• javolimtebejako
    6.4k
    nije li na podcastu od Zone pricao detaljno o tome? ne znam gdje ima u tekstu nekom
  • The Undertaker
    10.3k
    Navijači mogu misliti što hoće. To je njihovo pravo. Ja ne pričam o tomu.
    Ono o čemu ja pričam je da 99% navijača ima kompentencije tek da kaže da li im se sviđa ili ne. Da se sve završi na tomu ne bih riječi rekao.
    Međutim, većina nema kompentencije i znanja da, na osnovu ovog rendera, procijeni da li će stadion biti komforan, da li će biti "propuh", da li će na ljude padati kiša, da li će akustika biti dobra, da li je stadion arhitektonsko remek- djelo ili ne, itd...Znači da se, u principu, lupeta i svoje amatersko mišljenje se predstavlja kao činjenica. Što je još gore, one koji nešto znaju o tomu se predstavlja kao diletante i napada i na osobnoj razini. To što netko napiše nešto sto puta ne znači da je više u pravu. Upravo suprotno.
  • crophantom
    8.4k
    znaci, mislis da smo svi retardirani, pa i neki arhitekti, kad kazemo da nema teorije da je stadion ovakvog tipa jednako komforan za gledatelja kao jedna ovalna arena, spojenih tribina, natkrivena?

Znaci strucnjaci koji postavljaju pitanja o tome kao i mi, nisu strucnjaci, a ovi koji su sami sebi svrha i opisuju definicije života kroz ovaj projekt, jesu?

I pitam te mrtav ozbiljan, mislis li da ovakav projekt otvorenog tipa, uz 1200000 metara kvadratnih pleksiglasa i ostalih zakrpa mozes biti jednako komforan kao skroz zatvoreni stadion?

Edit: i radije bi čuo "prioritet nam je bio urbanizam cijelog tog područja, kako se sam izgled stadiona uklapa kraj Maksimirske šume, a tek na kraju neki doživljaj za same gledatelje, jer ovo je projekt za sve građane Zagreba". I ok, bar bi bili iskreni. Ali kad cujem Zvonu i MAKSIMALNI KOMFOR, daj ono, svi te volimo, al kaj mislis da si ti jedini kaj je u zivotu bil negdje osim na Maksimiru. Ono, Zvone, nemoj
  • Efes Pilsen
    17.1k
    Da, ne mogu govorit ljudi s iskustvom sa razlicitih stadiona, neka nam objasni to egomanijak iz ureda koji nit stadion posjecuje niti je isti prije projektirao. Skulpture si doma gradite.
  • El Madrigal
    977

Očito smo ti i ja, mozda jos par ljudi, na ovom forumu netko tko razmišlja da treba dati priliku. Da ne može odmah sve biti negativno. Dakle, hajdemo poslušati argumente svih, sačekati glavni (detaljan) projekt, a onda pokušati dati prijedloge, a tek na kraju suditi.
    Osim ako je 95% foruma licemjerno i pljuje sada sve, a onda bi prvo trebalo srušiti Bobana za kojeg se debela većina nas ovdje kune da mu vjeruje. On se najglasnije bori za ovo, a kao clan žirija ispred Gnk Dinamo, on se trebao konzultirati najmanje sa NO ili Skupštinom čiji pripadnici predstavljaju sve mas članove.
  • mali M
    10.8k
    ma joj daj ti isto ne traži unutarnje neprijatelje... Već ste smorili sa napadima "na osobnoj razini". Na navijačkom si forumu, skinite si više šminku i postanite muškarci... Šta ne slažemo se i šta sad!?
    Boli me briga za arhitektonsko umjetnički landmark "koji diše".
    Svi smo mi (pa i ti "stručnjaci") željeli normalan zatvoreni stadion sa spojenim tribinama i krovom i o tom pričamo već 30 godina! Nitko od "stručnjaka" koji "nešto znaju o tome" nikad nije rekao: "jaoooo da bar da bude nekakav brutalistički landmark od betonskih ploča, pa makar bio i razdvojenih tribina!"
    Ostavite nas na miru da šizimo i slobodno kažemo da to nije stadion za navijače nego za nečiji egotrip koga bilo guzica za navijače! Što je na ovom stadionu uzeto u obzir za prosječnog navijača?!
  • SAS1987
    20.8k
    Dobar podcast, pogotovo što prica inženjir
  • Dinaminjo
    2.5k

Jel moze neki tldr, 100 minuta je previse

Npr statika na 00.00 pa da pogledamo dijelove
  • Makedonion
    438
    sačekati glavni (detaljan) projekt, a onda pokušati dati prijedloge, a tek na kraju suditi.

Bojim se da bu tad vec kasno...
  • SAS1987
    20.8k
    Jel moze neki tldr, 100 minuta je previse — Dinaminjo

Kad završim gledanje :lol:

Neki pricaju da bi se mogli i malo zatvoriti kutevi - Bojim se da bi ih zatvorili plaksi staklom ko u engleskoj i to bi bila katastrofa za akustiku - Zvuk se ne širi po stadionu a več sada imamo problem da solidan dio zapada gore / dolje uopce ne vidi / cuje sjever.
  • Wallace99
    218
    ak staviš velike ekrane gubi se konekcija s maksimirskom šumom, bit će poremećena vibracija
  • Wallace99
    218
    nažalost, mnogi će se sudarit s realitetom one stare, nemoj nikad upoznat svog idola.
  • miro
    10.1k
    Prije svega, stadion nece sigurno ovako izgledat čak i da žele zadržati izgled iz projekta, jer ove krovne plohe, s tim kutevima nema kaj nosit. Znači već tu idu i neki stupovi, pa ako na to dodamo jebeni pleksiglas, koji će neminovno apšisat s vremenom, dobit cemo opet brutalno čudovište. Ali naravno, jebe se ljudima koji ne idu na stadion za realni svijet i vremenske uvjete.

Ako idemo dalje, s ovom konfiguracijom tribina, Maksimir neće biti nikakvo grotlo - kakav je morao biti, jer su tu prvo te 4 rupe, a čak da njih zatvore, ostajekrov koji nije u jednom komadu, što također slabi akustiku.

Da zakljucim - nit je lijep, nit je moderan, ni praktičan, ni akustičan, a po ovom projektu nije baš ni siguran

Brutalna odluka
  • gledatelj
    1.5k
    Vidim da se i dalje najviše svuda spominje da je stadion ružan. I ok, nije najljepši, ali mislim da je sam vizualni izgled manje bitan. Sama funkcionalnost je užasna. Da ne narabajam opet sve razloge. Jednostavno nema smisla.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet