• Facke
    7.5k
    Evo ste mirni sad? Dober intervju Dabca.
  • Doktor Kunić
    6k
    Evo ste mirni sad? Dober intervju Dabca.Facke

Mirni su točno do ujutro opet.
  • Masto
    822
    koliko do utakmice
  • hb1
    306
    Zanimljivi dio mi je da jos racunaju na Villara, da Vidovica vide na 8 i da bi Cordoba uskoro mogao bit konkurentan, ostalo, pro forme, što je bilo jasno i prije.
  • flajšmašina
    57
    Pohvala za klub koji je ispoštovao novinara koji istinski voli Dinamo i njemu dao intervju.
  • Krizy
    65k
    Izgleda da će Valinčić propustiti šest utakmica.
    Ako se oporavak eventualno oduži za npr. dva tjedna to su dodatne četiri utakmice, uključujući eventualne utakmice 1/16 finala Europske lige.

Sada je jasno kako se mora dovesti desni bek.
  • The Undertaker
    9.5k
    Da ja u firmi kažem da mi za neki rezultat treba 3-5 godina mislili bi da sam na ludim gljivama.
    Ako će za 5 godina većina igrača Dinama biti iz naše škole onda produkcija treba početi odmah ili će nam igrati samo osamnaestogodišnjaci.

Može li netko tko zna malo više od mene elaborirati za što točno treba 5 godina. Što se točno očekuje prve, što druge a što pete godine.
  • Jurki
    21.6k
    Da ja u firmi kažem da mi za neki rezultat treba 3-5 godina mislili bi da sam na ludim gljivamaThe Undertaker

Ajde kak bi da si ti u klubu kroz 6 mjeseci napravio da je 80% igraca iz nase skole?
    S tim da se ocekuje odmah u prvoj sezoni da uzmes naslov prvaka.

Rezultate novog sistema rada u skoli mozes tek ocekivati kroz 2-3 godine i to je upitno.

Samo mali podsjetnik.. nakon SP-a 1998 kad smo naputrali Švabe oni su investirali hrpu milijuna u skole klubova i tek nakon 10 godina su napravili rezultat.

U prvoj momcadi mozes napraviti remont u 1-2 prijelazna roka i to bumo vidli s kakvim rezultatom, ali za skolu dok ti moras cekati da ti klinci stasaju i mogu nositi dres prve momcadi i da rezultati ne stagniraju trebas vremena.

Nogometni klubovi i skole nisu firme koje kupe nove masine i deri.
  • The Undertaker
    9.5k
    Nogometni klubovi i skole nisu firme koje kupe nove masine i deri.Jurki

Upravo su to. Evo i sada smo potpisali ovog iz Šibenika. Što smo mu obećali, da se strpi 3-5 godina? Dinamo je u poziciji (i to i radi) dovesti maltene svakog talentiranijeg igrača iz regije (ne samo Hrvatske).
    Ove sezone ne očekujem ništa jer si sam napisao razlog. Ali ako na kraju sljedeće sezone, nakon cjelogodišnjeg igranja za Dinamo 2 ne budemo imali barem 3 kandidata za redovne minute u prvoj ekipi neka vrate Vlaka i Bandića.
  • plavi devet
    674
    Ali ako na kraju sljedeće sezone, nakon cjelogodišnjeg igranja za Dinamo 2 ne budemo imali barem 3 kandidata za redovne minute u prvoj ekipi neka vrate Vlaka i Bandića.The Undertaker

U tom trenutku to će biti 2 i pol godine Capellasa, taman vrijeme koje traže. Zašto onda dižeš paniku već sada. Pričekaj kraj sljedeće sezone pa ćemo im suditi.
  • rioda
    12.8k

Ako je cilj da Dinamo kao bazu igrača ima 'većinski domaće igrače', mislim da je rok od 3 do 5 godina zapravo jako realan. Nije realno da ćemo svake godine izbaciti pet igrača koji će biti spremni za prvu ekipu. Izbaciti jednog ili dva, možda i tri u nekoj vrlo talentiranoj generaciji je realno. Ako uračunamo da takvi naši talenti vrlo brzo, kroz dvije do tri seniorske sezone odlaze iz kluba, onda je taj rok skroz realan zbog tog stalnog ciklusa dolazaka novih talenata i odlazaka onih koji su zanimljivi jačim klubovima.
  • The Undertaker
    9.5k
    Tko diže paniku? Ne volim kad se prpdaju floskule o 3-5 godina bez nekog elaboriranja zašto baš 5 i što će raditi u međuvremenu. Postoji velika vjerovatnost da za 5 godina ni Capelas ni Dabac neće biti u klubu.
  • Jurki
    21.6k
    ako uspostavis novi sistem rada, da vidis prave rezultate skole ti treba vremena.
    Kaj ako smo doveli tog malog iz Sibenika? Nitko ne veli da bu cekal 5 godina. Ako bu rasturio u drugoj ligi ide brzo u prvu momcad.
    Isto tak za svakog drugog igraca. Nisu ni sve generacije iste.. nekad bus dobio 1 vrlo dobrog igraca, dva solidna i ostalo jbg. Nekad bus imal losu generaciju koja se pogubila. Nema garancije za nista.

Nebumo od svake izlazne generacije sve parkirali u dvojku.. vec onda ide doselekcija.. tko je za udarnih 11, tko je za Belupo, a tko je nazalost i za 3.hnl.

Isti k kao da drzava kaze treba nam svake godine bubam bezveze 50 doktora.. dal to znaci da bu svake godine diplomiralo 50 doktora? Naravno da ne.

Zato i postavljas duzi vremenski period da u tom nekom roku dojdes do zadanog cilja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet