• rokikaciga
    14.5k
    Moji svi ukradeni podatci su javni od prije. Ime i prezime, oib, adresa, grad na vise mjesta lako javno dostupno, a datum rodenja javno dostupan na HNSovim stranicama sa portretom iz tinejderskih dana.
    Usrana situacija, ali kaj se mene osobno tice nije iscurio nijedan podatak koji vec ne postoji na bespucima interneta.
  • Pacho
    17.9k

Ali razlika je u tome da netko mora ici ciljano tebe istrazivati da bi skupio sve sto je javno dostupno dok ovdje dobije info na pladnju.

Inace, svi bi trebali koristiti password manager ala ProtonPass ili NordPass. I zbog toga sto ti olaksa login, a i da bi se smanjio rizik nakon ovakvih dogadaja.
  • crophantom
    4.7k
    ista stvar, na Company Wallu i jos 50 strana mogu sve naci. Krivo mi je zbog necaka, al jbg, s njegovim podacima nemre bar niko ništa naručiti, a za nešto više od toga nismo tolko interesantni četnicima :lol:
  • NitkoBitan
    36.9k
    Imao sam i prije pozive sa nepoznatih brojeva iz Slovenije, Pakistana i raznih drzava, ukralo meni podatke tko zna vec kad tako da mi ovo ne cini neku razliku :rofl:
  • KtcGoat
    5.6k
    Mozda ce nam slati slike novih traktora
  • ZrnTSCHeZ
    2.1k
    Nije mi tolko do poziva na koje se ne javljam ili mailova na koje ne klikam, al ovi pohlepni prodajni agenti kod teleoperatera na bazi tih podataka sklapaju ugovore za koje se može desiti da saznaš tek kad krene ovrha (nije šuplja/hipotetska priča nego nekaj s čime se između ostalog susrećem i "borim" u sklopu posla)
  • MateG
    286
    Ja po jednom pozivu znam da mi je HT prodao (ili su ukradeni od njih, sto god) podatke tako daa :lol:

Iako, svoj OIB sam probao nac online/je li vidljiv igdje i nisam nasao tako da ajd, mozda je tek sad iscurio :D
  • Benedikt
    97
    Generalno ne razumijem zašto je nama OIB na gotovo svakom dokumentu ako je toliko bitan. Imam dvojno državljanstvo i ekvivalent OIB-a u ovoj drugoj državi se skriva kao zmija noge a mi ga pokazujemo na sve strane.
  • Šteco
    1.5k
    Ekipa radi evente samo da mi imamo ovdje šta brojati od ulaznicaPaggini

B(rojanje)SN
  • Gradina
    91
    Ne znam kak vi, ali ja se ne osjećam sigurno sto neki cetnik ima moje ime i prezime povezano s adresom gdje zivim, gradom, datumom rođenja i oibom. Kao i podatke moje obitelji koja je uclanjena skupa sa mnom.
    A plus to što imaju sve podatke od ekipe sa sjevera.
    fakin

A koja je razlika između te dark web grupe i kluba, banke, policije i ostalih državnih i privatnih firmi koje posjeduju tvoje podatke
    Svi oni su u većoj ili manjoj mjeri kompromitirani i nikad nisi siguran od curenja podataka
    Ne znam kakve posljedice očekuješ, ali ako je osoba iole informatički pismena zna se ponašati kad dobije spam mailove i pozive iz Pakistana
    Jedino čime te mogu ugroziti je propagandom na tvom mobitelu ( kao Cambridge analitika neposredno prije Brexita npr. ), ali opet, ako nisi labilna osoba bez vlastitog stava, što čitajući tvoje upise ti definitivno nisi, oni se neće usrećiti s tvojim podacima
    Ovaj upis zanemari jedino ako si diplomat u stranoj zemlji, onda ti je sva skepsa opravdana, očekuj da će te uskoro ruska vlada vrbovati :wink:
  • rokikaciga
    14.5k

Fakin: tko ce odgovarati jer je prema meni neuspjesna propaganda?
  • vjeko1701
    25k
    Da ne otvaram, jesu i ovo Vučićevi džepni hakerčići ili netko drugi?
  • Gemišt86
    470

Cisto me zanima, kaj, stave da racun dode na neku drugu adresu ili? Mislim, ovrha ide mjesec dva nakon dospijeca racuna u "idealnom" slucaju ovisno koliko vjerovnik brzo izreagira. A racun moze doc digitalno ili na adresu. Mislim, apsolutno je neugodno da te doceka blokirani racun jedan dan, ali zar nebi trebalo biti relativno lako ustanoviti da to nisi ti ugovorio, pogotovo ako si vec korisnik nekog teleoperatera, te se podaci na osobnoj ne poklapaju sa podacima u sustavu teleoperatera?
  • Šteco
    1.5k
    Mislim da samo ime, OIB, adresa i datum rođenja ne bi smjeli biti dovoljni za normalno sklapanje ugovora na daljinu.

HAKOM kaže da kod sklapanja ugovora operator prije toga mora dati sažetak ugovora i ugovornu dokumentaciju, a kod ugovora na daljinu ugovor se smatra sklopljenim tek kad korisnik nakon primitka dokumentacije dostavi potvrdu svoje suglasnosti. Znači trebalo bi postojati nešto konkretno: potvrda mailom/SMS-om, pisani pristanak, e-potpis, snimka poziva, plaćanje prvog računa ili neki drugi dokaz da je baš korisnik pristao.

Također, kod ugovora na daljinu u pravilu postoji pravo jednostranog raskida u roku od 14 dana.

Link:
    https://www.hakom.hr/hr/prihvatio-sam-ponudu-za-sklapanje-ugovora-putem-telefona-interneta-jesam-li-sklopio-ugovor-imam-li-pravo-na-raskid/11424

Znači, ne bih rekao da netko samo s procurenim podacima može “legalno” sklopiti ugovor na tvoje ime. Ali kužim strah, jer ako netko nešto muljatorski provuče, onda tebi ostaje gnjavaža dokazivanja da nisi ništa ugovorio.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.