• Xpert1992
    1.3k

Bas to kaj ti velis. Njima je bitno da to bude uvazeno u nekom arhitektonskom casopisu i da se prica u arhitektonskim krugovima o tome. Pa to je jebote ko da sad ElDorado veli: "znas kaj? Ja sam ti najbolji snajperist u call of duty-u na ovom djelu europe."
    Mislim super kaj jesi, vjerojatno u tvom krugu ljudi to znaci puno, ali realno nas sve ostale nije bas briga. Daj nam ono kaj hocemo i gotovo.
  • Dinaminjo
    2.5k
    Baric ako zeli bit faca nek iz dzepa plati i zali se

Put your money where your mouth is
  • don
    22.5k
    želim sa Plejićem bit 2 minute. Smradina tovarska odvratna.
    kad bi se ovaj njegov stadion izgradio popiša bi se po njemu svaki dolazak. Nikad to ne bi bia moj dom, nikad. Pa ni tad.

ali hvala Bogu investitori će nać način i ovo neće proć. Nikad sigurniji nisan bia.
  • Antee
    132
    To mi isto ciganski da žalba dode 70k€. Odma mladi arhitekti koji su tek poceli se ni nemogu zalit jel nemaju para
  • Bruh
    1.3k
    NSK je jedina da na nešto liči
  • CISCO
    1.6k
    Malo sam preletio. Pa tek sada se ne brinem. Kakav dibidus moraš biti da se ideš inatiti vlastitoj državi braneći neobranjivu odluku i k tome još nerviraš premijera. Zaista bistro.
  • Dzoni
    8.2k

Mogu se inatiti do sutra, ako neće nitko htjeti dati pare za izgradnju stadiona, te svoje ideje će gledati samo u photoshopu
  • Antee
    132
    jos ce nakraju plenki bit spasitelj. Prvo docek rukometasa sad maksimir. Plenki tap in masina rekli bi
  • NitkoBitan
    39.9k
    Kaj se vise inati to su manje sanse da bude sudjelovao u ponovnom izboru, neka. To vrijedi i za Fabijanica sa svojim eskapadama.
  • vjeko1701
    30.1k
    Mislim ja u neku ruku njih razumijem. Osobno sam cijeli život uz tehnologiju, posebno računala. Mi danas u svojim džepovima nosimo računala nekoliko redova veličine jača od najjači stolnih računala prije samo 10-15 godina. Nevjerojatno postiguće tehnologije.

Ali dizajneri tih mobitela, marketing tih mobitela, niš od toga nije usmjereno da ih proda ljudima koji razumiju taj mobitel na tehnički način. Ne reklamiraju se jačine procesora, grafički čip, wifi receiver. Kaj se reklamira? *ebene kamere i unutarnja pohrana.

Zašto? Jer ljude puca k*rac koliko je to veliko postugnuće, koliko kalkulacija u sekundi je sposobno odraditi, kako je to sve kompaktizirano na nezamislivo malu razinu. Njih zanima kakve selfije mogu opaliti dok su pijani vani i kolko im slika stane prije nego ih moraju brisati.

I to je to, za korisnika, to jedno fenomenalno postignuće je reducirano na broj kamera sa gazilijon megapisksela. Mislim, koji k*rac će bilo kome od nas kamera od 200 megapiksela. Kolko ljudi uopće zna kaj to znači? Kaj budeš te pijane selfije printao na jumbo plakate uz autocestu? Mislim, mi pričamo o rezolucijama 12220p. Jbt, nitko od ljudi s tim mobitelom ne posjeduje ekran na kojem može vidjeti razliku između 2160p i 12220p. Al jbg, veći broj, bolja reklama, bolja reklama, veći interes, veći interes, bolja prodaja.

Meni glava hoće eksplodirati kad je nekome glavno pitanje oko mobitela kolko megapiksela ima kamera. Al ja zato ne prodajem mobitele i ti mobiteli nisu rađeni za mene i ljude ko ja. Da jesu, kupilo bi ih manje od 0.1% ljudi koje ih je kupilo. Da prodajem mobitele, propao bi jer ne bi davao ljudima ono kaj žele. Davao bi im ono kaj ja želim.

I to je zamka u koju jako često jako stručni ljudi padnu. Čim si stručan u nekom polju znači da si u debeloj manjini opće populacije. Čim si u debeloj manjini, znači da vrlo vjerojatno nisi dobar odabir za procjenu kaj većina želi i traži.
  • Thor
    4.4k
    da! Dobra stara Bandiceva vremena :rofl:
  • Dzoni
    8.2k

Nije on nikakav spasitelj, on je populist kao i većina. Nadam se samo što elegantnijem i bezbolnijem rješenju ovog problema, a tko će nać to rješenje mi se živo jebe
  • Makedonion
    470
    Teske frustracije ima Plejic. Da se natjecaj ponisti, ne bi bila medjunarodna sramota, nego njegova sramota. Kako bi mogao drugim arhitektima soliti pamet nakon toga? Zna on dobro kakve price bi se vrtile u kuloarima na Cvjetnom u 11 dok mu kolege pijuckaju kavicu i smiju mu se iza ledja. Nije radio ljute face da bi bio opasan, nego je pokusavao sakriti svoju zabrinutost. Napustili ga i Tomasevic i Boban, a i premijer mu se nesto kurci kako ce pronaci nacin za stornirati projekt. Tik tak frende, sat ti otkucava. Radije odjebi sam i sacuvaj to malo obraza kaj ti je ostalo, nego da branis neobranjivo.
  • jedan u nizu
    20.1k
    Inace Zaha Hadid studio radi novi stadion u Aarhusu kapaciteta 24k sjedalica.

Cijena?
    Cca 130mil eura.

Skocilo sa pocetnih 100mil.

I onda nas uvjeravaju da vecina ovih stadion bi kostalo milijardu eura.
    Dajte najte.
  • Pacho
    21.5k

I to stadion koji se uklapa u sumu :grin:

The stadium’s transparent roof and the gaps within the timber ribs of its façade reveal glimpses of the surrounding forest,

https://www.zha.com/projects/architecture/aarhus-stadium

Naravno, svemirski je brod u usporedbi s ovim sto je nama struka odabrala.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet