• Logistika
    1.6k
    Ali nije mi jasno sto toliko tvrdo guraju svoje.Ovaj projekt po ljudima koji se kuze ionako ne moze biti ovakav. Stadion ne moze stajati ovakav. Pa sto onda ne okrenu telefon cuju se. I kazu. Daj ajmo za mir u kuci naci rjesenje da se ovo zatvori. Da imamo mir,vama novac,ljudima zatvoren stadion. Jer cemo ionako ovo morati masu korigirati,pa idemo implementirati i to. Mozda ja debilno i previse jednostavno razmisljam ali zar im nije cilj tri sretne strane,nov stadion,ovi se naplatil,mir u kuci...ili onda ostali kandidati imaju razlog za rusenje natjecaja
  • SanctaSanctorum
    586
    Odlične vijesti gospodina @vlatkomarkovic. Vjerujem i nadam se da je istina. Jedino kaj želimo sve ove godine je zatvoren stadion i spojene tribine. Da nam je išta servirano, a ispunjava te uvjete,vjerujem da nebi bilo nikakvih problema. Tužno je kaj je moralo doći do toga da politika skuplja na stadionu političke poene pored ljudi zdravih očiju koji su ga birali. Tužna su, a i bezobrazna opravdanja koja slušamo o tome zakaj je to odabrano, a koja ne želim više čuti ni vidjeti. Da skupina ljudi odabere nešto kaj se baš nikome osim njima samima ne sviđa nije ni tužno, već neshvatljivo. Rado ću pričekati još malo za novi stadion ako to znači pravi, moderan, "IKEA" stadion. Nije nas bilo teško razveseliti nakon svega što smo prošli, a uspjeli su nas razočarati. Ako Bog da, odabrat će se neki drugi projekt od priloženih. Projekt koji neće zadovoljiti arhitekte, turiste, kartu svijeta ili načelo prepoznatljivosti i koji neće odavati počast onome kaj ne želimo sve ove godine. Odabrat će se onaj koji zadovoljava jedinu stvar zbog koje ovaj sport i ovaj klub s ovim imenom imaju smisla, a to su navijači i ljudi kojima je do njega stalo. Zato pozdravljam poruku Grupe, ali i poruku svakog navijača i osobe koja nije spremna prihvatiti ovo, već izraziti nezadovoljstvo i očekivati bolje. Neće nas prepoznati zbog neobičnog stadiona, prepoznat će nas kad protivničke igrače dočeka 35 000 ludih purgera s pjesmom koja tjera strah u kosti protivnika. Na novom Maksimiru, spojenih tribina i zatvorenim krovom. Nikad nismo izgubili, nikad na krivoj strani. Uvijek radikalni, principijalni, nikad napustili načelo borbe. Idemo danas napuniti taj Jug i pokazati tko su ti luđaci zbog kojih se radi taj novi stadion. Voli vas sve vaš Sancta.
    DZIS
  • Ace Rimmer
    234
    Sada slušam intervju Barića koji je rekao kako je raspis natječaja bio izrazito detaljan u vidu onoga šta se traži. I da pobjednički rad prati možda 30 posto preporuka i šta se želi. Rekao je i kako je preporuka u natječaju zatvoren stadion radi komfora i akustike. I kako je moguće da onda pobijedi rad koji prati 30 posto zadanih parametara iz natječaja i još bude otvoren na četiri strane?

Postavljam si onda pitanje, zar su onda oni koji su radili na svojim projektima i držali se preporuka ludi? Postaviš neke uvjete i preporuke, a onda ti pobijedi rad koji zadovolji možda 30 posto tih uvjeta? Ne znam. Ne razumijem. Stvarno.

edit: Evo intervjua https://www.youtube.com/watch?v=9Z59bBas0K8
  • Infinity
    21.5k
    Meni je drugi rad Belgijanaca sasvim ok, potpisao bih odmah. Znaci uvazi se zalba, Talijane diskvalificira te prvi iduci rad sa najvise bodova osvaja, jedino logicno i ispravno. — NitkoBitan

Cak zadovoljava i uvjet za koji nismo znali, s onim tornjevima na vanjskoj fasadi itekako podsjeca na Maksimir.
  • Paggini
    99.7k
    Od jednog od najljepših dana u povijesti Dinama, kad napokon vidimo kako će izgledati po, prvi puta u našoj povijesti, lijep i funkcionalan stadion došli smo samo tri dana poslije da se cijeli korpus navijača zakrvio s Bobanom jer su se svi žohari posakrivali, ostavili ga na vjetrometini da govori koliko mu je stadion dobar i da ga neće mijenjati, da HDZ kao štakori kakvi jesu šute, čekaju i gledaju kako će ovaj kaos i cirkus iskoristiti da prejebu sve žive i nežive koji im stoje na putu, dok ih ti isti navijači zazivaju da "spase Dinamo", Tetejac vjerojatno hiperventilira i guši se ventolinom, zaziva se sječa glava, micanje svakog koji iole ima veze s klubom, priča se o nečacima, uredima, ovome onome.

Ovo je bas tragedija bez presedana, nevjerojatno što nam se dogodilo. Nikog ne apsolviram krivice, niti ikog isključivo krivim, ali od takvog dana smo došli u stanje potpune sumanutosti i kaosa. Jednostavno nevjerojatno tragično.
  • 1986južnjak
    35

Imam jer mi je did bia. Ne jer sam i sam duboko u bbb-u. Zivim na potezu zd-ši takode, ne u Zagrebu. Ne vidim zasto takva agresivna nastrojenost, nepristojno bez razloga.
  • CISCO
    1.3k
    Sada kada su se otkrili i drugi radovi, ovi prvih pet uopće ne bi trebali biti u tih 5. :rofl:

Toliko o Društvu arhitekata Zagreb.

To društvo je cijepljeno od budućnosti.
  • Paggini
    99.7k
    Imam jer mi je did bia. Ne jer sam i sam duboko u bbb-u. Zivim na potezu zd-ši takode, ne u Zagrebu. Ne vidim zasto takva agresivna nastrojenost, nepristojno bez razloga. — 1986južnjak

Ma lagano buraz, zajebavam te malo
  • Keyser Soze
    21.2k
    Dugo nisam bio tužniji oko kluba kao sad. Vrtim scenarije u glavi i mislim si da od ovog jedino gore može biti da Boban ode, a mi stadion ne vidimo nikad.
  • ElDorado
    15.3k
    Tragično, jebeno tragično. A sve samo zbog loše pripreme i odluke da 6 arhitekata odlučuje o stadionu bez upliva sportske komponente. Pokušaj spajanja arta i sporta, tj nogometnih navijača pokazala se katastrofalnom. I odvela nas u spiralu potpunog ludila.
  • Borovljanin
    859

Podrška Bobanu, ali ne podrška ovom idejnom rješenju.

Boban se čak navodi kao predstavnik HNS-a u Ocjenjivačkom sudu, ne GNK Dinama. Nadam se da će poslušati navijače, a ne arhitekte. Da će se svrstati na našu stranu. Nije arhitekt pa nema smisla da brani i da priča o arhitektonskim kvalitetama ovog rada.

Trebamo ostati smireni, civilizirani, argumentativni i spremni na oprečne stavove. Nema raskola, ljudi. Sve je još okej i pod kontrolom. Trovači truju, ali ko ih jebe. Nikad nisu bili bitni pa tako nisu ni sad.
  • ElDorado
    15.3k
    Sumnjam u strucnost tih 6 kad su izabrali onog crvenog kockastog insekta u 5. A recimo 3lhd nisu jer je kao generican.
  • rioda
    18.7k

Naš klub jednostavno kao da je lancima vezan uz negativu kroz cijelu povijest, ili bar ovaj dio za mog života. Baš sam razmišljao, umjesto da nam ovo predstavljanje projekta donese novi val pozitive, opet smo u nekom ponoru negative, po valjda tisućiti put...
  • Keyser Soze
    21.2k
    Kad će informacija o javnoj tribini? Ako sad uopće ima smisla.
  • pešća
    2.1k
    Čekaju da se jedan dan pojavi kiša na vremenskoj prognozi i što manje ljudi dođe.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet