• Kumerle
    1.8k
    Snimka-zaslona-2025-11-03-175054.png
    Još jedna pobjeda u derbiju nad Rijekom i spremni smo za dočekivanje španjolskog poznatog kluba iz regije Galicia osnovanog 1923. koji su bili 3 puta finalisti kupa te osvajači Intertoto kupa.
    Naziv im potječe od Kelta koji su nekada živjeli u toj regiji, a Deportivo La Coruna im je mrski rival s kojim se nadmeću u tzv. galicijskom derbiju.
    Križ koji nose u grbu je križ sv. Jakova kao i mnoge druge galicijskih ekipe.
    Celta je imala najdugovječniji sponzorski ugovor u španjolskom nogometu i jedan od najdugovječnijih na svijetu, s francuskim proizvođačem automobila Citroënom od 1985. do 2016.
    Zanimljivo, naš današnji predsjednik je igrao u Celti Vigo. Nakon duge karijere u Milanu, Boban je 2001. godine došao u Celta Vigo na jednogodišnju posudbu kao posljednji klub u svojoj igračkoj karijeri. Međutim, nije bio ključni igrač u klubu i bio je razočaran zbog male minutaže pa je sezonu završio ranije nego što je planirao. Igrao je nekoliko utakmica, ali je većinu vremena proveo na klupi. Također, Celta Vigo je bio njegov posljednji klub prije odlaska iz aktivnog nogometa.

Plavi na Maksimiru navedenog protivnika dočekuju u utakmici 4. kola Europske lige koja će se igrati u četvrtak 6.11.2025. godine u 18:45.
    U prve dvije utakmice smo pokazali sjajnu formu u ovom natjecanju, a u posljednjoj, unatoč premoći, premalo i moramo biti, nažalost, zadovoljni samo s bodom na kraju.
    Očekujem da na svom stadionu nastavimo pozitivan niz i da pobjedimo iako sigurno neće biti lako.

Dinamo je kroz povijest već imao nekoliko važnih susreta sa španjolskim klubovima od Reala, Barce, Betisa, Valencije, Villareala... u kojima većinom nismo pobjednički prolazili, ali zadnji susreti protiv Betisa donijeli su nam pobjedu na njihovom terenu te neriješeni ishod doma što je bilo dovoljno za prolaz jednog španjolskog kluba i, vjerujem, dodatan vjetar u leđa da možemo protiv svih i da Španjolci nisu bauk.
    Konkretno, Dinamo i Celta Vigo nemaju međusobnih utakmica, koliko znam ovo im je prvi susret.

Statistički gledano, Dinamo je u zadnjih 20 utakmica u Europskoj ligi izgubio samo dva puta, što pokazuje koliko su modri maestralni u ovom natjecanju. Dinamo je trenutno pri vrhu talbice, a nakon tri kola ima impresivnih sedam bodova. Očekuje nas žestoka borba jer Celta Vigo je ozbiljan protivnik, ali Maksimir je tvrđava u kojoj Plavi daju sve od sebe i rijetko padaju.

Zato, svi na tribine i idemo zajedno do nove pobjede i dati podršku dečkima unatoč trenutnoj krizi igre!
    1. Koji ishod prognozirate? (162 votes)
        Pobjeda
        65%
        Remi
        27%
        Poraz
        8%
    2. Idete li na tekmu? (162 votes)
        Da
        75%
        Ne
        25%
  • Jokagrof
    18
    Nadam se 2 - 0 2x beljo , pitanje samo offtopic jel zna netko dal se za klince do 14 god mora platit isto ulaznica posto je europska tekma?
  • Efes Pilsen
    13.4k
    Gdje nade 14? Pa ti decki ga vec silje naveliko..
  • miro
    7.8k
    Nemrem dočekat tekmu da izgubim glas. Imam osjećaj da će bit fantastično navijanje, mora bit, za naseg Rudača i za Dinamo
  • IceMan
    3.6k
    Navodno se vraćaju Zajc i Stojke. :cool:

Uopće ne sumnjam u dobru predstavu u četvrtak.
    Nadam se i u Istri takvoj…
  • Jokagrof
    18
    hahaha ma mladji su od 14 ali znam da su za domace tekme besplatne ulaznice pa zato pitam
  • don
    16.5k
    Navodno se vraćaju Zajc i Stojke. :cool:IceMan

nadan se da će bit prvenstveno spremni za Istru, koja je bitnija utakmica od Celte.

u četvrtak bi dobro bilo izbjeć poraz, x ili pobjeda me nešto previše ne zanima dok smo ovakvi u hnlu.
  • IceMan
    3.6k

Jasno, i za mene je HNL otac i majka svega.

