• Crusades
    16.8k
    Mi smo svoje prodaje riješili, oni tek trebaju. Sigurno će i jedni i drugi ostat bez dva - tri igrača do kraja roka.
  • vjeko1701
    16.4k
    Ne mislim nužno na učinak već ponašanje i toleranciju istog od strane sudaca i lige.
  • Crni86
    12.3k
    Rijeka ako ude u bilo koju skupinu, vrlo vjerojatno nece morat prodavat igrace. Vidio sam negdje izracun da je 99% vjerojatno da ce rijeka igrat bar konferencijsku ligu.

Bit ce im teze igrat na dva kolosijeka pola sezone, ali i cijelom tom kontekstu vjerujem da su nam mnogo veci konkurent od Hajduka. Ali kako je netko prije napisao, mi samo trebamo gledat sebe jer ako smo mi pravi, nece nam nitko biti problem.
  • vjeko1701
    16.4k
    Rijeka ako će igrati ligašku fazu UEFA natjecanja ispada iz utrke do zime. Oni su prošle sezone igrajući samo domaća natjecanja užasno padali zadnji pola sata. Selahija su nekako nadoknadili ali Djuahru baš i ne. Fruk im vjerojatno ostaje dok god su živi u LP. Radejić i Janković također u izlogu.

Imat će oni dobru ekipu i sigurno će biti pri vrhu ali ni puno jača Rijeka u slabijem HNL-u nije mogla držati tempo dvije utakmice tjedno.

Ovo sve uz pretpostavku da mi nećemo imati bodovni učinak kao prošle sezone. Ako hoćemo onda je i Istra konkurent.
  • eol12
    691
    Posto su neki u strahu velikom od Hajduka ajmo malo rezimirati, dakle otišli su Rakitić i Prpić, to je sigurno, otići će još netko jer eto tako stvari funkcioniraju, bit će to izgleda ili Durdov ili Sigur, meni je Sigur prgav dečko i ide mi malo na živce, ali je defenzivno beka znao odigrati odlično, ako otide veliki minus, imaš u obrani nedostatak Prpića koji je realno imao dobrih utakmica, imao je kikseva sto je za mladog igrača normalno, ali u kontekstu Hajduka odlazak njega je minus, dakle moraju novog stopera stvoriti svakako, Ivusic će biti upgrade u odnosu na lučica to nema dileme, u veznom redu ako ostane Sigur i Zaper ako će bit zdrav biti će sigurno malo jači nego prošle sezone, napad, a Rebić ko Rebić može biti top i može biti skupi flop, čovjek nestabilnog karaktera i sklon problemima, u najboljem slučaju mogu biti dosta opasniji nego sada, Livaja je još godinu dana stariji, prime njegov je otišao, ali i dalje kvalitetom će odskakati i raditi razliku i bodove.
    Zaključno, uz Garciju koji je dobar trener i zanimljive filozofije oni ce biti bolji, da li će biti bolji toliko da osvoje preko 75 bodova u prvenstvu jako teško, biti će tu dosta oscilacija, pogotovo ako uđu u Europu, tanki su i dalje jako s kadrom.
    Rijeku mi je teško komentirati, oni kad i rasprodaju opet su top za svoje prilike, imaju tu prednost jer financijski dobro stoje, tako da smatram ih i dalje opasnošću većom po nas.
    A mi smo napravili rekonstrukciju, najveći strah mi je da će trebati vremena da se uigramo, kvalitetom i dalje odskacemo, ali ove godine želimo da igramo i pobjeđujemo kao momčad; a ne kao individualna klasa, ako to uspijemo uz ove dečke i par pojačanja koje će doći onda neće biti problema.
    U svakom slučaju jedva čekam početak sezone!
  • mali M
    8k
    Ne mislim nužno na učinak već ponašanje i toleranciju istog od strane sudaca i ligevjeko1701

e pa ja mislim da se tu moramo kao klub, ne samo naš nego svi u ligi postaviti baš strogo prema sudačkoj ekipi! Pa ne može lik nabiti Istrinog igrača u stativu i proć bez kazne, pa makar retroaktivno, ne zanima me. Ne može laktovima razbijati zube i arkade i proć ne kažnjeno. Ne može gaženje, napucavanje, psovanje cijelog rodoslovnog stabla proć nekažnjeno.. Mislim da je vrijeme da prestanu SVI klubovi u ligi mrmljat sebi u bradu nego stati zajedno na istu stranu i počet ozbiljno prozivati suce za taj problem. Ako treba i cijela liga, cijelu sezonu strane suce! Pa dosta je tog podilaženja i kukavičluka! Ako se suci boje za svoje živote u Splitu ako ne sude njima u korist, onda jednostavno im oduzimati domaćinstva ili prazniti stadione.. Pa svemu se može stat na kraju, samo je potrebna volja. Nadam se da više dolazi vrijeme kad će suci u našoj ligi pokazat da imaju obraz a ne da svjesno pristaju biti nečiji otirači za cipele, ma i to sam puno rekao, da prestaju biti wc papir nekima!
  • vjeko1701
    16.4k
    Hajduk je ovakav uvijek bio i uvijek će biti. Da bi se tu napravilo nešto ozbiljnije, mora pasti odluka na jako visokom političkom nivou a nijedan političar neće pehat u to osinje gnijezdo. Zašto i bi kad može samo izgubiti.

