• deda
    45.9k
    Dobro je, ja upravo dobio info od banke da mi je neki Čeda iz Bajine Bašte platio ratu kredita za lipanj. :cool:
  • Mlađi referent
    15.6k
    Upravo mi se javio nigerijski princ i ostavio mi milijune u nasljedstvu. Dao sam mu podatke kartice i sad čekam uplatu svaki tren.

Napuštam posao i ovaj forum, sa smrtnicima više ne želim imat posla.
  • Zdravko Maček
    158

Jedino ako su maznuli lozinke, a da netko koristi istu za pristup mailu onda mogu upasti na tvoj mail acc i njega koristiti za daljnja sranja i da ga se onda više ne može koristiti
  • FazeN
    6.7k
    Hoće li sad srbi doznat moj identitet preko Ojiba i predat me Tovarimaaa
  • deda
    45.9k
    Napuštam posao i ovaj forum, sa smrtnicima više ne želim imat posla.Mlađi referent
    Znači prelaziš u tovare, oni ipak žive vječno :lol:
  • prefontaine
    9.3k
    I meni se isto javio, poslao sam mu sve što je tražio, ali nikad nikakve novce nije uplatio. Očigledno je u pitanju nekakva muljaža.
  • Mlađi referent
    15.6k
    Znači prelaziš u tovare, oni ipak žive vječno :lol:deda

Ulažem s ukrajincem kriptašom :snicker:
  • criticus
    8k
    Unknown je OIBsuperhik

Šta je onda SSN?
  • superhik
    12.6k
    ista stvar kao OIB
  • chago13
    323
    to ti je isto, oni su topla braća
  • Šteco
    1.5k
    Koliko sam skužio iz ovih leak monitora, zasad se ne vidi da su lozinke izričito procurile. Da jesu, vjerojatno bi pisalo nešto tipa password, credentials ili login data.

Ovo “SSN” je američki naziv za njihov identifikacijski broj, ali ti alati često koriste generičke nazive, pa kod nas to vjerojatno znači neki osjetljiv identifikacijski podatak — moguće OIB ili nešto slično. Ako je još i “Unknown” zapravo OIB, onda je moguće da alat samo krivo mapira polja iz baze.

Uglavnom, ne bih paničario oko lozinki dok nema potvrde, ali nije ni bezazleno ako su vani ime, adresa, datum rođenja, broj mobitela i OIB. To je dovoljno za jako uvjerljive phishing mailove/SMS-ove tipa “potvrdite članstvo”, “ažurirajte podatke” i slično.

Najpametnije je promijeniti lozinku ako se koristila ista i negdje drugdje, uključiti 2FA na bitnim računima i ne klikati linkove iz poruka nego sve provjeravati ručno preko službenih kanala.
  • Kumerle
    2.8k

Puno ljudi i dan danas koristi lozinke s kombinacijom tih podataka.

Ispada da bbb1986! nije jaka lozinka i mozda je bas zbog takve banalnosti doslo do breacha
  • Šteco
    1.5k

Da, to je isto realan problem. Puno ljudi i dalje radi lozinke od kluba, godine rođenja, imena, nadimka, datuma i sličnih podataka, pa kad takvi podaci procure, lakše je pogađati lozinke na drugim servisima.

Ali samo da ne miješamo stvari — to ne znači nužno da su lozinke procurile u ovom breachu. Može biti da su procurili osobni podaci, a onda netko tek naknadno pokušava pogađati lozinke po toj logici.

I da, bbb1986! izgleda “okej” na prvu jer ima slova, broj i znak, ali realno je slaba lozinka jer je predvidljiva. Pogotovo u ovom kontekstu. Najbolje su duže lozinke koje nemaju veze s osobnim podacima, klubom, datumima i sličnim stvarima.

Ukratko, ako netko koristi takve kombinacije, sad je jako dobar trenutak da ih promijeni.
  • crophantom
    4.7k
    Gledajte pozitivno, naručiti ću Boga i oca sa web shop a, pa kad stigne doma ce bit, a čuj draga, jebeni Srbi!
    Ko joj je kriv kaj njoj na Zalando nisu provalili.
  • NKDZ86
    8.5k
    namjerno sve naručili i to još tvoja veličina kažeš :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.