• mali M
    8k
    mene ti Deda više veseli što će kad tad Livaja se ugasti, igrački ili će ga biologija sustići i što će onda. Doslovno ih već 3 godine Livaja spašava da nebudu iza Istre i Varaždina.. Ja se ne sjećam da je ijednome klubu toliko značio pojedini igrač.. ajde nama nije bilo Petka pa je bilo teško al je išlo, njima kad nema Livaje oni su 5-6 klub lige... samo pogledaj njegov doprinos golovima ili asistima i kako su izgledali onih par tekmi kad je ozljeđen... Mogao bi njima Livaja postati njihov Miura jer neznam dal će ikad više dovesti igrača koji će raditi toliko kompletnu prevagu u momčadi
  • Klenx
    7.9k
    Ajmo zamisliti paralelni svemir.

Dinamo, recimo, ovo ljeto ne dovodi veznjaka sa 100+ nastupa u Bundesligi, nego igrača s 20-ak nastupa u HNL-u i 10-ak u norveškoj ligi. I to je to od prvoligaških profi utakmica. Karijera bez konkretnog iskoraka, ali eto on je "talent", "potencijal", "ima nogu" i "dinamičan je". A Hajduk dovede bundesligaša.
    I mi ga predstavimo kao bombu. 99% reakcija bi bilo:
    “Ovo je Dinamo?”
    “Gdje su pare?”
    “Kakav je ovo amaterizam?”
    “Kome će ovaj igrat?”
    Ili još bolje, umjesto da uzmemo 22-godišnjeg beka koji je prošlu sezonu bio jedan od najboljih u HNL-u, uzmemo 29-godišnjaka koji od inozemstva ima 2-3 sezone Serie B, i ostalo Lučko, Rudeš i Lokomotiva, a ovaj prvi ode u Hajduk.
    Realno, teško ruganje bi bilo.
    Ali kad to napravi Hajduk to je "projekt", "pojačanje s karakterom", "vizija", "prgavost", i "opasnost".

Jedino top pojačanje im je Ivušić, definitivno kada ga usporedimo s onim krepanim Lučićem.
    Rakitić prošlog ljeta, ove godine Rebić. A realno, i jedan i drugi u karijernom slobodnom padu. Raketa nije mogao izdržati ritam kozojebačke lige, pa kasnije ni HNL-a, Rebić nije igrao ništa ozbiljno više od dvije godine. Rebić u top formi i motiviran, sigurno jedan od najboljih igrača lige.
    Rebić ovakav, upitnik i bomba za svlačionicu.
    Ali svejedno, hype je tu. Dočeci, pjesme, murali, ulaznice, pretplate, komentari “ovo je to, konačno”.
    Od toga oni žive, to im puni blagajnu preko ljeta, na to moraju pecati svoj puk.
    Svake sezone gledate istu priču, ali se opet iznova trzate kad god zatresnu vratima.
    Ovdje se baš uvriježilo mišljenje i stav da sve što Hajduk dovede je top, a sve što mi dovedemo je potencijalni odron.

I ne kažem ja da treba ignorirati konkurenciju. Pojačavaju neke kritične pozicije, imaju sigurno boljeg trenera nego prošle sezone ali im i odlaze važni igrači (Prpić, i nadam se Sigur, mali im je top 3 igrača u kadru) I čak mi je draža panika nego kad se krenemo kurčiti kao prošlo ljeto da ćemo prvenstvo zaključiti u rujnu.
    I okej, mi smo se toliko promijenili da ni sami ne znamo kakvi smo, većina igrača nam nije igrala ulogu u nekoj ekipi koja je osvajala trofeje, ali dajte malo smirite histeriju vezanu uz tovare.
    Oni moraju prodavati snove, jer prodavanje uspjeha im teško ide.
    I nisu problem oni koji se pecaju svake godine i vjeruju u svoje divlje snove.
    Problem ste vi kad počnete sumnjati u realnost.
  • Izet Hajrović
    5.7k
    Prodali su Prpića, čak i da prodaju Durdova, Sigura i Pukstasa, oni su s ovim pojačanjima (a u slučaju daljnjih prodaja bit će ih još) i trenerom jači nego prošle godine, a i financijski će se stabilizirati koliko toliko ako prodaju još nekog od navedenih. Mi smo igrački slabiji, neuigrani i neiskusni. Ne pada mi na pamet sprdati se s Hajdukom po pitanju kvalitete ove sezone.
  • NORTE
    17.3k
    Doveli smo no name igrače, mladiće bez iskustva.
    Raspali smo se.
    Tu smo negdje s Osijekom.
  • Hrc-Vg
    813
    Rebić je za HNL avion, neki se ovdje samozvaravaju…
  • dumitrumitu
    1.5k
    Meni je samo smiješno kako od jednom Rebić i Ivušić ne valjaju. Realno su bolji od igrača koje mi imamo na tim pozicijama.
  • Dani Olmić
    1.8k
    Ne kuzim na koju foru hajduk moze dovest ivusica .. pa oni bi boljeg golmana imali onda, covjek vec branio za reprezentaciju…