Samo kažem, da sam nekako uvjeren u dobru predstavu u četvrtak.
  • Crni86
    16.6k
    Ja se nadam da ce nase osmice biti pokretnije, vise trcat, otvarat prostore, nudit se, dolazit u prilaz i sl.

Ono sta je zajc radio kad je uso protiv vukovara mi trebamo od svih veznih igraca. Trka, trka i trka. Ne s loptom, vec bez lopte.
  • rioda
    11.1k
    ....................Beljo
    Hoxha........................ Bakrar
    ...........Zajc Mišić Ljubičić
    Goda McKenna Dominguez Lisica
    ..................Nevistić

Moja prognoza. Mislim da će na ime (ne)zadovoljstva i rotacija opet započeti Lisica, samo da Bakrar ne izvisi iz prvih 11, a u dobroj je formi. Baš sumnjam da će sad staviti Mikića...

Druga opcija je da stavi Teofila desno, a lijevo umjesto Gode stavi Vinlofa koji će igrati ofanzivno, a KTC da glumi trećeg stopera u fazi napada.

I imam neki predosjećaj da će Hoxha izdominirati...
  • NitkoBitan
    32.6k
    Treba ih scimat kako na utakmicu dolaze skauti brojnih europskih klubova pa da vidis :joke:
  • hardek
    7.1k
    Zajebana situacija, gledao sam Celtu protiv Levantea prvo poluvrijeme za vikend. Lijevo krilo im je Bryan Zaragoza, kojeg je Bayern kupio iz Granade ali nije uspio tamo. Riječ je o baš jako neugodnom krilu, brz vižljast tehnički odličan i mislim da koga god da stavimo tamo smo jebali ježa.

Možda čak i je najbolja opcija Mikić na beka i Lisica ispred njega pa da mu pomaže u defanzivi. Žao mi je žrtvovati Bakrara ali jbg
  • M94
    2.2k
    Ne vidim Mikica al ono bas nikako tu, nije jos zaigrao za seniore pa da ga u europi stavlja... Sumnjam.
    Cak ne vjerujem ni da ce Lisica na beka... ocekujem nekog stopera tu a Lisica na krilo da je obrana sigurnija.

Iako po formi, ja bi Bakrara gurnuo na krilo pa sta bude.

Zelim a i ocekujem oranje terena od 1. Minute i iskupljenje za ove prethodne horore u HNLu.
    Navijanje mora gorit (a UEFA-u nataknem na drsku od metle).
  • Krizy
    63.2k
    Uzorak koji i nije uzorak, ne može se uzimati kao nešto ozbiljno, ali Galešić je odigrao defenzivno dobre utakmice za Rijeku protiv Hajduka i Varaždina kao desni bočni, pa bih tamo protiv Celte stavio Galešića.

Ionako Celta igra 3-4-3 pa bih probao sa sljedećom postavom:

Nevistić - Galešić, Domínguez, McKenna, Goda - Mišić, Ljubičić, Zajc - Bakrar, Beljo, Hoxha

Po potrebi bi se to moglo tijekom utakmice prebaciti u naših 3-4-3, jer je Ljubičić dosta igrao desnog veznog u Kölnu.

Nevistić - Galešić, Domínguez, McKenna - Ljubičić, Mišić, Zajc, Goda - Bakrar, Beljo, Hoxha

Potencijalno uvesti Vinlöfa i Lisicu u takvoj formaciji.

Screenshot-20251103-222153-Sofascore.png
    Screenshot-20251103-222241-Sofascore.png
  • Blue Label
    141
    Može i Dominguez desno, igrao je to u Barceloni. Mada ne vjerujem da ćemo igrat sa oba defanzivna beka, jedino logično mi je lisica koji će davat širinu u napadu a bakrar će se kretat centralnije.
  • Svi na Sjever
    3.2k
    Situacija s rosterom ,a i cjelokupna situacija s kreiranjem igre prema naprijed ,ova tekma je stvorena da se igra 3-5-2, i Istra poslije nje.

Ne znaš koji je gori prijedlog za beka sa 4 iza, od KTC-a preko Lisice do malog Mikića da izgori u startu.

U 3-5-2 možeš kvalitetno iskoristit Lisicu kao wing beka, i Belju sa Bakrarom u špici.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.