• Paggini
    99.9k

Natjecatelj
    Mirko Marić
    Hrvatska

Mirko-Maric.png

Brat naš se malo zajebavao u paintu, reko ko ga jebe možda prođe
  • CISCO
    1.4k
    Recimo pustio sam Njirića kroz AI da prebroji stolice.

Moja razumna procjena iz prikazanog bowla bila bi otprilike:

33.000 – 38.000 sjedala, sa sredinom oko 35–36 tisuća.

Dakle, ovaj render mi ne pali nikakvu crvenu lampicu glede kapaciteta.

Vizualno i geometrijski sasvim je uvjerljivo da unutra stvarno stane traženih 35.123.

Kod pobjedničkog rendera ona neovisna analiza broji približno 12 redova donje + oko 15 redova gornje tribine, dakle reda 20–30 vidljivih redova, i upravo zato postavlja pitanje kako taj render može prikazivati 35.000 mjesta.

Ovdje ja na renderu dobivam približno 50+ redova.

To je praktički upravo ono što bi geometrijski očekivao od stadiona od 35.000 mjesta.

Drugim riječima, četvrtoplasirani render izgleda kao stadion od 35.000 ljudi.

Ne moramo mu vjerovati na riječ — red veličine se može dobiti iz same slike.
  • db-izbjeglica
    22.2k
    Nešto netlify zeza, probaj ovdje https://maksimir.netlify.app/ — dzgkt

iz ovog je apsolutno jasno da su jedino ozbiljno razmatrali stadione sa oštrim linijama, tu i tamo su ubacili poneki koji odudara od tog koncepta, al u globalu, sve oštre linije, pravokutnici.

zašto to onda nije napisano u natječaju?
    stadion mora biti oštrih linija?
  • mali M
    10.8k
    aj Njirićev je zanimljiv i most mi se sviđa, ali ne znam koliko ga je pametno instalirati na stadion. Trebalo bi taj most nekako natkriti da neko ne padne, namjerno il slučajno. — Wallace99

Taj most bi trebao biti dostupan samo za vrijeme razgleda stadiona, nikako za vrijeme tekme tako da je to najmanji problem.. i bilo bi mi top da sa stadiona mogu imati pogled na istočni Zagreb i Maksimir.. Možda i do moje kuće, tko zna..
  • dd29
    1.1k
    kad je sirrah već projektirao opus arenu i kranjčevićevu može i max
    ovaj njihov projekt mi nije loš
    https://www.sirrah.hr/en/projekti/stadion-maksimir

a od svih mi je možda i najbolji broj 21, jednostavan, lijep stadion, još bi bio bolji možda bez šahovnice
  • Bratić
    194
    Meni je košnica vrh.. unikatnost, krov, spojene tribine, sjever u komadu, tu bi grmilo nezamislivo..
  • vlatkomarkovic
    4.4k

Bravo svaka čast na ovome!

A ovdje se točno vidi koja im je bila smjernica i čega su se držali, a mislim sada bez teorija zavjere, da je natječaj jako loše raspisan i kriteriji, ali nenapisani su jasni, znaci sačuvati sto vise tu Turininu tribinu… i to je očito bio najveći i najbitniji kriterij, sto nije jasno iskomunicirano u natječaju i ne znam tko je na tome toliko inzistirao.
  • Masto
    2.5k
    Košnica za navijace dobra, za igrace ne barem mene bi ove sjene iživcirale malo tamno malo svijetlo
  • mali M
    10.8k
    pa ako su večernje tekme imaš reflektore i nema tih sjena
  • Masto
    2.5k
    sigurno, al kad je derbi u 15 ne znam bas koliko bi to bilo dobro
  • CISCO
    1.4k
    Pa tko?

DAZ naravno.

Njima je turina svetinja.

Kroz natječaj i izbor su mislili njemu i njegovom djelu spomenik dignuti.
  • mali M
    10.8k
    al kad je derbi u 15 ne znam bas koliko bi to bilo dobro — Masto

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

mi ćemo uvesti uvijet da se tekme u 15h mogu igrati samo zimi kad pada ranije mrak
  • db-izbjeglica
    22.2k
    ma joj, tu ima koliko hoćeš stadiona koji su sasvim prihvatljivi...

uvijek će biti nezadovoljnika, ali uz ovakav izbor, pobjedu dati manjkavom projektu koji doslovno mrzi 90% ljudi koji će taj stadion koristiti... ja bi to čak nazvao nekim vidom umjetnosti. to treba znati napraviti!
  • Unodinoii
    298
    Ima li netko info kakav o tribini/raspravi ? Pričalo se da će biti u četvrtak ili petak ali vidim da nema nikakvih informacija još ?
  • mali M
    10.8k
    pa baš to, čuo sam i taj argument da će i da izaberu novi biti prigovora.. pa naravno da će biti, ali ti neće 90% ljudi biti nezadovoljno. to sad već pričamo o "ukusima".. ovo ti se narigava 90%, ipak je mala razlika

Ima li netko info kakav o tribini/rasrpravi ? Pričalo se da će biti u četvrtak ili petak ali vidim da nema nikakvih informacija još ? — Unodinoii

ja se nadam da će biti čim kasnije jer me nema do petka u RH a baš mi htio doć. Čak i ne radi pitanja jer vidim da smo svi na istoj valnoj duljini i postavit će se dobra pitanja, ali radi podrške
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet