeg prospekta dinamove škole očekujem da se smatra spremnim za Real.
    Ako sa 17 godina ne misliš da si spreman pokoriti svijet, kada ćeš?
  • deda
    43.1k
    Samopouzdanje je super stvar, pogotovo ako iza njega stoji kvaliteta i rezultat.
  • Zagi
    14.3k
    Teško da će sa 17 godina klincu iza samopouzdanja stajati i rezultat.
  • njurci10
    342
    nije spreman za Dinamovih prvih 11, a da je spreman za Real ajd budi realan malo.

Samopouzdanje je super stvar, pogotovo ako iza njega stoji kvaliteta i rezultat.deda

Je ali ne znam odakle njemu to samopouzdanje, iz juniorskog staža?
  • db-izbjeglica
    19.7k
    da on sa 17-18 godina "jede" suigrače na treningu, što može valjda 1/1 000 000, stvarno mislite da mu bilo koji trener već ne bi dao minutažu?
  • Zagi
    14.3k
    Nitko ne kaže da je spreman za Real. Niti tata Jakir , a još manje ja.
    Ma.. nebitno
  • OsamŠest
    6.7k
    Kao što se nedostatak kvalitete u nekoj mjeri može kompenzirati karakterom, isto tako nedostatak karaktera može spriječiti ozbiljniju karijeru top talenta.

Jakirović je talentirani igrač za kojeg sam bio siguran da bi trebao već sada biti 3. stoper po hijerarhiji u momčadi. Neka moja procjena na osnovu svih njegovih utakmica koje sam gledao u mlađim uzrastima i u reprezentaciji, bez obzira na nedovoljan broj minuta u seniorskom nogometu.

Zbog odlaska u Inter, puno sam bliži onoj drugoj opciji iz uvodnog djela posta.

Nekako sam sebe tješim da bi ishod situacije bio drugačiji da je okružen drugim ljudima oko sebe.
  • ImotskiNKDZG
    15
    Slažem se da talenta mali Jakir ima(iako je prespor),opet istina je isto tako da mu je tata Sergej nabio i ovu cijenu forsiranjem za vrime svog mandata. Bitno je bilo da je uzeo dres sa brojem 86 i onda na prvu ponudu se pokupio. Od njega ne bude ništa,ovo mu bude najveći transfer karijere iako mu želim svu sriću. Tata Jakir je svjestan kvalitete i prilike ovog ugovora na 5,5 godina,cca. nekih 1.8mil e. Sve u svemu dobro je za klub i za Jakirović family.
  • Keyser Soze
    17.8k
    Mene zanima koga u ovom trenutku možemo prodati za 10+ milijuna. Po meni su samo Dominguez i Valinčić blizu tih brojki, a opet može se dogoditi da ih drugi klubovi cijene na 7-8 milijuna max. Zato se nadam da će se mladi igrači isprofilirat jer mi moramo prodavat.
  • promatrac67
    29

Cini mi se s obzirom na reprezentativnu i klupsku epizodu, da bi i Hoxha mogao biti uskoro u tom rangu...
  • Ace Rimmer
    68
    Ništa se tu spektakularno nije dogodilo po meni. Barem od strane kluba da bi bio nezadovoljan. Malom je ponuđen ugovor, klub je time pokazao kako ima planove s njim. Potvrdio je to priključivanjem u prvu momčad. Možda nije zaigrao, ali samo priključivanje prvoj ekipi, treniranje s njom je isto na jedan način razvoj.

Umjesto da grize i čeka svoju priliku, nije prošlo niti 2 mjeseca, stari mu je počeo kukati kako Dinamo nema cilj niti način za razvijanje mladih igrača. Već je u Inkubatoru, prije tri mjeseca rekao kako oni traže nove opcije. Dinamo bi bio izrazito neozbiljan klub kada bi na ovakve "prijetnje" rekao malom - u redu, nemoj ići, igrati ćeš.

Kada se podvuče crta, mali je nakon samo polusezone već krenuo s pritiscima da hoće minute. Nema strpljenja za dokazivanje, ne želi posudbe, ne može dočekati Dinamo II koji bi bio skrojen za njega i njegov razvoj. Sada, odmah sada, igra. U trenucima kada se Dinamo bori za proljeće i titulu i sve je u ar deka.

I onda nakon šta je njegov tata rekao kako su bitne samo razvoj i minute u seniorskom nogometu, on potpiše za Inter gdje će prvu ekipu gledati na TV-u, gdje u U23 ekipi ima jaču konkurenciju nego u Dinamu i gdje se niti u onoj ligi mladih nema pravo nadati minutama odmah. A tražio ga je i RB Salzburg koji je pojam u svijetu nogometa za mlade i razvoj. Dojma sam kako ljudima oko njega njegov razvoj i minute nisu bile primaran motiv jer da jesu, napravili bi puno bolje od ovoga.

Samim time, ja ovdje Dinamu nemam šta za zamjerit. Dali mu ugovor, pozvali u prvu momčad, sljedeće sezone se otvara Dinamo II, mogao je i na posudbu. Ne, ne i ne. U redu. Hvala ti na svemu, sretno u daljnjem razvoju. Ja mislim kako će za par godina morati računati na klub koji mu tata trenira kako bi se revitalizirao karijeru. Ne veseli me to, samo kažem. Uostalom, zašto bi me veselilo, Dinamo od njega ima bonuse i postotak sljedeće prodaje. Neka se proda za 50 milijuna ja bi bio najsretniji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.