• Denle
    1.3k
    Drugonagradenom sjever nije jedna tribina... — Kumerle

Jeste dosadni vise s ovim.

Je, na drugonagradjenom stadionu sjever je jednoetazna tribina, samo im je vizualizacija manjkava tj. pogresna.
  • fingitozg
    6
    Evo, dobio approval na forumu, prezentirao rješenje, HDZ zatim odmah podnio žalbu, ako vidite moje rješenje kao odlučujuće, nisam iz HDZ-a. :P Idemo na normalnu arenu s pravocrtnim crtama prema terenu, sjeverom a la dortmund (žuti zid) i mrvičak brutalizma, ali u skladu sa jednostavnom modernom arenom. We shall see :P
  • Kumerle
    3.6k
    Onda su idioti kao i onih što su ih drugonagradili.
  • Denle
    1.3k
    Onda su idioti kao i onih što su ih drugonagradili. — Kumerle

Nisu idioti, vec samo onaj koji je pravio vizualizaciju nije dobro izradio. Koristio je nekakav cudan mix AI-a i blendanja u photoshopu

Evo kako ti njihov sjever kako izgleda bez navijaca

Screenshot-20261001-090035-com-android-chrome-Chrome-Tabbed-Activity.jpg
  • fingitozg
    6
    Meni je generalno sramotno kako su sva rješenja renderirana. Mislim da bi ih 99% diskvalificirao sa tim renderima.
  • Denle
    1.3k
    Meni je generalno sramotno kako su sva rješenja renderirana. Mislim da bi ih 99% diskvalificirao sa tim renderima. — fingitozg

Svih 88 projekata su napravljena za 3 mjeseca, sto je doslovno sama donja granica za kvalitetan natjecaj ovakvog opsega. Da se islo na apsolutnu kvalitetu, natjecaj bi duze trajao i arhitekti bi imali vise vremena za projektirati.

U dosta slucajeva arhitektonski studiji angaziraju trece strane tj. specijalizirane firme za izradu rendera i vizualizacija, al ovdje je ocito da je dosta projekta prakticki na knap s vremenom bilo i vidi se da ih je vecina koristila AI, samo da imaju neku vizualizaciju. (ironicno je, da je najekstremniji slucaj za ovo pobjednicko rjesenje)

Tako da lakse s takvim apokalipticnim izjavama.

Zato i dobar dio arhitektonskih studija trenutno naknadno objavljuje slike njihovih rjesenja za Maksimir
  • fingitozg
    6
    Ako treba, neka dobiju dulji rok od 4-6 mjeseci (ionako prije 2031. ne bi dobili stadion), no, imam dojam da ako se stvarno želi, može se. Uz svu fiziku, mehaniku, okoliš, sami teren, svlačionice, konferencijske sobe... plan za sve i render za sve. Svako rješenje to mora imat. Maketu također. Inače je neozbiljan pristup.
  • Frizura Robija M
    1.1k
    Tko zna kakvi nas jos zapleti cekaju :eyes: :joke: — Thor

Samo se nadam da ovo sve nije neka igra kako bi nas se namjerno usporilo, raznim procedurama omogućilo ovima dole da počnu lagano hvatati korak i da naše pare pod novonastalim pritiskom ne počnu kapati na jug.
  • Purgeri
    1.4k
    A kaj je to više? Nema doslovno nikakve informacije više od ovoga u naslovu
  • Renato
    524
    Najveća ironija u cijelom ovom procesu je kaj tražimo novi stadion pun k godina i sad kad dobijemo priliku imati novi mi smo svi sretni kaj se ovo govno neće graditi
    O živote, robijo...
  • mali M
    10.9k
    Kao prvo neznam čemu neki strahovi o ne gradnji.. mislim da je trenutno previše toga u političkoj igri da bi se odustalo...
    Što me dovodi do drugoga, šta se toliko zgražamo na uplitanje politike a ta ista politika (države i grada) nam plaća taj stadion i gradi ga.. pa tko će drugi stopirati gradnju i napraviti nove natječaje? Ponašate se kao da si sami plaćamo stadion a zla politika nam neda.. ajmo malo sletjeti na zemlju pa će biti lakše
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet