• NORTE
    27.9k
    dinamo je postao taoc iracionalne tvrdoglavosti, a navijači dugoročno osuđeni na mučenje.

BOBANOV dinamo u prvoj četvrtini ove sezone:

• Slabašan prijelazni rok uz par vatrogasnih akvizicija na samom kraju roka, ulazak u sezonu bez očitih pojačanja (za ulazak u LP).
    • Totalna nemoć pri 0:2 na Maksimiru i sretni prolaz s igračem više protiv Thuna.
    • Neulazak u LP, ispadanje od Vikinga.
    • Spašavanje boda u Puli.
    • Jad i sretno spašavanje bodova protiv slabe Gorice na Maksimiru.
    • Neviđena sramota i nemoć u Osijeku.
    • Nemoć protiv Hapoel BS-a.
    • Poraz na Poljudu.
    • Unatoč svemu trener je siguran i za očekivat je nastavak europskih i domaćih razočaranja i blamaža.

Što se tiče ove sezone to je rang fritulaške sezone Zajeca i grobara Marića, ali oni su barem doveli Bjelicu koji je u svega 3 mjeseca na klupi osvojio 8 bodova u LP prije nego su ga potjerali pred zimski prijelazni rok.

Taj Bjelica je dostupan, ali mi imamo Bobanovog trenera, što će dinamu bolji?

Kakvo razočaranje od ove sezone, iako je to već četvrta mučna u nizu.

Bez obzira na dominantno proljeće u prošloj sezoni, ovo je daleko najgori trener dinama kojeg sam gledao, kontinuirana bezidejnost i neznanje u odnosu na roster kojim raspolaže protiv sirotinjske konkurencije.

Bobanov dinamo nije ono što smo mislili da će biti, a gledajući što radi posljednjih mjeseci bojim se da s njim to neće ni postati.

Ovo mu je druga sezona s EL i očito NE ŽELI stvoriti i voditi jaki europski dinamo, kakvog smo btw i imali u godinama prije njegove ere kad su padali Atalanta, Tottenham, Chelsea itd zbog kojih smo sanjali velike snove, a sada su nam problem i hapoeli na neutralnim terenima.

Ustraje u grešci i ne odstupa od toga.
    Dapače, čak je danima branio i nevjerojatno štetan izbor stadiona koji bi bio trajna tragedija.

Danas imamo šansu opet pasti na 4.mjesto hnla, Osijek je jučer propustio bodom nam omogućiti priliku za velebno 5. mjesto.
  • T90d
    3.3k

Još na sve to dodaj financije, jer klub nažalost još uvijek živi od Europe i prodaje. Naš trener nažalost nije u stanju stvoriti vrijednost kod igrača, izuzev Belje koji je jedini, a to nebi pripisao treneru nego samom igraču. Kako misle sljedeće dvije godine zatvarati budžet?
    Ulazak u Ligu prvaka bi ove godine bio u sportskom smislu apsolutni debakl, neće ni Europa Liga biti bolja. Ali bi u financijskom smislu bila spas.
  • kajjaznam
    538
    Ja se bojim Anderlechta ko vrag tamjana
  • Dragon1Warrior123
    5.5k
    Isprike na dužem tekstu, ali ponijelo me. Jučer sam derbi nažalost gledao s mobitela, pa sam ga naknadno pogledao normalno. Iskreno, bolje da nisam, jer sam se mučio dva puta. Ne razumijem je li Dinamo uklet klub, pa se moramo konstantno patiti i boriti sami sa sobom i s demonima koji nas prate. Prvo Mamić, pa Barić, pa nestabilnost u klubu i Marić, a sad Boban i Kovačević... Ne govorim da je itko s ovog popisa usporediv, ali oko kluba je uvijek nekakva toksična atmosfera.

Tužno mi je što smo jedan jedini put imali dobru energiju oko kluba, s Bjelicom, i odmah smo napravili povijesne rezultate. Kao da ljudi u upravi ne razumiju da s jebenom toksičnošću, skrivanjem i pravljenjem grbavima ne možemo napraviti ništa. Svi govore da je Bjelica imao bolje igrače, što je po meni potpuno netočno. Bjelica je NAPRAVIO bolje igrače od onih koje je imao. I imao je ono najbitnije: MOMČAD. A pogledaj što mi sad imamo: najboljeg napadača još od Eduardova doba, reprezentativnog vratara, MPV-a koji svaku utakmicu radi za trojicu, Mišića, Ivanušeca, četiri stopera koji svi mogu igrati na vrhunskoj razini, Stojkovića koji je doslovno nebrušeni dijamant i brdo potencijala u ostatku ekipe. Da ne govorim o tome da smo imali Vidovića, Bennacera, Villara, Bakrara i Ljubičića, koji nam igrački nije pasao, ali se mogao bolje iskoristiti. A doveli smo se do toga da nakon svake utakmice pljujemo po igračima. Jednom je na meti Dominguez, drugi put McKenna, treći put Stojke, četvrti put Zajc, peti put četvorica odjednom, šesti put cijela momčad, i tako dalje.

Kovačević je ovdje doveden kao potencijal, nešto poput Vidovića ili Stojkovića, rekao bih. Čovjek je svojim radom došao do Dinama, iako mu je možda trebala još jedna stepenica između. To se vidjelo već prve godine, ali Boban je stao iza njega i zauzvrat je dobio dvostruku krunu. Unatoč tome, čovjek nije naučio engleski, svlačionica se morala čistiti jer nije znao koristiti igrače, pola momčadi mu je u slobodnom padu, a mi se kockamo ugledom kluba koji smo mukotrpno gradili. I onda dođe ova sezona, u kojoj od prvog dana igramo jalovo. Thun smo prošli na milost Božju, zatim je došao Žalgiris, koji je smiješna momčad, a onda smo ispali iz Lige prvaka od Vikinga, koji nas je realno ubio. U zadnjih devet ozbiljnih utakmica imamo 3 pobjede (od toga dvije na jedvite jade protiv iskreno jadnih ekipa), 3 remija i 3 vrlo bolna poraza: Viking, koji nas je izbacio iz Lige prvaka, Osijek, koji nas je s djecom nadigrao i demontirao, i derbi. Uz to smo u Europskoj ligi odigrali nadasve kukavičku utakmicu. Gol-razlika u tih devet utakmica: 15:16. Dali smo mu šansu, pa drugu, pa treću. Dalje više nema smisla, jer smo zauzvrat dobili ispadanje iz Lige prvaka, poraz u derbiju, kukavički stav u Europi, demontažu od Osijeka i cijelu sezonu u kojoj momčad ne postoji. Kad je vrijeme da se kaže dosta i prizna da taj čovjek nije DOBAR TRENER, a kamoli trener za Dinamo? On napredovati NE ŽELI, a Boban ne želi priznati da je pogriješio i maknuti ga.

Igrači odlaze i tek se drugdje pokazuju, prijelazni rok je loš jer smo im srušili i formu i cijenu, a mi u međuvremenu pljujemo jedni po drugima. Sve zbog jednog prosječnog HNL trenera koji ne želi učiti i nema muda dati ostavku. Umjesto Dinamova proljeća imamo toksičnost koja iz dana u dan raste, i na forumu i oko kluba, jer na svakoj prekretnici odaberemo krivu odluku, a onda krivimo sve druge.
  • vlatkomarkovic
    4.5k
    Samo ću ponoviti ono sto sam cijelo vrijeme govorio, mi nemamo jebenu zamjenu za Misica… Kvartsov je jučer pokazao da može sebe podići, ali ne može ekipu podići svojom igrom, sto je Misicev glavni zadatak….
  • Masto
    2.6k
    ne treba trazit zamjenu za mišića, nego drugi sistem igre koji ne ovisi o mišiću jer je on specifičan igrac i rijetko se takvi nalaze
  • Felip
    854
    Isprike na dužem tekstu — Dragon1Warrior123

Nisu potrebne isprike za ovakav post. Potpis na sve.
  • d-Zg
    164
    Kravcov je tek stigao i logično je da prvo sebe dobije, a Mišić je stara garda, naučen na puno toga i još k tome kapetan kojemu i je posao podizati ekipu. S obzirom da kad nema Mišića na terenu, kapetansku traku nosi Zajc, a nakon njega Škot pa bi oni trebali najprije biti oni koji podižu ekipu na terenu. S time da ispred svih, za taj zadatak je zadužen Kova prije tekme, na poluvremenu, ali bome i za vrijeme tekme.
    Protiv novo dovedenih igrača koji su odigrali tek par utakmica, nemam apsolutno ništa za prigovoriti dok se u potpunosti ne dobiju u igri, ali svakako cijenim zalaganje na terenu, a što se vidjelo da Kravcova ima posvuda, skoro pa neprolazan, čvrst (iako mislim da može još bolje i da bude dok se uhoda, jer kao da previše pazi), a i kod Danija se vidjela želja i htijenje, a bome i znanje u baratanju s loptom.

No, generalno je sve u ovom trenutku loše, a i mi navijači smo svjesni da nitko ne može uvijek sve pobijediti, ali stvar je cijelog pristupa rada trenera, njegovog (ne)znanja prepoznati probleme, trenutak ili situacije pa se to automatski prenosi i na igrače, a to se vidi iz aviona. Najbolji primjer je Hrvatska repka kad je popušila 7 komada bez ispaljenog metka na domaćem terenu, a onda za par dana bili al pari s prvacima svijeta. Da, izgubili smo, ali svima se svidio pristup i kako se stalo nasuprot puno boljem protivniku. Iako nisam fan Bilića, neki vrag je valjda napravio i utjecao na igrače u tih par dana, a i kapetan je isto tako sigurno dao svoj doprinos u tome.

Nama nedostaje, barem ja tako vidim, zajedništvo, jer to se vidi, a jajdug je postao ekipa, što se isto vidi na terenu i to sve nakon što su se riješili plivaje kao glavnog i napuhanog igrača, koji je postajao više uteg, nego igrač odluke, a i igrač manje.

Doista se nadam da dinamo neće potonuti još više i da se rješenje za trenera već traži ili već čeka u pripremi, a mi kao navijači se moramo strpiti do zimske stanke i vidjeti kako stvari stoje.
  • Borovljanin
    952
    Kakva nekakva glupa apatija.

Loš prijelazni rok, neulazak u LP, katastrofa s novim stadionom, poraz od Hajduka, Kova i dalje trener, nemoć protiv Osijeka i Hapoela...
  • Zg123
    4.8k
    bilo bi isto jucer i s Misicem. Neke stvari on nema koje Rus ima i obrnutno. Problem je u ova dva veznjaka u ovom slucaju Zajc i Kacavenda koju su obrambeno ispod apsolutno svake razine i sto redovito ostavljaju zadnjeg veznog na vjetrometini i cijelu obranu da krpaju njihove rupe. Pa pogledaj defanzivnu statistiku u svakoj utakmici od nasih 8ica pa to je smijesno, ja ne znam kako stozer to ne vidi i nije uspio rijesiti taj problem koji traje vec dulje vrijeme
  • Droljo
    32.6k
    nemoć protiv Osijeka — Borovljanin

Nemoć? Pa to je bilo Šangaj bombaj 4:0 ubijanje...

Nije dobro
  • ZgDLions
    2k
    Dečki gledajte pzitivno, čovjece ne ljuti se i kocka su tu.
    Možemo se zabavljati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.