• Eduardo
    17.2k
    U Plzeňu smo doživjeli još jedan kiks u Europi ove sezone, no već smo i navikli tako da to i nije neka novost. Da se razumijemo, za ovaj Dinamo nije kiks izgubiti od Viktorije Plzen, ali je bruka ne postići gol u ovakvoj skupini 270 minuta u nizu - u tri od četiri utakmice.

    I ne, ovo nema veze sa srećom ili nesrećom jer ono što Dinamo prezentira na terenu u ovom trenutku se sasvim realno oslikava na rezultatima. Dinamo zaslužuje zadnje mjesto u skupini i ne zaslužuje ništa više od trećeg mjesta u HNL-u.

    Utjehu i spas pokušat ćemo potražiti u HNL-u, nakon kratke pauze od samo tri dana. U nedjelju nas na Rujevici dočekuje Rijeka (19.00 sati) u utakmici 15. kola HNL-a. Rijeka je trenutno druga momčad prvenstva, a za vodećim Hajdukom zaostaju tri boda uz utakmicu manje dok se naši dečki nalaze na trećem mjestu uz četiri boda manje i utakmicom manje od 'riječkih bijelih' dok za 'splitskim bilima' kasnimo sedam bodova uz dvije utakmice manje.

    Dinamo ove sezone zaista loše gura i u Konferencijskoj ligi i u domaćem prvenstvu, iako smo u Europi i dalje u borbi za plasman u europsko proljeće a u HNL-u za naslov prvaka. Međutim, nije to Dinamo na kakav smo naučeni zadnjih sezona. To više govori o kvaliteti HNL-a te Astane i Ballkanija. Jakirović u nedjelju mora hitno tražiti pobjedu kako bi sačuvao svoju poziciju i primirio nemire u maksimirskim hodnicima, ali i one među navijačkim pukom koji ima sve manje strpljenja.

    Iako modri s velikim oscilacijama stižu u Rijeku, statistika kaže da je Rijeka samo jednom slavila na Rujevici u posljednjih sedam međusobnih utakmica. Još jedna slamka spasa na kojoj pokušavamo graditi optimizam kaže da smo u zadnja tri gostovanja s Rujevice odnijeli puni plijen. Znači, Rijeka ne zna za pobjedu nad Dinamom na domaćem terenu još od 5. srpnja 2020. godine, više od tri godine. S druge negativne strane iz naše perspektive, Rijeka je uvjerljivo najbolji domaćin ove sezone u HNL-u.

    U sedam utakmica odigranih na domaćem terenu, bijeli su ostvarili šest pobjeda i jedan remi uz gol razliku 18:4. Gledajući sva natjecanja, ne postoji momčad koja je ove sezone Rujevicu napustila čiste mreže; Lille, Lokomotiva, Osijek, Hajduk, Gorica i svi su poraženi... doduše Lille je izvukao remi nakon produžetaka, dok je Varaždin jedina neporažena HNL momčad koja je tamo gostovala.

    Dinamo je pak druga najbolja ligaška gostujuća momčad s 10 bodova iz šest utakmica - tri pobjede, neriješeno i dva poraza uz gol razliku 13:7. Čistu mrežu sačuvao je samo Livaković, još tamo sad već dalekog 29. srpnja na Aldo Drosini. Tužan podatak koji nažalost počiva na činjenici glasi - u deset utakmica koliko je Jakirović vodio Dinamo na gostovanjima uključujući sva natjecanja Dinamu nije zabio samo Oriolik. Gol razlika je sljedeća; 15;23 a od tih 23 postignutih njih 17 otpada na Rudeš, Ponikve i Oriolik.

    Trener Riječana Željko Sopić najavio je da njegova momčad ide na tri boda.

    - Ići ćemo po sva tri boda, napast ćemo od prve minute. Nemamo se što lagati. Kako će biti na kraju vidjet ćemo. Maksimalno sam pozitivan. Još ćemo vidjeti kakva će biti zdravstvena situacija ovaj tjedan. Ne smijemo podlijeći atmosferi, moramo hladne glave ući u utakmicu. Huk s tribina i onda imamo velike šanse da tri boda ostanu na Rujevici.

    Budući da je Hajduk slavio protiv Osijeka, u ovaj ogled Sopićevi ratnici ulaze kao drugoplasirana momčad prvenstva i nema sumnje da će dati sve od sebe i preorati teren da dođu do pobjede pa da onda i u nastavak prvenstva uđu kao lider HNL-a.

    Ovo je ujedno 97. ligaška utakmica između Rijeke i Dinama od hrvatske samostalnosti, 47 u Rijeci. Gledajući ukupnu statistiku utakmica odigranih na riječkim travnjacima, bijeli su u 46 utakmica slavili u 13 ogleda, 15 utakmica završeno je remijem, dok je Dinamo slavio u 18 ogleda.

    Derbi između Rijeke i Dinama kao glavnom sudcu povjeren je Osječaninu Dariju Belu. Bel je Dinamu sudio u 23, a Rijeci u 22 navrata. U tih 23 utakmice Dinamo je doživio samo dva poraza - oba identičnim rezultatom 2:1 i oba od Šibenika. Rijeka nema ni blizu takav učinak, dapače. Imaju 11 poraza uz 10 pobjeda i jedan remi.

    Čudno mi zvuči podatak da je sudio samo jednu međusobnu tekmu između ova dva kluba i to baš na Rujevici, 13. studenog prošle godine kad je Dinamo nanio povijesni poraz Rijeci i na Rujevici zabio - sedam komada! Do tad nikada u povijesti Rijeka u svome gradu u službenoj utakmici nije primila 7 golova.

    Pomoćnici su Marjan Tomas iz Vladislavaca i Kristijan Novosel iz Valpova.

