• jedan u nizu
    17.5k
    koji PR da im se napravi novi stadion.... odjednom vise nije siguran, nije ljepotica...ma jel... drzava daje 600000 eura za studiju? dala im vec 2 milje za popravak?
    nismo isti....o bem im....
    reziser

Dakle, ovo je objavljeno kao neka bomba, izvanredna vijest, prijelomna.

A na kraju se desilo to da je bio, citiram, ''program stručnog usavršavanja za djelatnike u području prostornog planiranja i gradnje, pod nazivom „Zamor čeličnih i armiranobetonskih konstrukcija polustoljetnim vjetrom“. gdje je jedan profesor iznio svoju analizu kako Poljud nije siguran.

Znaci, niti je sluzbeno, niti je odradeno istrazivanje, niti ista sluzbeno. Samo je jedan profesor iznio svoju procjenu da Poljud nije za obnovu.
    Seems legit, zar ne.
    Kako je dosao do zakljucka, koja istrazivanja je proveo, koja ispitivanja materijala je proveo, to nigdje ne pise.

U istom clanku pise da je grad Split narucio studiju izvodljivost, gdje ce zapravo utvrditi da li je Poljud za obnovu ili ne, koliko bi kostalo obnova, rusenje i koliko bi to bilo isplativo.

Nikakvi osobni zajkljucci nekog tamo profesora.
    Clanak treba ici u shit of the day.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.6k
    Meni kao nekom tko ne zna o građevini nije jasno kako je moguće da građevina koja je stara 40 godina, a nije ju zahvatio potres ili granate može bit u neobnovljivom stanju dok je 3 km dalje kompleks palače gdje ljudi uz povremenu šminku žive u kontinuitetu 1700 godina.
  • vjeko1701
    22.7k
    Ta palača nema čeličnu konstrukciju. Al pitanje kaj je njima rekonstrukcija. Po onome kako Poljud danas izgleda, od njega može ostati samo beton, sve ostalo bi trebalo napraviti novo, uključujući cijelu čeličnu konstrukciju.
  • Oluja
    6.1k
    Poljud već dugo nije ljepotica nego olinjala stara kurva pred mirovinu, u koju su svi istresali svoja jaja, ali pošto magareći mozgovi sporije shvaćaju i mame su im sestre onda im je bio ljepotica dok nisu nanjušili novu kurvu u kvartu po kojoj će se takodjer svi istresati.
  • Jurki
    23.3k
    stvar je u tome da oni u taj šekret 40 godina nisu ulozili ni centa.
    Napravi kucu, ne odrzavaj je.. za 40 godina imas rusevinu.

Jebe se njima za stadion, vec gledaju kak ce na toj prici nekaj zgrnuti za raspali klubic koji nema za biber.
    Kaj je problem na nekom projektu koji dođe cca 200 mil eura.. 20 mil utrpati u to govno od kluba?
    Pa bar smo mi na Maksimiru zivi svjedoci kak se moze utrpati u stadion stotine i stotine tisuca maraka/eura pa dobiti ovo kaj imamo danas.
  • DerHerrKool
    343
    Pa oni će i tako pola te love maznut i novi stadion bu kraće trajao nego da ostave ovaj odron. Tak da… ko ih jebe, nek rade kaj hoće kad od toga nebu nikaj dugoročno dobrog za njih. Sve su to samo populistički potezi kratkog vijeka.
  • Hnlovac
    4.3k
    tu pretjeruje, ali ova čelična konstrukcija je velika potencijalna opasnost., mislim, nije to običan krov.

Iskreno, mislim da se tu može naći žuta naljepnica. df53f062-6bd9-4421-b52f-b2ed54d18f52.jpg 1 od nosača krova

S razlogom zovemo to školjka / šekret. To kaj su oni uložili 0 od izgradnje samo pomaže tom nazivu. To ruglo će ovim tempom uskoro postati opasno za boraviti na, samo se jos uvijek gura narativ "lipotice"

Prek google mapsa sam izmjerio oko 16 000m² krova. Vjerojatno je i prek 20 keki ak je nakosen. Ne znam koja je najveća nadstrešnica u Zg, krov tržnice Spansko je dosta velik, a on je oko 1500 m². Ovo je nevjerojatno teška i komplicirana konstrukcija, a tako šabanskom klubu ne bih dao da održe krovnu konstrukciju zapada Drosine a kamoli ovo
  • rioda
    14k
    Od Ruglomira do Rugloljuda u samo par mjeseci, to mogu samo tovari. :love:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention