• NitkoBitan
    39.6k
    Još jedanput puna podrška Bobanu na pravu da ima svoj stav i da od njega ne odstupa ako misli da je ispravan. — The Undertaker

Ima pravo na svoj stav, ali naustrb 70 tisuca clanova koje predstavlja i koji su ga izabrali? Jel se pita njih nesto kaj je ispravno?
  • Kermit
    1k
    Ima pravo na svoj stav, ali naustrb 70 tisuca clanova koje predstavlja i koji su ga izabrali? Jel se pita njih nesto kaj je ispravno? — NitkoBitan

Članovi su svoje rekli na izborima. Statut propisuje način promjene vodstva prije isteka mandata. Upregnite se i krenite u rušenje prve demokratski izabrane uprave kluba. Pa kad to napravite, postavite bolje ljude na čelo kluba. Jedva čekam vidjeti kandidate.

Ovakav salto mortale samo mi Hrvati možemo napraviti.

Da sam ja na Senfovom mjestu, rekao bih OK, narod nije zadovoljan, legitimno. Neka im gradi stadion neka druga vlast. Tako i tako ekipa koja je najglasnije protiv ovog idejnog rješenja sigurno nije glasala za njega.

I još nešto. Ne sjećam se da je netko potpisivao peticiju i ovako negodovao 90ih kada se rušio stari sjever i izgradio novi. Koji je definitivno najgora, ali daleko najgora navijačka tribina ikada. Nitko nije srao jer se nikog nije ni pitalo. Njje za nas demokracija, pokazuje se još jednom, a sve ostalo kruha i igara.
  • ZgDLions
    2k

I to 70 tisuća članova, nisu svi baš protiv, imam frendova kojima je ok i samo da se nešto izgradi, meni ak nemre bolje, nema love, struka odlučila, dobar je uz neka poboljšanja i ovakav.
    Dal da se ruši natječaj i čekamo ponovo neki ciklus ili ovakav, ja sam za ovaj.
    Sigurno ima neki potencijal koji ja ne vidim.
    A, tribina mi nije jasna, pozivaju se ljudi da se pokaže koliko smo nezadovoljni i pošalje poruka i nezadovoljstvo, a možda se sruši natječaj.
    Ja bi došao jel me zanima, ali nisam na strani da ponesem vile i baklje, takda nemam pojma dal ću doći.
  • KvartZagreba
    12
    Peticiju je potpisalo 19000 ljudi(jedan sam od njih), pa me zanima gdje dolazimo do te brojke od 70000 ljudi kojima se ne svida stadion? Izgleda kao da nezadovoljstvo ostaje samo na internetu.
  • prefontaine
    11.2k

Evo, meni se ne sviđa, a nikakve online peticije neću potpisivati jer nemaju nikakvu vrijednost i značaj.
  • Frizura Robija M
    1.1k
    ne, sviđa nam se kad netko pokaže svoj mentalni domet nebuloznim etiketiranjem drugih jer drugačije razmišljaju, a samo zato jer nije po njihovom.

Zanimljivo, nisam nešto primijetio da ovi kojima je ovo riješenje prihvatljivo vrijeđaju ove druge jer su glasni i ne sviđa im se. Al zato ova druga strana je toliko izgubila kompas da lupa po svemu i svakomu bez mjere i ukusa. Vidi se i ovdje na forumu da je bolje šutiti i ne izjašnjavati se, a kamoli, pazi sad ovo, promijeniti mišljenje jer odmah kreću napadi i čašćenja.
  • serbus
    6.2k
    U HR skupiti 20 000 potpisa a da nemaš nikakvu osobnu korist u 48aati je za anale.
  • Mathiasovi Chageri
    9.6k
    Zanimljivo, nisam nešto primijetio da ovi kojima je ovo riješenje prihvatljivo vrijeđaju ove druge jer su glasni i ne sviđa im se. — Frizura Robija M

Misliš li da je ovaj projekt nešto što nakon dorada može biti funkcionalan stadion za idućih 50 godina? Muči li te isto ono što generalnu većinu muči na ovom forumu (rupe na krajevima tribina, previše betona, statična upitnost krova i potencijalan izgled nakon dorada) i meni najbitnije zapravo pitanje, kako ti se čini ostatak površine? Svetice i prostor od Borongaja do Pimpeka?

Ne želim samo srati da bi srao, zaista sam otvoren za diskusiju, a generalno me zanima drugo mišljenje. Moja problematika s ovim stadionom nakon par dana nije toliko sam izgled koliko masa popratnih stvari koje mi se ne sviđaju puno više nego sam dizajn stadiona.
  • Marc
    1.4k
    Ovo sve oko stadiona bi moglo se pokazati kao početak kraja Bobana. Nadam se da nece i da ce doc pameti. Ali cijela atmosfera bi mogla biti presudna.
  • The Undertaker
    10.3k
    Hoćeš reći da smo krivo birali?
  • Marc
    1.4k
    Neželim to reći i mislim da se nije krivo biralo.
  • dragošlapa
    418
    Nisam ti baš htio odgovorit jer znam koliko je nezahvalano verbalizirat afirmativni sentiment u arhitekturi, ali znaš kaj, boli me kurac, čitam i ja ovdje svašta pa ću si dat za pravo i da napišem svašta.

Meni je stadion sjeo vrlo brzo, a što ga više gledam to me više privlači. Recimo, ostali prijedlozi mi dosade nakon par minuta.

Sviđa mi se geometrija i među-odnos (jebiga, izdrži malo preseravanja) svih tih ravnina, krova, etažiranih sjedišta, nosača... Sve je minimalistički svedeno na bare-minimum, doslovno jebene pravokutne ravnine. Lego pločice. Kao da nije renderirano do kraja, a opet vidiš da je to stadion, vidiš da je to Maksimir.
    To je ono što prvo vidim. I nisam fan minimalizma, ali kad se dobro napravi može bit jebački zanimljiv. A meni je ovo zanimljivo.

Sviđa mi se ideja da se zadrži toliko od starog Maksa. Sentimentalno sam vezan za stari Maksimir (pretpostavljam kao i većina ovdje), kao navijač, kao građanin, ali i kao "susjed" tog stadiona jer sam odrastao ulicu dalje, a i danas živim na 15 minuta hoda.
    Meni je Maksimir praktički svakodnevnica, kako stadion tako i park, okretište Borongaj i Svetice, još dok se tamo igrao tenis. Ne kažem da sam neka iznimka, nit mislim da bi moj glas tu trebao imati zato veću težinu, ni blizu, ali kod mene postoji i taj moment odrastanja i postojanja na tom cijelom prostoru.
    Zato mi je plus i taj "kontinuitet prostora".

Dodatno, taj stadion mi na prvu uopće ne djeluje kao da pripada Zagrebu. Mislim to u pozitivnom smislu, meni je ovo nešto što bih očekivao vidjet u Milanu, Parizu, Bilbau, Berlinu, nikako ne u Zagrebu, u Hrvatskoj.
    Dodaj na to i autentičnost, vidio sam slike stadiona iz Fife 98 i Intility Arenu u Norveškoj, sve 5, ak netko misli da je to slično - gleda dost površno, sorry.

Shvaćam strah od kiše i vjetra, i meni je to bila prva pomisao u onih par minuta dok nisam prihvatio ideju, ali što više o tom razmišljam, to mi se viši čini da je taj strah pretjeran i rezultat kompleksa od života na ovoj nekoherentnoj nakupini betona i stakla na kojoj se političko-građevinski orgijalo zadnjih nekoliko desetljeća.
    A mislim i da su se ljudi previše napalili na ideju korner tribine (tko uostalom želi gledat tekmu iz jebenog ćoška?) i neke zatvorene arene u kojoj će sve odzvanjat i tutnjit kao da dolazi mongolska konjica. I sad je ovo anti-klimaks.
    Vjerujem da će akustika biti dovoljno dobra i ovako, jasno da će dio zvuka pobjeći kroz otvorene kuteve, ali dobar dio, veći čak, će se reflektirat i od krova i ostat unutar stadiona. A znam ponešto o valovima, interferenciji, propagaciji i refleksiji istih.

Razumijem da se ekipi ne sviđa, da je većina zamišljala nešto drugo, to je sve ok i normalno. Ne mislim da su ljudi kojima se ne sviđa a priori seljačine, ali argumentacija na razini "pogle ova dva arhitekta kak izgledaju, kaj ste očekivali" i slično je tužna, primitivna i nedolična za nekog tko se smatra navijačem Dinama.
    Isto tako, ovaj mob mentality koji je vidljiv, počevši sa zazivanjem otkaza Kovi, a sad se prelio na stadion i Bobana, stari moj... Krindž. Susramlje.

Uglavnom, mislim da je ovo prilika da Zagreb dobije unikatnu arhitektonsku znamenitost, građevinu koja će dobro ostarit i jednostavna je za održavat, koja je istovremeno ispred (moderan dizajn) i iza svoga vremena (ajmo reć brutalizam, iako je to diskutabilno), u tom kontekstu je bezvremenska, uz nju prostorno uređenje koje ima smisla u okolini u kojoj se nalazi, odnosno ne bode u oči (mislim pogledaj onaj jebeni "plavi plamen", koji je to kurac?), a pritom je tu ponajviše, iako ne isključivo, za Dinamo i nas navijače.
    Meni je baš ta činjenica, da bi takva građevina bila stadion Dinama, iskreno - spektakularna.

I još nešto, kad (i ako) se uspije izgradit, mislim da će puno ljudi promijenit mišljenje. A i ako se ne izgradi, ko ga jebe, idemo dalje. Tutto passa. Ni prva ni zadnja propuštena prilika.

Eto.
  • miro
    10.1k
    koliko si puta godisnje na stadionu?
    jel bi kupio karte tamo u ćošku kod rupa u kasnu jesen?
    kako komentiraš konstrukciju krova - jel to izvedivo?
  • Endeavour
    732
    Prognoza: kroz nekoliko mjeseci većina će imati pozitivan stav o pobjedničkom rješenju.

Viđeno već više puta: prvo šok i nevjerica jer smo dobili nešto sasvim drukčije od onoga što smo očekivali. Onda se dojmovi slegnu, počnemo gledati detalje i polako razumijevati ideju.

Boban/gradonačelnik/ministar i ostali u žiriju su imali mjesece da prođe taj proces. Mi zasad imamo nekoliko dana. Mislim da će mnogima ovo rješenje s vremenom sjesti puno bolje nego na prvo gledanje ovog vizuala.
  • fakin
    6.6k
    Nece nitko imati pozitivan stav kad je ovaj stadion sve ono što ljudi ne žele.

Ljudi zele spojene tribine. Hoce li za nekoliko mjeseci postati spojene? Nece.
    Ljudi zele spojeni krov. Hoce li za nekoliko mjeseci postati spojen? Nece.
    Ljudi zele zatvoreni stadion. Hoce li za nekoliko mjeseci postati zatvoren? Nece.
    Ljudi ne zele nikakve poveznice sa sadašnjim ruglom. Hoce li se to promijeniti za nekoliko mjeseci? Nece.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet