• Eduardo
    29.8k
    Dovoljna ni blizu nije (vidi pod Kastrati - znam da nije bek ali je odličan primjer muhe bez glave), ali da je među primarnim karakteristikama, jest.tp1997

među - ključna riječ... među svakako, ali ne i broj jedan.
  • Shimano9
    6
    Tako je, sve ide prema ubrzanju, 4-3-3 je formacija koja je po statistikama najuspješnija. To je i Boban rekao, a vrhunska struka pametno okrenula u tom smjeru tražiti. Naravno, nogomet nije samo sprint, jer u veznom redu trebaš druge karakteristike, ali za bočne igrače je danas presudno. Opet, Tabinas je baš zbog toga došao, isto kao i Lisica i Valinčić... a vidimo i da velika večina ekipa, nekad i redvnih sila, koje nemaju afrikance nisu na SP.

Nije slučajno da su te brze ekipe (čak i zelenortski), došli i prošli dalje, dok je jedna od rijetko sporih kao Češka ispala easy, kao i Škotska. Bosna je imala Katar na kraju i prošla kako je. A mi, fenomen veznih i tehničke superiornosti. Meni osobno drago da tako igramo i držimo našu ideju igre i stvaramo rezultat s tim, iako je teško i lakše i bolje prolaze ovi sa sprinterima na krilima i bekovima. Vidimo to i u LP i na SP. Dinamo ne mora tako jer mi možemo kupovati i stvarati sad neke nove, jer ima još brzih kao Lisica samo škola treba takve forsati a ne više samo desetke. Ali to je Boban rekao već i struka sad radi u tom smjeru. Najbolji dani za Dinamo tek dolaze, ovo je samo početak i tranzicija.
  • Laugreano
    5.6k
    Po meni je bitnije od same brzine, brzina reakcije, brzina razmisljanja citanja igre, brzina odluke.bez toga moze trcat i 50 kmh mu nece pomoc.
    Brzina mozga>brzina nogu
  • Shimano9
    6
    To stoji za vezne kako smo i rekli, ali bočni trebaju biti brži primarno, a ako imaš i sve ostalo onda si top igrač koje imaju najbolji klubovi i repke. Uostalom, vidimo šta se traži i kako se igra i koje repke prolaze najbolje. Btw, Topić da il ne i gdje da igra? I koja mu je najveća mana kad je na krilu?
  • Laugreano
    5.6k
    To se slazem, ma opcenito je svim nasim krilima problem brzina, startna brzina, maksimalna, 1 na 1. To nikad ni necemo imat.
  • Shimano9
    6
    Lisica je super brz, mlad je i on će napredovati a već je i bio koristan unatoč zdravlju i problemima. Orša je isto bio brz, sad koliko je ne znam al vidim da je super fit. Kažu da imamo brzih ali da se nije radilo na njima nego su se forsali umjetnici samo, ja ne znam, ali uvijek možemo tražiti nove Bakrare ako ne možemo napraviti
  • Mlađi referent
    15.7k
    To nikad ni necemo imat.Laugreano

Meni je ovo postao popriličan mit.

Nećemo možda imat Mbappe, Gordon tip brzine, ali Olić je svojevremeno trčao najbrže na Euru 08, Srna u Brazilu, Perišić, Oršić sasvim dovoljno brza krila, Musa elitna brzina, Gvardiol, Sutalo trče iznad 35 km/h.

Mislim da je primaran problem profiliranje i kadroviranje, a ne to da Hrvati ne mogu bit elitno brzi.
  • Shimano9
    6
    Matković isto do povrede, ima, nađe se, ali moraju se škole mijenjati i pristup, Boban je to i rekao. Ja bi bio strpljiv s malim Varelom, njega se ubilo što su ga u euro tekme stavljali a da ligu nije igrao, naopako valjda zbog ugovora. A on tek djete koje se ni fizički još nije razvio, a pokazuje baš te krilne karakteristike ubrzanja i agilnosti, dribling je stvar i samopouzdanja često on je tu pao zbog svega. Nego jel se zna kaj o Rodrigezu da li dolazi? I gdje je razvoju Žulfić zapeo?
  • zmujcinslbrod
    218
    mene isto zanima kako se pokazao i Šivalec, tj gdje je i sa kime trenira?
  • Shimano9
    6
    Kažu, da ide za B ekipu Šivalec koliko znam, al ne sjećam se koliko je on dobar i brz, premalo sam ga popratio za tih minuta protiv Dinama
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.