• NORTE
    27.6k
    Novi Maksimir će 100% biti izgrađen.
    To je projekt u koji su direktno uključene dvije najrazvikanije političke stranke koje ulažu javni novac u razvoj sporta i infrastrukture.
    Raspolažu proračunima teškim milijarde eura.

Katastrofičari pišu da se stadion sad neće ni izgradit, a prema medijima takvih ima i u samom klubu (ako postoje ti isti su vjerojatno zdušno branili talijanski projekt i stav kluba).

Neki idu toliko daleko da pišu da je bolje da se izgradilo talijansko smeće nego "ništa". :rofl:

Takvih katastrofičara je bilo jako puno i prije, da se razumijemo, dan danas postoje oni koji tvrde da će stadion u Kranjči biti "naša Rujevica" :rofl: iako u Kranjči niče novi Pampas koji je alianc arena za Rujevicu.

Stari Maksimir se po najnovijim info kreće rušiti već za 9 mjeseci, a novi Maksimir će bit Pampas s kapacitetom 35k.
  • Pacho
    21.4k

Steta da vise igraci ne mogu biti vlasnistvo osoba ili firmi kao onomad Tevez i Mascherano. Mogli bi im dati Valincica i nek odjebu. Ionako kaze menadzer da zeli u Milano.
  • crophantom
    8.6k
    sve 5, al da sad ja pošaljem ovaj mail bio bi gori od ovih iz žirija, jer se kužim u statiku ko cigan u gramatiku.

Pritisak javnosti je urodio plodom, sad to dalje nek investitori peglaju.
  • scooniepenn
    7.5k

Mogu Talijani probati na međunarodnu arbitražu s ovim diletantskim projektom pa ćemo vidjeti kako će proći. DKOM, inače, ima pravo srušiti natječaj na temelju svih propusta u njihovoj prijavi odnosno za DKOM odluka žirija nije obvezujuća ukoliko smatraju da postoje propusti u prijavi zbog kojih odluka o njihovom izboru nije valjana. Slikovito rečeno DKOM su sve instance do Vrhovnog suda u jednoj kad je riječ o ovom natječaju.
  • NitkoBitan
    39.8k
    Pritisak javnosti je urodio plodom, sad to dalje nek investitori peglaju. — crophantom

Mislim da je najjednostavnije rjesenje da DKOM uvazi zalbe ostalih natjecatelja te diskvalificira Talijane, proces bi bio puno laksi i jednostavniji. Vjerojatno bi se ponovno biralo medu postojecim radovima, ovak cemo gledat povuci potegni situaciju izmedu dva investitora koji nisu medusobno u najboljim odnosima.
  • crophantom
    8.6k
    kako god, nemojte očekivati ekspresno neku opciju B.
    Ovaj čvor kojinje žiri spetljao sad treba raspetljati, a to će potrajati.

I nek potraje i godinu dana, preživjeti ćemo.
  • NitkoBitan
    39.8k
    Ma pomalo, za godinu dana ionak nece krenut ni rusenje postojeceg stadiona. Imamo cajta dok se zadnji komad srusenog betona ne otpelja sa lokacije da ne izgubimo nista vremena.

Sve je bolje od rugla kojem smo svjedocili ovih dana.
  • Boycie
    4.4k
    cak su pogodili i trosak u eurocent :)

https://i.postimg.cc/442ZNdbs/Screenshot-20260928-172834-Chrome.jpg

Mene cak GEplus rajca, jedino kaj su Srbi, to bi tek tesko prezivjeli...
    Kaj god se odabere ide to na 300 milki, cijelo rijesenje...
  • Thor
    4.3k
    nije moja uza spec.ali malo sam provjerio te propise...i vidim da ima nacina da se to ponisti,izmijeni,ne sklopi...ne mogu oni bas tak lako uc u tuzbe
  • K3p
    504

Naravno, piše pokrenut pregovarački postupak za ugovor, a ne ugovor. Sigurno se da nešto izmanevrirat.
  • SanctaSanctorum
    597
    Za mene je ovo gotovo kada vidim da je natječaj poništen ili da se odustalo od ovog idejnog rješenja i to se komunicira javnosti od strane Grada ili Vlade. Do tada, može pričati ko kaj oće. Ovo kaj smo dosad napravili svi zajedno je ogroman korak prema tome. Povukao se Boban i okrenuo ploču, Hdz i Plenki se protive ovome. Ak se ne varam, sutra je redovna konferencija grada pa će se i gradonačelnik izjasniti povodom svega. Vidit ćemo kaj će bit sa žalbama, ak ne tim putem nek investitori naprave ono kaj je u njihovoj moći da ovo stane. Nadam se da će se uskoro ova loša fora završiti, dotad nema uzmaka. Ponosan sam na sve koji su se dignuli protiv ovog na bilo koji način, isplatilo se. Još malo, pred pobjedom smo.
  • Benedikt
    357
    https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/nogomet-mix/maketa-maksimira-izazvala-bijes-navijaca-bobanov-projekt-pod-udarom-15750481

"Bobanov stadion" "Bobanova vizija" vidim da je tema Shit of the day još uvijek zatvorena, tako da ovo stavljam tu. I ljevica i desnica peru ruke i krive Bobana koji je bio jedan jedini glas u žiriju od (koliko su imali i možemo i hdz) i nije sam donio odluku.
  • emilperska
    18.9k
    "Kmečanje" na mrežama, na Zoni, po kavama, po večerama, po stručnim skupovima, po Plavim noćima je sjelo Plenkoviću na volej da izudara tetejca i krene skupljat poene.

Drugi jak udarac je kad se najveći grupni (nesportski) korisnik tog famoznog objekta (grupa) oglasio da taj objekt ne zadovaljava osnovne uvjete koji su ocito desetak puta javno i tajno komunicirani svima.

Sad TT, ZB i arhitekti imaju kašu koju si sami napravili i nek se izvuku iz nje kako god znaju i umiju, to nije naša briga.

Čekamo ga 35 godina, čekat ćemo ga jos 5 ako treba, ali na ono ruglo koje bi platili 200m EUR ne idemo.
  • Crni86
    25k
    TT, ZB i arhitekti — emilperska

Zasto se konstatno iskljucuje HDZ-ovog ministra koji je sudjelovao i glasao za taj projekt takoder?
  • vlatkomarkovic
    4.4k
    Ajde prestanite sad vise, premijer je bio jasan…. Od ovog kurca od dizajna neće biti ništa, kako će oni to poništiti, nas se realno ne tiče, hoće li se ovi žaliti, mogu kurcu svirati realno jer iz vlade će iskopati neki kurac i poništiti i mogu se jebati, a u ostalom mogu i natjerati bilokoji nas ured da se žali i pada sve… Mi kao navijači imamo sada izrazito jasan zadatak! Moramo gurati dalje temu stadiona i požurivati sve. To je nas zadatak, to neće nitko umjesto nas odraditi. Ovo je palo zato sto smo se svi digli na noge, stranke zanimaju naši glasovi. Moramo nastaviti s našim glasovima i ići dalje, nema predaje, moramo pjevati, pričati, gurati temu, požurivati, održavati tribine, držati transparente, PR kampanju, nema stajanja! Idemo po stadion kakav želimo i zaslužujemo i idemo po njega sto prije! To je to, ovo je gotovo idemo u novu borbu, borimo se cijelo vrijeme to je nas indetitet i moramo dalje!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet