• Crni72
    243
    Večer za pamćenje. Još nadolazim. Možda sam zabrijao (ne znam da su bili) ali bilo bi mi top da je kompletna momčad bila jučer uz binu. Možda bi nekima bilo jasnije kaj Dinamo znači navijačima a i malo da se napune enegijom...
  • Neron53
    2.7k
    Sve je bilo na nivou sinoc :)
    Jura cak iznad svih ocekivanja :)
  • Thor
    3.9k
    Nevjerojatno da niti jedan od glavnih portala (bar ja nisam nasao) nije popratio nas jucerasnji dogadjaj cak niti sa aspekta koncerta hrvatskih bendova.
    NECUVENO! :rage:
  • Thor
    3.9k
    nebitan portal. Pricam o vecernjem jutarnjem inbexu...
  • superSantos
    3.3k
    nebitan portal. Pricam o vecernjem jutarnjem inbexu...Thor

Nijednom mediju nije bio dozvoljen ulaz za pocetak
  • Borovljanin
    740
    Prošle sezone smo Europu igrali reda radi. Prioritet je bio uzeti ligu, a to se vidjelo i po izboru igrača za natjecanja.

Sada mislim da će prioritet biti Europa. Da će se rotorati i odmarati u HNL-u, a onda najjača ekipa nastupa preko tjedna.

Hajduk na tri fronta neće moći igrati, pogotovo ako im odu Pukštas i Sigur. Rijeka sigurno neće zaprijetiti u ligi pa ispada da bi jedini ozbiljan konkurent mogao biti Osijek. Zaključak je jasan - u Europi idemo po što bolji rezultat da bildamo iskustvo za sljedeću sezonu kada je definitivni prioritet ulazak u LP.
  • Archangel
    281
    Rekao bi da i Varaždin bi mogao biti ozbiljniji konkurent. Već su godinama dobri i mogu svima zapapriti ako ih se ne shvati ozbiljno
  • Masto
    2.2k
    pustat pred utakmicu
  • NKDZ86
    9.5k
    Šteta kaj igrači nisu na binu došli. Nez da li su na koncertu bili. Igrači futsal dinama su bili.
  • Gemišt86
    658
    Iako je vecina vec napisana, svaka cast svima na organizaciji, predivno je bilo vidjet sve te ljude i ne ultrase i generalno jako "dobre vibracije" cijelu vecer i kako svi uzivaju. Divota. Produkcija isto top.
    Svaka cast Juri kaj je uspio ovo izvest, nedaj se Jura! A i Gobcu kaj se uspio popest.

Osobno bi jos u nekoj pauzi izmedu bendova pustio "za dobra stara vremena" i "kosulju plavu", kad je vec bilo nekaj muzike. Iako vjerujem da je sigurno postojao razlog zakaj nisu bile pjesme. Ali stvarno su to detalji.

Posto su prljavci najavili koncert na maksimiru, nadam se da ce na tom maksimiru neko Bodalca pogodit sa dinamovim šalom pa nek se ogrne i nek napokon on nama kaze kakve je oci imala, a ne samo on nas ispituje, poceo sam vec sumnjat da zapravo on ne zna kakve je oci imala.
  • plavi72
    2.9k
    Koncert za pamćenje :up:
  • Sajla
    23.4k
    Više od koncerta

Nemam pravo reći da je ovo jučer bio i moj rođendan, ali kao i na "normalnim" rođendanima i na ovom su uz slavljenika dobrodošli i gosti. A to su prijatelji, susjedi, rođaci, kolege, sve uloge u kojima se pronalazim i u ovom kontekstu.

Već dok smo bili na prilazu jugu počela je "retrospektiva". U gomili ljudi poznata lica. Poneko se javi, nekome se ja javim, s nekima se samo ukrsti pogled i zadrži malo dulje jer se upalila iskra prepoznavanja otprije +30 godina: "mislim da je ovaj išao u istu školu", "ovaj je iz starog kvarta", "njemu sam posudio kazetu od Maidena koju sam kupio od pirata iz Novog Sada preko oglasa u Ćao Tifo i još mi ju nije vratio"... Stari smo, jebote!