    Četvrti sudac bit će Domagoj Kurtović (Osijek). U VAR sobi bit će Marin Vidulin (Kanfanar) I Kruno Šarić (Županja), a kontrolor suđenja je Bruno Marić (Daruvar), predsjednik Sudačke komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

    Bit će to povratnička utakmica za Sergeja Jakirovića na Rujevicu koju je napustio kako bi postao trener Dinama. Tako su na riječkim ulicama osvanuli transparenti s porukama upućenim nekad obožavanima Risti i Jakiru koji su odlaskom u Dinamo postali omraženi izdajnici. Najavljen im je nezapamćeni pakao tako da ovo lagano postaje više od utakmice... ako Jakirović dočeka nedjelju na klupi.

    Treba li uopće spomenuti da je Rujevica za ovaj okršaj već odavno rasprodana?

    Suspenzija zbog kartona nema, a liječnički karton nam je svima već odavno poznat.

    Prijenos utakmice moći ćete pratiti na programima MAXSporta i HRT 2.

    S nestrpljenjem čekamo utakmicu. Dinamov poraz bitno bi promijenio situaciju na ljestvici. Ok, možda ne pozicijski na trenutni i brzinski pogled na tablicu, ali bodovno svakako. Rijeka možda igra i najbolji nogomet u ligi i svakako ove sezone ima potencijal za napad na titulu. Igraju atraktivno, imaju mladost, energiju, igrače gladne uspjeha i luđaka na klupi. Pobjedom u derbiju definitivno bi pokazali da su već sada zreli za najviše domete.
    1. Kakav rezultat očekujete? (97 votes)
        Pobjeda Dinama
        52%
        Neriješeno
        13%
        Pobjeda Rijeke
        35%
    2. Idete li na utakmicu? (97 votes)
        Da
        12%
        Ne
        88%
  • Gražvydas Mikulėnas
    11.3k
    Ovo cu procitati sutra ujutro kada budem normalniji. Divim ti se na volji i mogucnosti da se saberes i napises tekst, ali bez zajebancije. Koji smo mi jad...
  • Raul
    105
    Rijeka će biti napaljena i mogla bi biti naelektrizirana atmosfera koja bi ih mogla omesti, ali mi bi morali odigrati najbolju utakmicu sezone za uzeti 3 boda koja su nam nasušno potrebna.
  • Eduardo
    17.2k
    Sve osim pobjede Rijeke za mene predstavlja iznenađenje.
  • Doktor Kunić
    2.4k
    U nedjelju svi masovno uplaćujte na rijeku, kad kladionice vide kolko će morat isplatit morat će nešto poduzeti da okrenu rezultat, a to je pobjeda Dinama! :grin:
    Na ovaj način ćemo pomoći klubu, zapratite za još savjeta
  • IstokKa96
    556
    Rijeka šaptom pade...
  • Praskaton
    1.8k
    Ne vidim po cemu je Rijeka bolja od čeha.Ok potroseni stizemo na taj derbi oni nabrijani pred domacom publikom.Svejedno mislim da se necemo usrat i znat cemo odgovorit.
    Tu mozemo racunat na Tea i Ademija,dodatna stabilnost i energija.

    Hvatam se za slamku spasa iako i sam znam da je situacija uzasna.
  • IstokKa96
    556
    Zagorac - Ristovski, KTC, Peric/Max, Perkovic - Sucic, Misic/Ademi, Baturina - Kaneko, Spikic/Vidovic - Kulenovic

    Cvrsto i borbeno uz maksimalnu podrsku s tribine pa kaj bude.
  • Raul
    105
    stoperi KTC-Max, veza Mišić-Sučić, a napad Drmić
  • ZadnjiSamPutaKažeŠoroveIsokake
    434
    Dao bi sigurno godinu života da im Rile zabije u zadnjoj minuti za pobjedu... Ah...
  • NORTE
    9k
    Drmić/Emreli
    Vidović-Baturina-Špikić
    Ademi-Mišić
    Perković-Perić-Ktc-Rile
    Zagorac
  • IstokKa96
    556
    @Raul Kule mi je bolji jer je pokretljiviji, agresivniji, lakse uklopljiv u ovu nasu igru :wink: od Drmica koji to ipak nije...
  • i more je plavo
    891
    Stavimo svih 5 stopera, ispred njih Ademija i Miška a oko centra nek cekaju Špika, Menalo i Takuro.....i samo gas.
    Na poluvremenu ove naprijed zamjeni sa Baturinom, Marinom i Vidovicem, kad se Rijecani vec isfrustriraju i umore.

    Zbog ovih nasih brzanaca nece nas moci napasti sa previse igraca, a ak probaju neko od nasih bu pobegel.

    Nek nazovu Toplaka da pomogne kak da stoje, da lopta nemre proci do naseg gola.......i blizu boda smo :joke:
  • sport
    2.3k
    Nadam se najboljoj postavi sa igračima na svojim pozicijama,što znaći da Ljubo ne konkurira za lijevog beka već za vezu itd.
  • Kepec
    4.4k
    .................Emreli/Kulenović
    Špikić/Vidović...Baturina...Kaneko
    .................. Ademi..........Bulat
    ...Perković...Max...Theo...Rile
    ...................Zagorac

    Perića i Šutala u obrani više nemrem smislit.
    Rile i Perković su trenutno jedini bekovi kojima vjerujem.
    Mišića treba odmorit, ne igra na svom nivou.
    Vidović nije nešto na krilu, ali opet bolji od Menala i Marina.
    Drmićevu nezainteresiranost mi se ne gleda, a Emreli dao gol na Rujevici već dva puta zašto ne i treći.
  • kinfa95
    485
    ljubo moze onda promatrat tekmu sa klupe, nek malo tehnicira sa strane
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.