Sto se tice Rebica, veliki transfer ako se ostvari, za HNL da ne kazem cak ogroman transfer

Mi smo bili dosta razmazeni prvih par dana, kolko je krenulo tolko je i stalo… sad se samo prica kako cemo ovo kako cemo ono a u biti nista od toga, barem zasad … krilni igraci mi bas ne uljevaju nadu… mislim da smo prosle sezone bili bolje pokriveni na krilu, tu obavezno jos mora netko doc ako ne i 2

Sto se tice napadaca - nekako me vec umara ta prica oko miereza i belje - brate mili ako ih se ne da rijesit, adios amigos, okreci se drugim opcijama - sve to nekako sporo ide ova zadnja 2 tjedna
  • Mali Zeus
    18.3k
    Pazi pilot projekta i ozbiljne priče, a samo jedan igrač nađen.
  • Dani Olmić
    1.8k
    i to dosta bolji - pa covjece bozi nemozes usporedit Rebica koji je vec postigao dovoljno u svojoj karijeri i igrao u dosta dobrih klubova, za repku, bio srebrni sa nekom Lisicom ili Hoxhom …. Ako netko misli da je Rebic losiji igrac taj ne govori istinu
  • Paggini
    57.8k
    Rebić je za HNL avionHrc-Vg

Kad se sjetim samo ovih izjava pri dolascima:

Lakat Kalinić je avion za HNL
    Leđa Kalinić je avion za HNL
    Brekalo je avion za HNL
    Perišić je avion za HNL
    Rakitić je avion za HNL
    Šarlija je avion za HNL
    Krovinović je avion za HNL
    Kleinheiszler je avion za HNL

Toliko aviona, mogu otvoriti FlyDonkey Airlines
  • GeneralNapoleon
    1.8k
    Meni se cini da je nekako glavna stvar kaj vecina ljudi ovdje ima dojam da je hajduk pokazuje sto bi po igrackoj kvaliteti i trebao. Po meni to nije tako. Za mene su oni, barem kaj se igracke kvalitete tice, ekipa koja bi trebala bez problema zavrsit sa nekih 75-80 bodova.

Mislim da su razlozi da tome nije tako iskljucivo van terena. I to mi je najveci problem. Jer kad ti imas kvalitetu uvijek postoji opasnost da se nes potrefi i da ta kvaliteta ispliva na vidjelo. Makar bilo samo na jednu sezonu.

Prekprosle sezone ih nije kostala kvaliteta nego trener prijatelj i nevjerojatna nesreca sa ozljedama. Ove sezone su igrali po meni najgori nogomet sto se tice omijera kvalitete i prikazanog.

Mi smo zadnjih sezona po kvaliteti bili ekipa koja bi trebala bez problema moc doc do nekih 85 bodova ukoliko je to potrebno.

Sada je velika nepoznanica koliko kvalitete imamo. Vjerojatno vise od njih ukoliko vecina novih igraca budu pojacanja. Ali opet. Ne volim se oslanjat na "uvijek se raspadnu" kao ni na ove price posvadat ce se xy sa livajom. Kao sto se pricalo za Gattusa pa se nisu.

Po meni su oni i dalje druga najkvalitetnija ekipa u ligi i smatram da, za razliku od Rijeke koja je prosle sezone igrala na svom maksimumu, oni mogu dosta bolje od 64 boda.

A mislim da bi moglo bit izuzetno gusto ako ce ic preko 70. Makar je sve pitanje koliko cemo mi ispast jaki. Ali s obzirom na tu neizvjesnost mi nijedno pojacanje hajduka, a sada su ih doveli tri, nije drago.
  • Noel
    13.1k

Jel ti fali ponekad tata?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.