... 'ko zna otkud stari gleda
    kao Zagreb on je bio
    lomiš ga a on se neda

Osim kaj sam sused, prijatelj, kolega - ja sam i emotivac. Sentimentalna piiii, neki bi rekli, patetičan. Pa kad sam čuo ove stihove s razglasa, grlo se jednostavno steglo. Ali bio je to logičan nastavak prolaska kroz "memory lane" dok se još nismo ni popeli do tribine, jer iako sam mislio da samo idem na koncert, ispalo je da sam ušao u vremeplov.
    A počelo je sjajno! Plava Priča treba biti predgrupa svega svuda. Psihomodo možda nije "dinamov bend", ali dobro je Gobac rekao - konačno zagrebački bendovi skupa sviraju u Zagrebu. Zdrava zajebancija, veselje, vrhunsko zagrijavanje za ono što slijedi.

... za svoj narod i za tebe
    morao sam umrijeti

A onda Jura i, kak @Bernard veli, Alen Halilović na gitari :lol:
    Ubio me ovaj stih gore na trenutak. Nisu prošla ni tri dana kako sam bio na grobu dečku koji je u akciji "Drače" položio život. 20 godina je imao, mnogim klincima iz kvarta je bio neka vrsta uzora, primjera, simbola, pa tako i meni. Ali me svejedno iznenadila vlastita reakcija. Trljaj oči, guraj kljun u čašu s pivom, pravi se da nije niš, a bilo je. I bilo mi je drago da je prepoznato i da nisam jedini kojeg je pogodilo.

... jer na našem semaforu
    uvijek piše samo dinamo

Mislio sam da će Pipsi biti na kraju. Sad kužim da je bolje da nisu. Gorilo je, treslo se, grmilo! Ma nemaš kaj reći, to su Pipsi - himna, Malena, Gume na kotačima i opet stegnuto grlo na Poštaru lakog sna. Sve pjesme su o dinamu, a pratile su me kroz cijeli život, u svakoj osobnoj pobjedi, ali i porazu, gubitku i poniženju. Jer, jbg, od toga se sastoji, ne samo od dobrih stvari.

... sad laku noć tebi, Zagrebe
    vama skitnice sve
    radi tebe smo prošli uvrede
    pa sad psujem za sebe
    nisi ti sad ništa bez nas
    tko ti je duša, srce, a i glas

Tad sam shvatio zakaj je Kazalište ostavljeno za kraj. Završena je jedna era, jedan ciklus, jedno razdoblje naših života prelazi u drugu i drugačiju fazu jer generacije s tobom su nove... Prljavci su smirili atmosferu, taman da se pripremimo za odlazak umjesto da nabrijani hoćemo još, baš je tako trebalo biti. I uz najavu svog koncerta s Valjkom prije rušenja ovog stadiona, u meni uključili dodatni žar da sljedećih 10 godina bude još bolje, još jače, još glasnije, a da pedeseti rođendan bude na novom Maksimiru, našem novom starom domu. Bit ćemo stariji i s više sijedih, otpast će više kose, a narasti više brade, ali bit će današnjih klinaca, možda baš onih koje su sinoć očevi nosili na ramenima, a tada će biti u naponu snage da na svojim ramenima iznesu ono kaj treba.

Organizatorima sve pohvale, dečkima koji su neumorno brinuli da više od 3 sata zastave budu visoko i ne stanu ni sekunde kapa dolje. Ne mora nitko brinuti. Ovaj klub, ovaj grad i ova grupa idu dalje jako.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

P.S. Napisao sam odmah da sam sentimentalan i patetičan, ali tko nema emociju, nema ni dovoljno jak razlog. Sve ovo je potrajalo tako dugo u tako teškim vremenima zato kaj je nekome bilo stalo, zato kaj te u tome ne goni pamet i razum, račun i osobni interes, nego zato kaj si nemreš pomoći i jer te gura nekaj iznutra čemu riječi ne mogu dati dovoljan opis. Emociju kao slabost mogu doživjeti samo oni koji ne znaju kaj je zbilja prava snaga.
    Kao netko tko je ovih 40 godina gledao izvana, ali relativno blizu, mogu samo reći - hvala. Beskrajno hvala i opet hvala. Sretan rođendan!
  • Bosskovitz
    21.4k

Mislim da uopće nije bilo akreditiranih novinara i fotografa, za razliku od "običnih" koncerata. I ovi članci koji su izašli uglavnom prenose klupski video.

Ali manje bitno sve skupa. Bilo je odlično, definitivno je i kvalitetno dokumentirano za povijest.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.