• Omake
    21.9k
    đubre sebično (sarcasm). Ucitavao je do drugi devetog. Ja sam mislio da će oko reprezentativne pauze dodati HNL i ostalo, ali nije.
  • rokikaciga
    18.9k
    03.09 je zadnji update za HNL, a i za sve druge lige, koliko vidim po njegovim datotekama
  • Fan
    2.9k
    Moze Barcelona potpisat s njim i novi ugovor na $50 pa pristat na tu cijenu. — BiP1MD

Imam dojam da misliš da Barca mora maknut klauzulu iz ugovora da on može otić za recimo 80m eura i da nije legalno da ode za toliko ako mu je otkupna 500m.
    Što naravno nije točno.
  • BiP1MD
    255

Ma ne nego karirkiram.
    Govorim da je klauzula = obaveza. Olmo nema klauzulu od €90m kao što je netko naveo, nego mu je klauzula iz ugovora, tj. obavezno puštanje €500m.
    Barcelona nije njega obavezna pustiti za 90 nego je stvar dogovora sa igračem ukoliko želi u Munchen.

Ovo za ugovor od 50$ i potpisivanje novog ugovora s drugačijom klauzulom je sarkazam u smislu da se nešto pita i njega (Olma).
  • Fan
    2.9k
    Klauzula postoji za zaštitu igrača, odnosno da može otići ako je neki klub spreman ponuditi te novce da ne mora pregovarati s klubom igrača.
    U ovom slučaju, klauzula je nebuloza jer nitko (još uvijek) ne plaća 500m igrače, a svakako i da nema te klauzule i sa njom (govorim konkretno o ovih 500m koje nitko lud neće platit), klub koji je zainteresiran za igrača će prvo kontaktirati Barcu i dogovoriti prihvatljivu odštetu.
    Također, općenito, u oba slučaja, sa i bez klauzule, se nešto pita i igrača. Da je klauzula 50m eura i da je neki klub spreman to platit, igrač naravno može odbiti prelazak u taj klub.
  • BiP1MD
    255

Tako je.
    Klauzula je obaveza kojem je igraču dozvoljena direktna komunikacija sa zainteresiranim klubom.
    U ovom slučaju to nije 90m jer je Barcelona svemirskom otkupnom klauzulom postavila uvjete u kojima se prvo njih pita praktički do kraja Danijeve karijere.

To ne bi bio slučaj kada bi hipotetski, po Danijevu zahtjevu, potpisali novi ugovor s realnom otkupnom klauzulom.

...pa uz suglasnost kluba, igrača i managera uđe u razgovor s Bayernom oko ponuđenih cifri. — BiP1MD

A ukoliko bi Barcelona prihvatila ovu ponudu od 90m,

do Olma je da li želi preseliti u Bayern. — BiP1MD

Prihvaćam da nekada preskačem stepenice dok tipkam (zadnjih 15 godina na drugom kontinentu do povratka jbg) al nije da još gledam u prvu od 50 stepenica kako zakoračiti.
  • BiP1MD
    255
    Može to platiti netko tipa Galatasaray ili Paok ili neki klub donjeg dijela lige 5. Sad pitanje je bi li on tamo igrao ili imao šanse upasti u prvih XI. — Benedikt

Mislim da je Levski nudio čak €2.5m za Bašića tamo pred početak SP-a (neznam na koji je način ponuda bila sastavljena, koliko direktno unaprijed, sell-on, bonusi, itd.) ali nije na kraju bilo ništa od toga.

Izbrisao sam onu analizu postotka od AI jer nervira ljude
  • Omake
    21.9k
    Nije Box to Box igrač, niti klasični niti moderni. Bašić ekipama kroz većinu karijere daje kontrola posjeda+pas progresija+kreacija.
  • BiP1MD
    255

Nisam lika nikad ni gledao, Astanu. Pitao koliko je realna šansa za prelazak kad sam ubacio neke varijable (statistiku, ocjene, cijena, plaća, starost, ozljede, interes klubova, praksa kluba koji kupuje, praksa kluba koja prodaje, itd...). Tako pitam za svakog igrača kojeg nisam puno gledao.
    Samo umjesto excela ili nekakvih pie charteva pitam da složi kratak pismeni sažetak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.