• Zagi
    13k
    Umara me ova rasprava.
  • Droljo
    22.9k
    Svi na šank! Uskoro kreće prijenos uživo kako ja pijem gemišt. :lol:
  • Chempers
    996
    Oldschool šmekeri su bili vrhunski nogometaši, dribleri, tehničari al ne možeš tvrditi da su bili bolji od današnjih nogometašavjeko1701

Znači tebi su današnji nogometaši i današnji nogomet bolji zato jer mogu više pretrčati?
  • The Undertaker
    9.1k
    Znači tebi su današnji nogometaši i današnji nogomet bolji zato jer mogu više pretrčati?Chempers

Puno su bolji jer osim tehničke moraju imati i bolje fizičke i, posebno važno, taktičke kvalitete.
  • Pacho
    10.8k

Ali zato je omiljen kao glumac

• LA BOMBA
    662
    Puno su bolji jer osim tehničke moraju imati i bolje fizičke i, posebno važno, taktičke kvalitete.The Undertaker

Taj argument bi imao smisla jedino ako bi moderni nogometaši bili jednako tehnički dobri kao igrači prije 20 godina, a nisu ni blizu.

Nekada su i igrači koji nisu bili među najboljima imali dribling i ball control kojeg danas nema nitko. Kad pogledaš neke highlightse npr. Djalminhe, pa ti ljudi su igrali drugi sport.

A zašto bi trebao poštovati moderne igrače što više trče, pa ako bi htio to gledati mogao bi gledati atletiku. Šta mene zanima gledati ljude kako trče.
  • Droljo
    22.9k

Ti si bot. Nema šanse da možeš tak brzo nadroljit 100 postova sa videima i svime...
    Ti bi meni rešaval ovo kod svakog logiranja:
    images?q=tbn:ANd9GcSvtc13Kk0XoJxFdxAUyBdS6C-T07xT7aAGTckLqabVcq5v0TliGFdX85s&s=10
  • javolimtebejako
    3.4k
    uz to, omiljen je i po ovome

• Jaro
    11.2k
    ovih ko Djalmina imas na onim freestyle eventima. Jbt, od svih on Djalminu izvlaci.
  • vjeko1701
    20.6k
    Znači tebi su današnji nogometaši i današnji nogomet bolji zato jer mogu više pretrčati?Chempers

Ne, ja uopće ne pokušavam tvrditi kaj je bilo bolje nego pokušavam kolegi pokazati da uspoređuje neusporedivo. Da je današnji nogomet drugačiji, da traži drugačije stvari od svojih igrača i da njegovi argumenti zašto je prije bilo bolje jednostavno ne drže vodu. Ne možeš bazirati svoje tvrdnje na jednom segmentu igra - tehnici a pri tome ignorirati ostale koji se sve više traže i vrednuju. Ne možeš bazirati svoje tvrdnje na slavi kada je današnji svijeti i poimanje slave opet potpuno drugačiji.

Stvari su jednostavno drugačije i nitko ozbiljan ne može sa sigurnošću tvrditi kaj je objektivno bolje. Može biti subjektivno draže ali ne i neupitno bolje.

Nisi mi odgovorio

Ti si sam rekao da si još dosta mlad u svojim prvim postovima. Dal se ti uopće sjećaš ere kojoj pričaš? Jesi ju doživio na svoje oči? Il sve baziraš na romantiziranim pričama i selektivnim snimkama?vjeko1701
  • Marley
    5.3k
    placem vec par minuta :lol: :lol: :lol:
  • Chempers
    996

Kao prvo, svako uspoređivanje era je subjektivno i ne može se uzimati kao činjenično stanje.

Da nogometaš iz 2025 igra u 2005. ne bi trcao ništa više od bilo koga drugoga, kao što nogometaš iz 2005. da igra u 2025 ne bi trčao manje od bilo koga drugoga. Trening, prehrana, alati oporavka itd sve što imaš danas ne bi imao u prošlosti i obrnuto. Ono što ne možeš istrenirati je talent, čega je nedvojbeno bilo više u prošlosti. Kako bi to danas izgledalo da se toliko ne forsira fizika, to možemo nagađati.

Što je "bolje" i kome se što više sviđa, u to neću ulaziti. Al da je prije bilo više likeable igrača i majstora, kod toga stojim. Toliko.
  • Pacho
    10.8k

Jesi li znao da su ovakva raskrizja bolje rijesena u Buenos Airesu?
  • LA BOMBA
    662
    Naravno da sam pratio nogomet prije 20 godina, gledao sam La Ligu i utakmice koje su bile mnogo bolje od toga što nam nude danas!
  • vjeko1701
    20.6k
    Po tvom osobnom subjektivnom mišljenju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.