• CISCO
    1.2k
    Ja mislim da neće biti niti jedne.

Barić nema za germu, a ovi drugi naši se ne bi šteli mešati, jer postoji upravo to...da budu pod talijanima podizvođač.

Ove strane boli kita.
  • Xpert1992
    1.2k

Tak i ja mislim. Al bumo vidili. Nikad ne znas.
  • Kujtim Shalla
    12k
    e pa dragi i to ti je demokracija ,zviždati nekome . Čisto da znaš
  • Jaro
    12.9k
    jest, samo poprilicno nekulturan i seljacki nacin izrazavanja neslaganja. Neprimjeren sigurno nekakvoj tribini ili slavlju, sastanku...
  • ElDorado
    15.3k
    Ja ne znam tocno o kojem zvizdanju pricate ali na snimci iz Citluka se cuje samo lagano buuu od likova oko ovog koji snima
  • Kujtim Shalla
    12k
    nisam naveo jeli primjeren način ili ne primjeren . Samo da je i to dio demokracije jer je o njoj riječ
  • Nikaj
    13
    Mislim da svi previše kenjate. Meni je ovo odlično s obzirom da sam očekivao klasičnu bezličnu arenu zapadne Europe (pederanu), stadion kakav treba biti, da se Realu kada dođe tresu gaće od betona i uvjeta. Stadion je za “rulju” koja navija, a ne za šmokljane koji bi se naslikavali, jeli bacon cheese i išli na Dinamo jer je u trendu. Po meni udobnost stadiona nikada neće naelektrizirati i dići publiku na noge. Sunčanje za vrijeme ljeta, smrzavanje, grudanje za vrijeme zime i prokišnjavanje su čari i draži istinskog i pravog nogometa, a samim time navijanje za vrijeme takvih uvjeta motivira igrače. Stadion je arena gdje igrači idu u boj poginut za boje kluba pod bilo kojim uvjetima skupa s navijačima, a ne kazalište i kino s kokicama. Zato upotpunosti razumijem Bobanovu izjavu prilikom predstavljanja novog stadiona.

Iskreno sam se nadao da će biti ovako nešto, međutim s malo više sličnosti na današnji i prethodni Maksimir. (Istok gore 3/4, istok dolje 1/4. Zapad gore 1/2, zapad dolje 1/2. Polukružni jug. Sjever jedna velika tribina ili sjever dolje 3/4, a sjever gore 1/4, da svaka tribina priča svoju priču.) Najviše mi je žao kaj istok neće biti jedna velika tribina, po meni najmoćnija tribina kada je puna za vrijeme velikih utakmice zbog mase koja nije razdijeljena na etaže već se nalazi na jednoj velikoj tribini.

"Volim ovaj Maksimir. Kada uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet. U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub"
  • rioda
    18.7k
    Osim toga i žiri tijekom procesa napisao primjedbe — Kermit

Postoji li to javno?
  • Netkos
    371
    Izjave ovih Talijana su puno bolje od svega što su naši arhitekti ili Boban ova dva dana govorili. Tako je odmah trebalo, a ne s visoka da običan pukne razumiju to remek djelo.
  • Nikaj
    13
    Demokracija je izbarala za 4. dres, dres kralja Tomislava, a ne dres s uzorcima Građanskog…
  • Endeavour
    731
    Na kraju će naš stadion biti spektakularno zdanje koja će pobrati dosta nagrada.

Ono što mi nije jasno u komentarima, odkud uopće i pomisao da neće biti komforan i funkcionalan na razini najmodernijih stadiona? Kakve veze imaju odvojene tribine sa komforom, kišom, vjetrom?

I da, biti će propuh. Prvo sam mislio da se ljudi zajebavaju, ali više nisam siguran.

Ljudi očito imaju predrasude da samo spojene tribine garantiraju "komfor", jer je komfor očito definiran da mogu trčati krugove po tribinama.
  • Hnlovac
    8k
    Naravno da garantira komfor u 11. mjesecu jel ti na rubu sjevera ili juga susjed još 4000 stolica ili betonska ploča duga 20 metara na otvorenom
  • Netkos
    371
    Ovo što su nam za sada prikazali ne liči na udoban, komforan ili akustičan stadion. Ako na kraju naprave nešto što to bude, super. Ali zašto je onda prezentirano nešto ovako loše. Evo čak i Talijani kažu da nije pokazan uvid u većinu aspekata projekta
  • Sesvećanin
    701
    Sunčanje za vrijeme ljeta, smrzavanje, grudanje za vrijeme zime i prokišnjavanje su čari i draži istinskog i pravog nogometa — Nikaj

Slažem se. Zapravo, zašto su stavili krov uopće? To samo oduzima čari i draži nogometa. Bolje da stadion uopće ne gradimo, na ovom našem starom dobrom maksu je najveća draž nogometa.

Mislim razumijem što želiš reći, da, ima draž u svemu tome ali ne, treba nam stadion dostojan 21. stoljeća
  • Endeavour
    731
    Ovo što su nam za sada prikazali ne liči na udoban, komforan ili akustičan stadion. Ako na kraju naprave nešto što to bude super. Ali zašto je onda prezentirano nešto ovako loše. Evo čak i Talijani kažu da nije pokazan uvid u većinu aspekata projekta — Netkos

To je drugo pitanje, jer sama prezentacija je loša. Trebao je netko na početku iskomunicirati neki hodogram, korake koje slijede. A ne - ovo je novi Maksimir. Nije.

Ima nekoliko briljantnih rješenje kako zatvoriti potpuno stadion i to će se vjerojatno i napraviit. I to je sasvim normalan proces. Od ideje - vizuala do zadovoljavanja svih strana.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet