• vjeko1701
    30.1k
    Kako loš sastav gostiju, četiri arhitekta, a mi smo prepušteni tome da Otto Barić bude na "našoj" strani, ostali ne vjerujem da će biti, nego će grčevito braniti svoju struku. — rioda

I to dok će valjda 90% ljudi koji imaju navijački interes oko stadiona gledati utakmicu reprezentacije.
  • ElDorado
    15.5k
    Kad su vec svi tu pisali svoje preferencije eto ja bi izabrao Sirrah. Ljudi su dokazali da su im projekti izvedivi, imali bi dva stadiona u nekom slicnom arhitektonskom izricaju. Vodili su paznju o uklapanju stadiona u okolis, iznutra zadovoljava sve uvjete. Ak se Kranjca uklapa u urbanisticki centar grada i nitko nije imao primjedbi, tak bi se i Max uklopio u ovaj. Sve je lijepo razrađeno. Kaj se čeka?!
  • vjeko1701
    30.1k
    objavi ovo cesce, da se ne zagubi u moru komentara, mozda strucni arhitekti prate zonu pa primjete haha — KristijanHR

Ma realno, ovo je AI edit kakvih ima tisuće po netu, nije nešto kaj bi se trebalo ozbiljnije sagledavati.

Ali, neke od favorita sam tražio da editira u malo interesantniji stil i kontekst

O-1005576-760-b.png

O-1005582-760-b.png

O-1005593-760-b.png

O-1005595-760-b.png
  • Thor
    4.4k
    to libo me racku se odnosi na to kako ce izgledat vizualno. Nemam preferencije. Nekim ce se i dalje svidjat,nekom ne. I naravno da to mora biti u okvirnoj cijeni. A velim tebi ce se svidjeti mozda izvana, meni nece ili obrnuto, ali ona funkcionalnost unutra nam je i tebi i meni bitna.
  • SanctaSanctorum
    601
    Ljudi dragi, uz te neke dorade vjerojatno bi većina od tih 88 bila prihvaćena bez puno nesuglasica. Nevjerojatno je da su oni uspjeli odabrati jedan kojem ne može ništa pomoći. Svakim danom mi se ta njihova odluka i te njuške arhitektonske gade sve više. Potpuno cijepljeni od realnosti, ne znam gdje žive ti ljudi da im je palo na pamet odabrati to kaj su odabrali. Živo me zanima danas kaj buju rekli na Otvorenom, ne vjerujem da su toliko nerealni da i dalje brane ovaj izbor. Nadam se da ide to poništenje što prije moguće, neznam oće li se čekati žalbeni rok da prođe ili se odma ide na poništenje pa pozivni natječaj. Ili nekaj treće? Nadam se uskoro kraju ove noćne more i da ta smeća ne gledam u vezi s našim klubom više.
  • NORTE
    27.7k
    Ovo je zanimljivo:

Ponavljanje natječaja.

Ako je povreda teška (narušena anonimnost, pristran žiri, kriteriji nisu primijenjeni), cijeli natječaj pada. Tada se raspisuje novi, s novim rokovima. To odgađa projektiranje i gradnju za mjesece, često i dulje.

E sad zamislite da su članovi komisije HAC-a, nakon odabira recimo Pionira za vijadukt preko ranžirnog kolodvora javno vikali da je super ponuda i da ju neće mijenjati, a na kraju DKOM prihvatio zalbu Kineza i HAC je morao dat posao Kinezima.
    Ovi iz HAC-ove komisije bi završili u Remetincu.
    Zato na ostalim javnim natječajima članovi komisija za odabir ne smiju istupati u javnosti.
    Postoji samo potpisani zapisnik, koji je javni dokument.
  • Purgeri
    1.3k
    Dajte malo strpljenja. Traži se najbezbolniji način da se izađe iz ovoga i način će se naći. Ono što je sigurno je da se onaj stadion neće graditi, da će se ići drugim putem i to sve što je u ovom trenutku bitno.
  • Thor
    4.4k
    Ocekujem u iducim danima da ce se digici sami povuci uz natjecaja,tj da ce se zahvaliti i da oni nece nastaviti sa projektom. A onda ce se dalje traziti i naci rjesenje.
    Provjerite za par dana i zapratite me za vise savijeta. :wink:
  • Mi smo uz tebe
    272
    Nadam se da ćemo uspjet sredit ovu kvazi struku koja će branit svoj odabir do kraja
  • Endeavour
    739
    Dosta se previše olako govori da ćemo poništit natječaj i izabrati nešto drugo. Mene upravo zanima kako će to izgledati, koji su to konkretni koraci.

Proveden je međunarodni natječaj, pristiglo je 88 radova i proglašen je pobjednik. U uvjetima natječaja piše da će naručitelj na temelju obvezujuće odluke žirija pokrenuti pregovarački postupak s pobjednikom. Nisu oni sudjelovali radi lijepih vizuala i novčane nagrade, nego i radi daljnjeg projektiranja. Ne znam koliko je realno da ova dvojica samo tako odustanu i bez određenih koraka prihvate da posao ode nekome drugome. Nisu oni krivi, međunarodni žiri ih je izabrao.

Najbezbolnije je ako dokažemo da postoje konkretne nepravilnosti, ali njih treba dokazati. Postoji i poništenje radi zaštite javnog interesa. Ali i to treba obrazložiti i primijeniti u skladu sa zakonom o javnoj nabavi. Nije dovoljno reći vizualno nezadovoljava izgledom.

Nisam siguran da će ovo završiti brzo i bezbolno. Mogu investitori pričati da odustaju ali ne možeš samo tako poništiti međunarodni natječaj jer ti se ne sviđa njihov izbor. Zato si i raspisao natječaj.

Sve skupa dosta neozbiljno. Od natječaja, prezentacija pobjednika do samih reakcija na izbor.
  • NitkoBitan
    39.9k
    "Mi ne zelimo arene, krafne i palacinke." :rofl: :rofl: :rofl:

DOSLOVNO U NATJECAJU.

Snimka-zaslona-2026-09-29-194635.png
  • Thor
    4.4k
    jbg.oni su shvatili, plohe! :roll: :lol:
  • NitkoBitan
    39.9k
    Kuzis, diskutirali su i debatirali umjesto da zapravo procitaju kaj pise u natjecaju.
  • Thor
    4.4k
    dislekicna,nepismena ekipa. Mozda su za neke trebali na cirilici napisat:lol: da bolje razumiju
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet