• The Undertaker
    8.3k
    Naravno da to jest miješanje treneru u posao. Pitanje je samo da li trener pristaje na to ili ne i to je nešto što se rješava prije potpisa. Prilično sam siguran da Bjelica ne bi pristao na takav uvjet (ili Conte ) odnosno neki renomirani trener. Vjerovatno je to jedan od razloga (ne i jedini) zašto je odabran Kovačević. Dozvoljavam i da Kovačević ima istu viziju kao i Boban ali jedno je imati plan a drugo je realitet na terenu.
  • NB86
    16.9k

Na sta nebi pristali conte i bjelica ? Na to da se drze svoje filozofije igre kojom uvijek igraju ? Pa tako su birani u vecinu klubova u kojima su bili, sportska politika kluba mora bit dugorocna i ici u određenom smjeru, kad (i ako) smjenimo/ode kovacevica bit ce doveden trener sa slicnom filozofijom, to je doslovno osnova posla sportskog direktora i nije nikakvo "mješanje u posao trenera"
  • BBB Mataa998
    2.5k

Prilicno sam siguran da Bjelica ili Conte ili bilo tko nebi dosao u obzir ako nije spreman igrat nogomet onako kako ti klub zahtjeva.
  • don
    13.7k
    a ja san poprilično siguran da ne pratiš europski nogomet.
  • Jaro
    10.4k
    Zar nije Boban definirao sustav (4-3-3) koji ćemo igrati u svim selekcijama?The Undertaker

Ovo je izmisljotina novinara temeljena na Bobanovom intervijuu prije koju godinu gdje je pricao o svom pogledu na uredjenje kluba i svih uzrasta i razbitka vlastitog, prepoznatljivog stila igre od mladih kategorija.
    Ima svoj preferirani stil pa prema tome bira trenera,slaze igrace... Al da ce doc Kovi i rec sutra protiv Istre imas izaci 4-3-3 s tezstem napada lijevo, a desnog beka nek ti igra Misic - tesko...
    Naravno, svaka izmisljotina se na Zoni zasadi, dobro pognoji i kojidan kasnije urodi plodovima.
    Boban bi u ovakvom slucsju mogao fino ustediti, ne zaposliti ni voditelje skoke ni trenera prve momcadi nego fino sve sam odradjivati.

A ovo za Bjelicu i Contea - pa to je bio problem Dinama u proslosti - dovodili se treneri po pitajbogakojem kljucu, neki imali potpuno razlicitu filozofiju igre od prethodnika ili od momcadi na raspolaganju - pa ili forsali svoje i inije islo, ili odustajali od svoje filozofije pa nije islo. Conte sigurno nece biti pozvan za trenera Reala, Ajaxa ili Liverpoola zato sto ti klubovi imaju neki svoj stil koji je uspjesan i tako godinama slazu momcad.
    United je recimo suprotnost i sara s trenerima i filozofijama, preskupi su momcadski za ovakvu rekonstrukciju "prekonoci" pa su i rezultati vidljivi...
  • ElDorado
    4.4k
    Boban nije bio niti na jednom treningu ovaj tjedan. Na decentni način pokazao je da se treneru ne mješa u posao. Ne znam čemu sad pokretati te besmislene rasprave. A potpuno je logično da cijeli klub u svim uzrastima gaji neki sličan sustav igre. To smo oduvijek zazivali.
  • crophantom
    895
    Boban je na Kovinoj presici progovorio 3 rečenice i maknuo se van kadra, nije se slikao ni sa jednim igračem i tako pretvorio našeg SDa u čovjeka koji ce nakon nogometa zivjeti od reklama za kreme za lice, nije odradio ni svoju presicu osim one kratke uvodne i dao ni jedan intervju. Zvonu se uopće ne vidi, jasno je da svojim potezima gura u prvi plan prvenstveno Kovu da može izgraditi autoritet, ali eto opet neki ljudi izmisljaju gluposti zato jer možda čovjek ima ideju kakav tip nogometa bi klub trebao igrati.

Jer to je eto cudno, je, možda u HNLu ili Bosni, ali u Europi nije.
  • The Undertaker
    8.3k
    Ovo što ti pišeš mi ima puno više smisla (osim ovih teorija zavjere). Teško je isfiltrirati što je od natpisa istina a što izmišljotina kad se iz kluba rijetko oglašavaju. Kovačević i Boban su si priuštili rijedak luksuz da u jedno prelaznom roku slože ekipu po vlastitom nahođenju. Svi sljedeći treneri će se morati prilagođavati profilu igrača koje će zateći u klubu.
    Budući da trener odgovara za rezultat, trebao bi imati slobodu da sam slaže i taktiku i formaciju i roster od onoga što ima na raspolaganju.

Isto tako, ne vidim u čemu je prednost da sve mlađe kategorije igraju u istom sustavu. Po meni , bolje je da igrači nauče igrati u više sustava, čak i na više pozicija. Standardizaciju možeš uvesti eventualno tek kod juniora.
  • Jurki
    17.9k
    Kovačević i Boban su si priuštili rijedak luksuz da u jedno prelaznom roku slože ekipu po vlastitom nahođenjuThe Undertaker

Zar mislis da je momcad dobro izbalansirana, da se nisu davali astronomski ugovori pojedinim igracima koje nisu zasluzili po niti jednom parametru.. da bi se islo u takav remont?
    Dam se okladiti za sve pare ovoga svijeta, da nebi bilo toliko odlazaka/dolazaka.
    Svi znamo da je remont nuznost, bez obzira na to da bu trebalo vremena kojeg btw nemamo.
    Remont ne radis da promijenis cijeli set figura, vec samo pojedine figure da se ne narusi kohezija ekipe.
    Kod nas su godinama gurali probleme ispod tepiha... sad je letel van i tepih i problemi.

Nije to nikakav luksuz, vec ciscenje koje je trebalo napraviti svaki rok jedan dio.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.