Još dodaj da im je klub praktički preuzeo LjPV. Svi pritisci, svi prljavi trikovi, sve kaj smo gledali zadnjih sezona će se udvostručiti sada.
  • mali M
    8k
    Ma briga, me! Pa šta se pravimo slijepi na prijetnje životu sudaca i njihovih obitelji. Ne kažem da tamo nema dibidusa koji se zbilja prijete sucima, jednostavno bi kao HNS poslao dopis Hajduku da zbog učestalog zastrašivanja sudaca prvi sudac kome se nešto dogodi (lakša ozljeda) u Splitu će se oduzeti 10 bodova Hajduku, ako se isto ponovi drugom sucu zabranjuje im se pravo natjecanja u HNL-u, a ako se nešto nedaj Bože u ikojem trenutku dogodi sa smrtnim posljedicama članovima sudačke organizacije, HNS će pokrenuti postupak ukidanja nogometne licence klubu kao takvome. Vrlo jasno jednostavno pravilo...
  • vjeko1701
    16.4k
    Super, sad mi nađi nekog u HNS-u ili HDZ-u ko će imati muda staviti svoje ime na takvu odluku.

Bonus: Nađi način kako dobar odvjetnik to neće osporiti pravilom da klub nije odgovoran za stvari koje se dogode van utakmice i stadiona.
  • mali M
    8k
    ja razumijem tvoje argumente, ja samo ne razumijem kako nitko nema hrabrosti se suprostaviti divljacima.

Može odvjetnik sto puta to osporavati, ako izvučemo da suci i njihove obitelji dobivaju konstantne pretnje od ekipe zbog suđenja HAJDUKU i ako se to ponavlja više puta i događa sucima samo u Splitu, onda je zadaća HNS-a da zaštiti svoje građane i sudionike sportskih događaja. Ako se ljudi boje ići u Split suditi, onda je problem u Splitu.. okej, nemoraju ga gasiti, pražnjenje tribina ili oduzimanje domaćinstava. Pa kakva je to teorija da se "jednostavno prihvati" da kod njih se može dogoditi da te netko spika ili razbije glavu jer to "nije Hajduk" to je neko tamo daleko sa ceste.. Čim bi mi sudac pokazao prijetnje na mobitelu i nešto mu se dogodilo automatski mi više nebi imao Hajduk opravdanje da oni nemaju veze s time.
  • Sajla
    10.5k
    2024. godina je bila tzv. "superizborna", a upravo su prošli i lokalni izbori. kad bi bilo volje, sad je idealno vrijeme da se HNS postavi kako treba nasuprot pritiscima jer su sljedeći izbori jako daleko.
  • Zg123
    2k
    Izgleda da im Rebic stvarno dolazi, nikad se oni nece nauciti pameti
  • Crusades
    16.8k
    Ovo s Rebićem je već puno ozbiljnija priča. Po meni će im on bit veliko pojačanje.
  • Crni86
    12.3k
    Rebic je trenutacno igracki u rangu Jana Mlakara, samo mnogo mnogo tezi karakter i usijana glava. Taman da im svlacionica eksplodira, a ionako nesluzbeno svi znamo da im je svlacionica zadnje dve sezone itekako problematicna.
  • Mikina lijeva kopačka
    112
    ima ko cijeli?ili ak je netko citao,da napise par rečenicashameless86

Hajdukovi ‘tajni agenti‘ haraju po Zagrebu, konkurencija za njih nikad nije čula: ‘Bio je to pilot projekt od 6 mjeseci‘

Tomislav Trutin, ekonomist iz Zagreba, bio je ključan u dovođenju sjajnog stopera u Split

Ono najnovije, i jako veliko, nije zapravo tajna: Dominik Prpić svakoga bi časa trebao biti predstavljen kao novi igrač portugalskog giganta Porta, s kojim će potpisati ugovor do ljeta 2030., a Hajduk bi za usluge 21-godišnjeg stopera trebao inkasirati 5 milijuna eura plus jedan kroz bonuse, te 15% od buduće prodaje. Kako će Portu u ugovor staviti klauzulu od 60 milijuna eura, jasno je da bi "bijeli" i u budućnosti, kucnimo o drvo da je zdravlja, mogli dodatno profitirati...

Ono, međutim, što obavija Prpića zapravo je filmska priča. Kada smo krenuli pisati priču o dečku koji je s 13 godina, nakon Zagreba i Lokomotive, kao rođeni Zagrepčanin, otišao put Hajduka sudarali smo se s poznatim podacima, ali i jednim misterioznim imenom.

Skautski misterij
    "Tomislav Trutin doveo je momka na Poljud", piše u nekoliko tekstova. No, pozivi zagrebačkoj nogometnoj zajednici imali su isti epilog: prvi glas. Nitko, naime, nije imao pojma o tom čovjeku koji je Hajduku centrirao krasan potencijal, koji se, eto, razvio u igrača vrijednog ozbiljnog mrijestilišta talenata i ponajvećeg kluba Europe. Vrag nije dao mira, pa smo preko dobrih prijatelja na koncu uspjeli locirati čovjeka koji je, eto, još za vrijeme kada Dinamu nisu mogli promaći niti oni s "dvije lijeve", otkrio potencijal za velike stvari...

- U neku ruku, to doista jest bila tajna operacija. Naime, Goran Vučević je za prvog mandata sportskog direktora oformio tim tzv. "tajnih skauta", kroz pilot projekt od šest mjeseci, gdje se od nas nekolicine tražilo da pogledamo ili predložimo neke igrače, uz pripadajući izvještaj. Bio je to volonterski ugovor, eventualno valoriziran na temelju kasnijeg uspjeha predloženih igrača. A zapravo, bio je to začetak nekog ozbiljnijeg skautinga koji je tada nedostajao - priča ekskluzivno za Jutarnji ovaj danas 36-godišnji ekonomist.

Trutin je nekoć igrao nogomet, bio je junior Intera iz Zaprešića, kasnije je igrao i za Bistru, no shvaćajući realnost, ostvario se na drugom polju i danas radi u jednoj etabliranoj banci. Ipak, nogomet ga je "palio", pratio je mlađe kategorije jer je to "najčišći nogomet", kako kaže, a onda se prije sedam godina ostvario kontakt s Vučevićem. U tom plodnom periodu, Hajduk je preko "tajnih skauta" iz Zagreba doveo Juranovića, Bašića, Tudora, Pršira..., ali i - Prpića. Dečka od tada 13 godina.

- Igrao se turnir Darka Tironija u Španskom i dobio sam dojavu da dođem gledati Lukasa Kačavendu, koji tada igra za Lokomotivu. I koji je stršao. No, gledajući i klince Zagreba, rečeno mi je da u mlađem godištu, koje tek dolazi, postoje dva igrača: Mihael Stipić i Dominik Prpić. Oni tada nisu bili niti u jednoj reprezentativnoj selekciji, ali obojica su stršali. Krenuli smo u pregovore, prvi dogovor je bio da u prvom razredu srednje prijeđu u Hajduk, a u međuvremenu da se tešu u Lokomotivi. Ipak, Dominik odlazi put Splita već u sedmom razredu - otkriva Trutin. - Iskreno, obitelj je privukao projekt: tada je šef Škole bio Gojun, bila je baza dobrih trenera kao što su Oreščanin, Jure Srzić, i roditelji su dali privolu. Prpić je, dakle, u Split otišao s 13 godina, sam je živio na stadionu, a stipendijski ugovor potpisao je dvije godine kasnije, kada za njim iz Zagreba kreće i otac, s kojim je živio do svoje punoljetnosti. Sustav koji se slagao, na razini Vučevića, ali i Akademije, u prijevodu, bio je ključan. Naravno, i Dominik, koji je uza sve kvalitete tada pokazao da je fajter. Da je spreman na žrtvu. Koja je donijela ovaj uspjeh.

Agent "003"
    Trutin, pritom, ne skriva ponos...

- Porto... Čudesan korak, ali korak koji je zaslužio. Ja sam, da se razumijemo, tu nevažan, mali kotačić, ali kada vidim gdje je dječak od 13 godina došao, u klub od kojeg se upravo oprostio Marcano kao lijevi stoper, što mu otvara priliku, koju će, siguran sam, iskoristiti... Jest, ponosan sam.

O "tajnom društvu" s Poljuda, koje je otvaralo koridor od Zagreba, pored Maksimira, do Splita i Poljuda nije želio. "Zato su i tajni, zar ne?", smije se ovaj "tajni agent 003"... Zašto "003"? To je broj koji je u Hajduku nosio Dominik Prpić. Koji će nositi u Portu, ostaje za vidjeti...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.