• Fan
    2.9k
    Meni osobno je ovo ludost. Stadion nije Dinamov, već gradski i apsolutno nema veze što će Dinamo plaćati održavanje.
    Nažalost da, random tovar iz Zagreba, koji isto tako plaća porez, ima jednak glas u tome. OK, prihvaćam da se glas iz drugih gradova možda ne bi trebao gledati iako je dio tih novaca i njihov s obzirom da polovicu financira država, al velim, ok.
    Ne možemo u nekim situacijama pričat da je to Dinamov stadion (kad treba odlučivat o njemu), a drugim da nije naš stadion (kad ga treba gradit i kad ga drugi plaća).
  • Antee
    129
    Trebalo se odma zalagat da članovi izglasaju pobjednicki rad
  • Zambatine škude
    5.2k
    Nikad u životu nisam glasao kako će izgledati neka cesta, dvorana, spomenik ili parkiralište koje se gradilo javnim novcem niti me itko pitao sviđa li mi se to. Niti me ikad bilo pretjerano briga ako se ne radi o objektu kojeg planiram koristiti.

Ovo će biti Dinamov stadion, kojeg će u 98% slučajeva koristiti Dinamovi navijači. Jedino što je normalno je da u operativnom smislu Dinamo i bira i vodi proces, naravno uz određene strukovne garancije i ograde. Sve ostalo su populističke pizdarije.

Ne mora konačan odabir biti Dinamov, ali izbor mora. Evo vam tu ovih pet stadiona koji se nama sviđaju, pa se vi kao Grad i Vlada dogovorite koji ćete odabrati.
  • Dzoni
    8.2k

Ne može jer ne gradi svojim novcem
  • CISCO
    1.6k
    Ja ne govorim da mi izaberemo kako da u konačnici izgleda, ja govorim o smjeru.

Očito arhitektima treba predočiti ideju vizualno, a ne tekstualno.

Kada su dobili tekstualno onda su razdvojene tribine objasnili da su zapravo spojene preko krova
  • Keyser Soze
    21.3k
    Nikad sigurniji nisam bio da ćemo dobiti stadion, sad se bojim da ga uopće nećemo dobiti.
  • Fan
    2.9k
    Ne mora konačan odabir biti Dinamov, ali izbor mora. Evo vam tu ovih pet stadiona koji se nama sviđaju, pa se vi kao Grad i Vlada dogovorite koji ćete odabrati. — Zambatine škude

I što ako Grad i Vlada ne žele nijedan od tih 5 stadiona? Budemo ga sami izgradili?
  • Zambatine škude
    5.2k
    I što ako Grad i Vlada ne žele nijedan od tih 5 stadiona? Budemo ga sami izgradili? — Fan

A zašto ga ne bi htjeli izgraditi?
  • CISCO
    1.6k
    Zašto ne bi htjeli?
  • WilsonEduardo
    13
    Gledam, čitam i ne vjerujem šta se događa posljednjih dana otakd je izašlo rješenje za stadion. Nemam naviku komentirati pogotovo ne na Zoni jer ima tu jako puno sveznalih navijača i onih (ne bi vjerovao da mi je netko pričao) koji po posljednjem sučevom zvižduku krenu pisati na ovom forumu. Nakradno iskreno. Ali dobro. Uglavnom - stadion je grd, ne izgleda nešto dobro, ali ne mislim sigurno pozivati na ostavke i slično zbog izgleda stadiona. Kao ovce su se svi napuhali i krenuli komentirati, u CHATGPT-U izrađivati nova rješenja i ne znam šta sve ne. Ali ajde, svi imaju pravo na svoje mišljenje, no jedna stvar me sablaznila.

Nekoliko puta sam cuo: Ako bude ovakav stadion - ja ne idem na tekmu.

Ne idi stari. Nakon te rečenice nikad više nemoj doći na stadion. I svi koji su takvog stava da neće dolazit jer bu im puhalo, bila kiša ili ne znam kaj, nemojte dolaziti.

Druga stvar koja me sablaznila je to da se su u ovu "borbu" protiv stadiona uključili likovi poput Ante Gele, one S.lada.K, zatim Tatjane Jurić koja je čak u jednom komentaru ili postu napisala: "kad će prosvjed protiv ovog stadiona?" Prosvjed Tatjana, prosvjed? Ista Tatjana Jurić koja je prije nekoliko godina u svojoj emisiji birala 10 najzanimljvijih ličnosti hrvatske pa na prvo mjesto stavila Zdravka Mamića, a zatim su ona i njezini frendači komentirali kak je smješan. Ta ista Tatjana bi sad prosvjed protiv izgleda stadiona.

Da se tako glas dizao protiv čovjeka koji je upropastio klub na svim razinama, borba bi bila gotova puno prije, a ne trajala deset godina. Ali eto, Plavi su popularni, plavi su kul pa svi imaju svoje mišljenje.

Nama ne treba stadion, nama treba katarza, treća liga i čišćenje od takozvanih navijača.

lp
  • Paggini
    100k
    I što ako Grad i Vlada ne žele nijedan od tih 5 stadiona? Budemo ga sami izgradili? — Fan

Previše smatraš da je ovo bitna stvar Gradu i Vladi. Njima je bitno da je pola države sretno sa stadionom, a to su dinamovi navijači.

Grad bi si pucao u nogu kad bi išao s prijedlogom da svi građani grada Zagreba glasaju, jer to otvara presedan da će građani Zagreba moći birati apsolutno svaki projekt koji se bude gradio u Zagrebu, na što očito odjednom imaju pravo. Vladu boli kurac brijem, samo je bitno da bude top, da se kurče projektom i da je pozitivna atmosfera oko toga, a ne da se moraju u rupe skrivati zbog odabranog rješenja.
  • Pacho
    21.5k
    Pa vec polako nastaje koncenzus medu navijacima, jer se stalno spominju i vrte 3-4 ista, pri vrhu su anketa, itd. Ne vidim razlog zasto bi grad, a pogotovo drzava, stopirali izgradnju npr. 3LHD-ovog osim ako debelo probija budzet.
  • Fan
    2.9k
    A zašto ga ne bi htjeli izgraditi? — Zambatine škude

Zašto ne bi htjeli? — CISCO

Možda je preskup jer prvo nije prošao određen uvid?
    Možda se uopće ne uklapa u tlocrt?
    Možda ne stanu druge stvari, pomoćni tereni i drugi objekti uz njega?

Ima još sigurno puno pitanja koja ni sam ne znam.
    Određene korake nacrti i skice jednostavno moraju proći profesionalce (pri tome najviše mislim na arhitekte) prije nego obični navijači mogu odlučivati.
    Također, ne znam kako ljudi zaboravljaju, novac NIJE naš (Dinamov) i nije realno da se možemo ponašati tako da ćemo mi izabrat 5 stadiona koja su tip top i evo, birajte od tih 5 i izvolite gradit.
  • Keyser Soze
    21.3k
    Hipotetski ostanak na Kranjči bi bila smrt za klub u financijskom smislu, treba se vršit pritisak da se sve oko Maksimira ubrza sad kad ovo rješenje očito neće biti realizirano.
  • crophantom
    8.6k
    mislim da je prije svega problematično kako ce reagirati drugi ako sad bude odabran rad koji nije u top 10 bio...
    Siguran sam da tu ima pravnih zavrzlama
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube