• The Undertaker
    9.5k
    Ja bih rekao da nam (loš) skauting nije najveći problem. Po meni su to:
    a) nedostatak filijale koja bi moderirala prijelaz iz juniora u seniora,
    b) pametnija politika ubacivanja mladih igrača u prvu ekipu
    Ovo prvo smo u procesu rješavanja, ovo drugi baš i nismo, barem prema djelima na terenu.
    Za skauting nisam optimist dok su nam Šokota i Džemo perjanice ali nitko sretniji od mene ako me demantiraju.
  • DiddyGuela
    5.1k

Slazem se. Tu bi spomenio i situaciju sa B ekipom.

Cak na stranu skauting, transfer politika u zadnje 2-3 godina nam je gora nego ikada. Kada hladne glave pogledas sto smo mi to dovodili i placali u zadnje 2-3 godine...da se smrznes. Pa jebemu valjda su postojali neki ljudi u klubu koji su pratili, dovodili i "amenovali" te igrace. Svi skupa su debelo ispod razine Dinama.
  • BlueDD
    39

Bio to skauting ili pronalaženje optimalne solucije za razvoj mladog igrača, sve su to zadaci sportskog sektora. Mogu razumjeti da se evaluacija rada postojećih ljudi nije mogla napraviti odmah na ljeto i da nije bilo vremena za rješavanje svih stvari pored rekonstrukcije momčadi, koja je očigledno bila označena kao prioritet, ali do ljeta bi paralelno s formiranjem b momčadi trebali se nadati nekim preinakama u sportskom sektoru. Pritom mislim na dio sportskog sektora koji se tiče seniorske momčsdi, a ne akademije gdje su već dovedeni neki novi ljudi. Ako je cilj kliba održivost, onda moramo imati jasno razvijene sustave i skautinga i analitike i svih ostalih segmenata koji čine sportski sustav. Odluke će uvijek donositi uski krug ljudi, ali što imaš razrađenije sustave poput skautinga i analitike i ljudi koji rade u njima dobivaju više informacija i još bitnije veću kvalitetu informacija pa im je margina greške prilikom donošenja odluka manja.Trenutno mi se čini da cijela sportska politika kluba sključivo ovisi o sposobnosti nekoliko ljudi, a koliko god da su oni sposobni to je premalo za ono što se očekuje, stoga se nadam još nekoliko kvalitetnih akvizicija u sportskom sektoru koji će unaprijedit sustav i metodologiju rada, kao što je doveden Capellas da na isti način unaprijedi akademiju.
  • CastAway1986
    4.9k
    s obzirom da nismo financijski mocni najvaznija nam stavka treba biti nasa akademija i poboljsanje skautske sluzbe..Talentirana smo nacija i mozemo godisnje izbaciti bar dva dobra igraca za prvu ekipu..Midtylland recimo ima i novac i top skaute , dovedu besplatno Franculina iz Bmomcadi Benfice i sad traze 40milijuna za njega ..Salzburg s druge strane kojeg su btw naši mediji popljuvali kad ih je Dinamo lani dobio u Ligi prvaka i pisali da je to nikad losiji Salzburg ,oni te sezone kupe mladog stopera Gadoua za 10 milijuna i stave ga u B momcad (igrao i protiv juniora Dinama) ..Onda mozes zamisliti koja je razlika nas i njih..Bez kvalitetne akademije i boljeg skautinga se ne moze naprijed
  • Jurki
    21.4k
    stopera Gadoua za 10 milijuna i stave ga u B momcadCastAway1986

Da mi kupimo xy stopera za milijun eura i šiknemo ga u B ekipu, gorjele bi drustvene mreze, trazila bi se momentalna ostavka svih od portira do predsjednika kluba, svi mediji bi se sprdavali s nama da smo platili mačka u vreci milijun eura.
    Zona bi se pretvorila u ratnu zonu, gdje bi svako iz svog rova raspalio cim zescu paljbu po klubu.
    Zbrajala bi se financijska šteta, kalkuliralo kad cemo se raspasti.. tovarska neman bi nas zbog toga prestigla.. itd.
  • Zagi
    14k
    Da mi kupimo xy stopera za milijun eura i šiknemo ga u B ekipu, gorjele bi drustvene mreze, trazila bi se momentalna ostavka svih od portira do predsjednika kluba, svi mediji bi se sprdavali s nama da smo platili mačka u vreci milijun eura.Jurki
    Prvo, koga briga?

Drugo, ovisi koliki nam je to postatak budžeta. Da kupimo mladog stopera za 100k eura, nitko nebi trepnuo.
    Ako imamo 100k za spekulativan transfer, onda trošimo 100k. Ako imamo više , trošimo više.

Ne vidim zašto bi se to ticalo ikoga osim ekipe na katu koja je odgovorna za sportsku politiku i budžetiranje.
  • Masto
    709
    Jedini kojem vjerujem je @Haza nikakvi članci ni portali
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.