• nin0belan
    75
    Kvalitetna autodestrukcija i pucanj samom sebi u nogu po mom mišljenju s ovom cijelom situacijom

Klub je postao objekt političkog oportunizma/populizma, tzv. influenceri i stručnjaci lešinare nad cijelom situacijom za koji klik više, a tattičari su se probudili iz zimskog sna.

Smatram kako je ova situacija čak i opasna po samu budućnost izgradnje novog stadiona s pričom da se RH ili Grad Zagreb kao investitori mogu jednostavno odlučiti ne izgraditi stadion po rješenju o kojem je odlučeno odlukom kroz potencijalno pravomoćno dovršeni javni natječaj (ne kažem da će se dogoditi, ali ide se u tom smjeru). Uz to trenutno postoji politički pritisak da se isti poništi... Stvara se presedan. Jer što ako se masi ne svidi iduće rješenje ili ono iza (ako će ih biti) ili što ako se promijeni vlast ili ekonomska situacija pa navedeni kažu e ipak nećemo graditi jer mi smo investitori i mi ćemo reći hoćemo ili nećemo.

Čime su oni zapravo onda na kraju obvezani da novi stadion zapravo izgrade? Ok postoji taj Sporazum Vlade i Grada, ali ...

Definitvno ne pomaže niti ekipa koja bi radije čekala do 2034. na novi stadion ili čak zauvijek ostala na Kranjči nego imali ovakav stadion. Njih bi svrstao u istu podskupinu koja naš Maksimir (kakav god da je) naziva ruglomirom.

Ponavljam meni je ovo idejno rješenje dobro, a znam i popriličan broj ljudi (što redovitih navijača Dinama, što Zagrepčana kojima se stadion također sviđa), no izgleda da se stvorila ozbiljna histerija kod neistomišljenika.

Čisto rasprave radi sviđa mi se rješenje Sirraha u vezi samog stadiona zbog rasporeda tribina te ako mora biti ovako neko konvencionalno rješenje ja bi takav stadion s takvim rasporedom tribina. Iz istog razloga mi je toliko razglašeno rješenje 3LHD bezveze.

Zaključno, referendumi ne bi bili dobar izbor, a što smo vidjeli na primjeru 4. dresa.
  • Paggini
    100k

Reci mi na temelju čega ti se sviđa amigo, a jedino što ne smiješ reći je "lijep mi je" i alternacije na to.

Jer svatko od nas može naći 10 smislenih argumenata za stadion po svom izboru, ali ne vidim nijedan smislen argument za ovo govno osim "meni se sviđa".
  • Mali dioničar
    21k
    Dosta se previše olako govori da ćemo poništit natječaj i izabrati nešto drugo. Mene upravo zanima kako će to izgledati, koji su to konkretni koraci. — Endeavour

Mene uopće ne zanima ni kako ni koji su koraci, samo me zanima da se ne gradi po projektu koji je pobijedio nego po nekom od 15 prihvatljivih.
  • nin0belan
    75

Sve što bi rekao bilo bi ponavljanje onoga što je bilo rečeno od strane Bobana i prisutnih prilikom predstavljanja pobjedničkog rješenja pa bi ispalo da samo ponavljam rečeno, ali ja se s time stvarno slažem. A imam i prethodni post gdje sam možda nešto tako i rekao.

Uz to mu mogu dodati još par epiteta koji odgovaraju tom stadionu, a to je tvrd, brutalan i drugačiji. Ljudi koji poistovjećuju to rješenje sa Fifom 98 ili onim prastarim engleskim stadionima se ili prave ili nemaju oći. Sviđa mi se što se naklanja tom old school izgledu, Maksimiru i brutalizmu, a s druge strane je i inovativno jer ovakve konfiguracije ravnih linija i krovova mislim da nema baš puno stadiona, ako ih uopće ima. Gotovo sam uvjeren da bi stadion bio široko prepoznat u svijetu nakon par godina svojeg postojanja i par dinamovih izleta u Europu, ovako s još jednom modernom arenom isti bi bio zanimljiv te prve sezone i to je to.
  • Paggini
    100k

Opet, naslanjaš se na lijepo mi je retoriku, što je u slučaju stadiona ekstremno subjektivna stvar, zato sam te pitao za argument osim te "lijepo mi je" priče.

Jer mi ovdje pričamo o, osim o lijepo mi je, načinu na koji su tribine spojene, etažama, krovovima, ukopanosti, kako se slaže s Maksimirom, nagibu tribina, kako je sjever rješen, kako je riješen cijeli kompleks uz popratne dvorane, ovome onome.

Jer ovo rješenje nema apsolutno niti jedan argument za sebe osim subjektivnog osjećaja za estetiku, a nema niti malo funkcionalnosti modernog stadiona, a usudio bih se i reći da je u ovakvom renderu nemoguć za izvesti bez da se nagrdi cijeli prostor stupovima ili da se mijenja materijal na krovu, što je automatski ekstremno drugačiji i lošiji projekt od zamišljenog, pa u stvarnosti gubiš i taj "lijep mi je" moment.
  • Purgeri
    1.3k
    I sve je što nismo htjeli i tražili, tu sitnicu si izostavio
  • promatrac67
    144

Bas nesmijemo rec da stadion nije tesko govno, ili da doslovno nije copy paste ostalih staklenih hamburger arena po europi?
    Dodavanjem 3 palete boja, i zatvaranjem kuteva stadion bude kakav god medju boljima u EU. 95% glasnih u siroj javnosti nije bilo 10 puta u prosjeku svog zivota na maksimiru, a sad su najglasniji, i prostituiraju sire mijenje. Amigo, osobno mi je iskreno svejedno, u svoja 4 desetljeca bio sam i biti cu ako treba na livadama i dalje pratiti klub, i nista me nece sprijeciti da i ostatak tko zna koliko desetljeca sto me ceka i dalje gledam klub po vjetrometinama, kisama itd, trece, drugo, a i prvoligase, ali odjednom bojazljivi od kisa jesenjih i divljih vjetrova su postali iznimno iznimno glasni kad nam se zapravo smijese dobra vremena, nama navijacima koji su prolazili kalvarije i sam klub koji je navikao biti tudja igracka iz vlasti u vlast.
    Kao da im na neki nacin smeta ovakva situacija ...
  • San Lorenzo
    24.5k
    Volio bih vidjeti stambeni prostor svih ovih brutalista koji briju na propuhe i kišu...
  • Danko
    3.5k

I kakve aute voze...vjv pezejce, lade i stojadine
  • Purgeri
    1.3k
    Osim što ne poštuje činjenica da se izjasnila grupa, da je i u klubu na najvišoj razini osviješteno da to nije ono što velika većina želi i što je uostalom usuglašeno između grupe i kluba prije natječaja, nije mi jasno kako ne uspijevate shvatiti da ako se stadion zatvori u kutevima da to više nije taj stadion koji hvalite. Koliko je teško?
  • CISCO
    1.6k
    Možeš ti kisnuti još 40 godina ako te to veseli, ali stadion od 200+ milijuna ne gradimo da dokazujemo tko je veći baja. Najjače je kaj tvrdiš da je projekt odličan, a u sljedećoj rečenici bi mu zatvarao kuteve i mijenjao boje da bi stvarno bio odličan. Ako ga prvo moraš popravljati da bi nam objasnio koliko je dobar, onda si si sam odgovorio. I to sve samo za 200 milja eura.
  • Filip B
    606
    Gotovo sam uvjeren da bi stadion bio široko prepoznat u svijetu — nin0belan

Zamisli sjedis 10.11.2035 na Maksimiru, nedjelja 20:37, Dinamo Slaven 0:0 laganih 7 stupnjeva uz sjeverac i kisu, kisnes jer si gore uz sjeveroistocnu rupu.. sve ptice vec spavaju, od magle i narancastih svjetla Maksimirske ni ne vidis sumu, a plohe nisu toliko enigmaticne koliko je beton prljav… Belupo igra bunker jedino Jagusic isturen. Dinamo se muci, lopta ide s jedne na drugu stranu, tebi nije dobro, hladno, mokro.. mislis si koji kurac sam dolazio na tekmu, mogao si bit doma na toplom i taman kad si krenuo opsovati Tomislava Pejica sjetis se “Ali HEJ! pa u svijetu znaju za nas stadion” i na lice ti dode lagani poluosmijeh Franje Tudmana i zadovoljno kimnes glavom dok Belinho salje loptu 3 metra iznad gola na juznoj strani
  • Thor
    4.4k
    bolje od sexa! :lol:
  • promatrac67
    144

Mozes samo podcrtati gdje to u postu tvrdim da je stadion odlican. Drukcija misljenja smatras kao osobni napad na sebe, opusti se, nemoramo polarizirati stavove.
  • ZgDLions
    2k
    Ak se zakomplicira sa stadionom treba još jedan natječaj za montažne tribine u kutevima Kranjče da malo povećamo kapacitet i klub više zaradi.
    Nakon preseljenja trideset i pokoje, skinemo kuteve i prepustimo stadion Loksi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet