• criticus
    9.6k
    Država se buni na natječaj di je ministar bio član procesa.

Čestitke državi jer sad će svi dobiti šta oće:
    - politika je heroj spasila nas ružnog stadiona,
    - žiri je spašen međunarodne sramote jer im je politika uništila "remek djelo" i načinila nesagledljivu štetu,
    - Talijani dobili međunarodnu promociju, unisonu podršku branše a još nemoraju pravdat nebulozu koju su predočili (naravno da sad radi intervencije ministra neće bit najavljivane pressice, a baš bi nam svima pokazali i objasnili)
    - a mi, mi smo dobili šta smo tražili, nemamo ruglomir 2.0

Šta imamo? Pa nemamo ništa, i dalje ovisnost o toj hrabroj i velebnoj politici, novu Kranjčevićevu i novi stoljetni san o Maksimiru. Izgradit će ga nekad. Valjda...
  • KrunoPesca
    154
    Da, u tom slučaju se vraća na ponovni pregled i ocjenu. Nisam ziher kaj je za nas bolje. Bilo bi jako neozbiljno i od članova povjerenstva da ponovnim pregledom i ocjenom ponuda odaberu na primjer nekoga ko je bio na 23. mjestu. Upitno je koliko takvo povjerenstvo uopće ima i kredibiliteta da ponovno odabere ponuditelja. Tak da mislim da će se poništiti natječaj.
    Na nama kao navijačima je da jasno, glasno iskažemo što točno hoćemo. Iako je i to glupo, jer smo na javnim tirbinama jasno i glasno iskazali kakav stadion želimo.
    Zato za ovu situaciju osim arhitekata jako zamjeram Bobanu koji je znao što mi navijači želimo. Funkcionalan, zatvoren, akustični stadion, a za vanjštinu se možemo nadjebavati jer treba biti retro, svjetleći, ovakav ili onakav.
  • Mi smo uz tebe
    313
    Pa kaj ne može jednostavno država u dogovoru sa klubom izabrat najbolje rješenje bez ovog retardiranog žirija
  • pešća
    2.1k
    Ne daj Bože da se kod nas nešto odradi brzo i efikasno. Slijedi novi natječaj, nove papirologije i birokracije, nova sastančenja novog žirija itd. Dok se kod nas izabere drugo rješenje u Kini se izgradi komplet novi stadion od 0.
  • Unodinoii
    358

Frende ne kenjaj bezveze , tak svejedno ko kaj radi dok je u interesu našem
    Ministar je bio 1/9 žirija i sigurno on nikakve ovlasti odlučivanja nije imao nego je bio tam reda radi isto kao predstavnik grada, odlučivali su arhitekti prvenstveno (neovisni žiri )
  • Netkos
    418
    Ne treba biti da se natječaj vraća istom žiriju. DKOM ako uvaži žalbu može odlučiti da se ponovo ocijenjuje ili može u potpunosti poništiti natječaj. Jedan od uvjeta natječaja je bila anonimnost, sada to više ne postoji. Najbolje bi bilo da se natječaj poništi a onda se napravi pozivni natječaj gdje će pozvati najbolji radovi iz ovoga i odabrati pobjednika.
  • criticus
    9.6k
    Frende ne kenjaj bezveze , tak svejedno ko kaj radi dok je u interesu našem — Unodinoii

Super obraćanje kolegi forumašu. A nastavak rečenice ti govori sam za sebe. Genijalno, nema dalje.
  • Stadijon
    0

Tu nastupa drugonagrađeni stadion, koji moze pomirit "struku" i javnost..bez pokretanja i provedbe novog postupka, to je najbrze i po meni najbolje rjesenje
  • KrunoPesca
    154
    moguće da je to možda i win win situacija struke i javnosti
  • KrunoPesca
    154
    Slažem se, ali tko će reći koji su najbolji radovi - struka ili javnost. Vidiš da mi navijači od prvih 5 radova po struci, ne bi odabrali niti jedan.
  • Unodinoii
    358

Joj kaj smo osjetljivi
    Štel sam reć da me ne zanima ni stranka ni opcija koja će dovest priču na ispravan put , bitno je da dobijemo ono kaj zaslužujemo
    Jebe mi se za Plenkovića i Senfa niti me zanima politiziranje ove teme- samo ishod a to je poništavanje natječaja
  • Purgeri
    1.4k
    Registrirao si se prije 5 dana, nazvao si se "Stadijon" i svaki komentar koji si objavio ti je da je drugonagrađeni stadion najbolji. Čestitke
  • Kumerle
    3.6k
    Drugonagradenom sjever nije jedna tribina...

Screenshot-20261005-195045-Instagram.jpg
  • Boycie
    4.4k
    tu su bar moguce minimalne preinake da se i to zadovolji... ne svidja mi se nesto izvana prevec, ali je svemirski brod za talijane.
  • NitkoBitan
    40k
    Sjever je jedna tribina i drugonagradenom. Zeznuli su u vizualizaciji stavivsi boyse na jug.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet