• K3p
    511
    Neznam može li se ne poništiti natječaj nego ponoviti samo bodovanje radova s novim ili starim žirijem?

Osim toga ima li gdje pdf-ovi svih radova poput ovih koje smo dobili za ovih 5 pobjedničkih?
  • građanin
    247
    ovak nekaj možda, toma na aparatima — shameless86

zabrijao si, tomek nam šlajfa na propuh, ovo bi on podržao. :cool:

Porous-Stadium-with-Giant-Corner-Openings.png
  • građanin
    247
    Neznam može li se ne poništiti natječaj nego ponoviti samo bodovanje radova s novim ili starim žirijem? — K3p

mislim da ti ovo prvo može, već je bilo govora o tome, pogotovo jer su se nakačili na to da su krenuli prerano s izborom.
  • shameless86
    2.4k
    rupe su kao od bakljade jel..skurilo jaknu,i sad imamo provjetravanje
  • DZG90
    596
    https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/stigle-jos-dvije-zalbe-na-natjecaj-za-novi-maksimir-medu-njima-nizozemci-koji-su-ostali-bez-nagrade-15753168
    Prema informacijama Jutarnjeg, žalbu je podnio nizozemski de Architekten Cie., a zasebnu žalbu podnijela je zajednica ponuditelja ZHA Architects Limited i zagrebačkog UPI-2M-a. Službena potvrda i evidentiranje žalbi u javnom upisniku DKOM-a očekuju se tijekom poslijepodneva.

Time bi na rezultate jednog od najvećih arhitektonskih natječaja posljednjih godina stigle najmanje tri žalbe.
  • Fan
    2.9k
    Riječ je o nizozemskom Studio de Architekten CIE, te arhitektonskom uredu kojeg je osnovala legendarna Zaha Hadid, Zajednica ponuditelja ZHA Architects limited i UPI/2M doo... — modri-kibic

Netko je već napisao, ovdje bi bilo puno posla za USKOK kada bi smjeli ući u ovo. Sve do jednog bi trebalo istražiti.
    Neću tvrdit da je Boban dio toga (vjerujem i nadam se da nije) ali je u najmanju ruku ispao teški naivac glasajući i braneći ovo nakaradno i neizvedivo ruglo. Nadam se da se takve velike greške više neće ponavljati.
  • Paggini
    101k
    Neću tvrdit da je Boban dio toga (vjerujem i nadam se da nije) ali je u najmanju ruku ispao teški naivac glasajući i braneći ovo nakaradno i neizvedivo ruglo. Nadam se da se takve velike greške više neće ponavljati. — Fan

Brijem da je Boban u ovom cirkusu, barem prema svemu što je izašlo u javnost, ima najmanje veze s ičim. Ispao je teški naivac, iz kojih god razloga koje je imao koji će se saznati vjerojatno na članskom danu, ali sumnjam da je imao prste upletene u ikakve mutne radnje, iako je samo glasanje za ovu abominaciju dovoljno za kritiku.

Ali opet, vjerojatno se vodio za """""strukom"""" koja je najebala investitore da pristanu na to, pa i sam Boban vjerojatno nije htio problem ili cirkus, a samim nedjelovanjem i odobravanjem je napravio cirkus.

Neću uopće ulaziti u teorije "zavjere" ali iz svega izrečenog, napisanog, očigledno je da je postojao i još uvijek postoji ekstremno snažan i gotovo fundamentalistički nastrojen konsenzus arhitekata prema odabranom rješenju. Investitori, Tomica i Glavina se u toj priči nisu htjeli praviti pametniji od te prepametne struke i išli linijom slaganja. I onda dođe Boban i vidi da su svi za to i jebiga, šta će on sada. Da, kao NAŠ predsjednik je trebao sve to stopirati, ali stavite se u cipele jedine osobe koja odgovara za klub i da ti budeš taj koji ruši projekt koji su generacije čekale, pa druga je to priča. Pogotovo što, ako mu se i nije svidio, nije znao hoće se svidjet javnosti ili neće jer opet, toliki je ulog i tolika je borba za taj stadion da strah postoji. No, s druge strane, ovo branjenje projekta je mrlja itekakva koja se dijelom oprala kad je i prvi otišao kontra cijelog projekta.
  • vjeko1701
    30.3k
    Posebno treba uzeti u obzir kako naša cijela uprava gleda na novi stadion kao dodatni stabilizator financija i izvor značajnijih novih prihoda. Iz te prespektive im je glavni prioritet da se stadion napravi čim prije.

Pilikom predstavljanja Tomašević je imao izjavu da je odabranom rješenju veliki plus da se može napraviti unutar budžeta ali i ono važnije - brže od većine ostalih rješenja. Ne znam kaj se događalo sve na tim sastancima, al nije mi van pameti da je upravo to bio presudni faktor za Bobanov glas.
  • NitkoBitan
    40k
    Da je podnosenje zalbe jeftino ili besplatno vjerojatno bi ih bilo nekoliko desetaka.
  • deki87
    266
    Ako se žalba uvaži jel se novac vraća ili je to nepovratni trošak?
  • CISCO
    1.8k
    Vraća se novac
  • Probirštift
    1.6k
    Već su ga ona dvojica potrošili na lubrikant gumene čižme i dolčevite
  • Nolifer
    15.8k

A i na dildače,

:joke:
  • Fan
    2.9k
    Ne znam kaj se događalo sve na tim sastancima, al nije mi van pameti da je upravo to bio presudni faktor za Bobanov glas. — vjeko1701

Možda sam te krivo shvatio, ali ako smatraš da je Boban glas za ovo smeće dao zbog brzine izgradnje, usprkos odvratnosti i ogromnih manjkavosti, to mi je također veliko razočarenje i minus.
  • The Undertaker
    10.4k
    Boban je za rješenje glasovao jer on smatra da je najbolje rješenje i za Dinamo i za grad. To je više puta ponovio. Ne znam čemu sad izmišljanje drugih razloga i opravdanja.
    Problem je samo u tomu što se njegovo mišljenje i mišljenje onih koje on zastupa bitno razlikuje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet