• Peškaman
    9.7k
    "- Oni su svi u ovaj proces uložili fantastično velik trud i napor. Pa je njihovo nezadovoljstvo na neki način razumljivo, samo na neki način. Argumente protiv prvog rada ili sugestije za njega također bih rado čuo. Ali ovi diletanti koji procjenjuju da se njima to ne sviđa... Ta razina sviđanja ušla je kao kriterij u mnoge naše stručne procjene - poručuje Fabijanić.

Također naglašava da je cijeli postupak bio anoniman te da nije bilo nikakve kombinacije, preporuke ili sugestije, za razliku od nekih drugih kompromitiranih natječaja u prošlosti. Na kritike navijača Dinama koji kažu da tribine nisu spojene i da su otvorene na van, odgovara s kontratezom da je ovo ljeto bilo tako vruće da bi lagani vjetrić na stadionu dobro došao.

- To su potpuno okrenute teze. Stadion Maksimir bio je davno nekakav provincijalni, mali, građanski, drveni stadion. Poslije toga bio je slavan. Dvije tribine napravio je Vladimir Turina, veliki arhitekt naše arhitektonske škole koji je napravio prvo zapadnu tribinu, a onda istočnu. Istočna i zapadna ne razgovaraju, svaka za sebe su zaista izuzetne, bile su zanimljive i u tom smislu dobre. Došli smo do stadiona s velikim provjetravanjem, s otvorenošću, sa šumom koja se vidjela iza. Zašto bismo željeli napraviti zatvoreni lonac po uzoru na neke svjetske, odnosno europske stadione, kopiju? To se nije htjelo. I mislim da je to glavni input arhitekata da Zagreb ima jedan građanski, otvoreni stadion - poručuje Fabijanić."

Sve mi se više čini da oni uopće nisu shvatili ili ne žele shvatiti da je želja funkcionalni nogometni stadion a ne da njihove guzice dobiju životnu/postživotnu reklamu.
  • don
    22.3k
    U takve priče ne možemo vjerovati. To su sulude priče. Bila bi to sramota za Hrvatsku. Dinamo u takvoj sramoti ne bi participirao! Politika je dopustila da odluku donese struka. Oformio se međunarodni stručni žiri koji je donio odluku. Mi smo u Dinamu duboko uvjereni da je ovo najbolje. Nitko nam neće promijeniti to uvjerenje. Kad bismo vjerovali da je loše, bili bismo prvi protiv. Taj problem nemamo. Ovaj stadion je nešto najbolje za Dinamo, za Grad Zagreb, za Hrvatsku.

prije svega, tko je Dinamo? Jesmo li mi konačno Dinamo? Jesmo li klub navijača? Veliki k smo mi. Eto to smo.

opet ponavljam, ali sad se vidi koliki je pokušaj damage controla bio jučer kad su pisali da Boban nije htio ovaj stadion hahahaha.
  • Sesvećanin
    640
    Kažu izmjene...izmjene, izmjene, dorade, dorade, preinake, preinake, "PLEKSIGLASI"?!

Jeste vi jebeno normalni?
  • Efes Pilsen
    17k
    kako da covjek koji na utakmice uopce ne ide da zna da se na ljeto najmanje utakmica odigra? Dapace, posjeta je najmanja. Ovo je neka zona sumraka iz koje se jednostavno ne mogu probudit.. Muka mi je danima.
  • Pacho
    21.2k
    Di su sad PR-ovci s onim parolama o "nikad otvorenijem klubu koji osluskuje bilo svog navijackog tijela". Vrlo brzo smo iz toga presli u "ko vas jebe sabani, priviknut cete se"
  • Mali dioničar
    20.8k
    a. Zašto bismo željeli napraviti zatvoreni lonac po uzoru na neke svjetske, odnosno europske stadione, kopiju? To se nije htjelo. I mislim da je to glavni input arhitekata da Zagreb ima jedan građanski, otvoreni stadion - poručuje Fabijanić." — Peškaman

Zašto onda to nisu naveli u natječaju.

Onda bi svi slali otvorene stadione pa da vidimo tko bi poslao bolji.
  • DinamoZagreBBB
    45
    Meni je danas takva muka. Cak gore nego jucer.
  • Goncalo Santos
    4.8k
    - Neki brinu hoće li ljudi kisnuti? Pa jesu li ti ljudi normalni?

U ovome se vidi i odražava sav bahtluk bobana, a olivari je komotno mogao navesti da priča sa bobanom.
    — CISCO

Briga njega, on kad zavrsi s Dinamom ce na stadion dolaziti kao sto je i dolazio zadnjih 20 godina, a i sad ne dolazi bas, no to je prozvakana tema. Jos ima obraza objasnjavati ljudima sto su svaku utakmicu podrska sta je to identitet Dinama i Zagreba.
  • Mali dioničar
    20.8k
    Briga njega, on kad zavrsi s Dinamom ce na stadion dolaziti kao sto je i dolazio zadnjih 20 godina, a i sad ne dolazi bas, no to je prozvakana tema. — Goncalo Santos

Apsolutno je jasno da su 95% igrača Dinama realno obične pičke koje uopće ne dolaze na utakmice ako nisu u nekoj službenoj dužnosti u klubu.

To je tak otkad ja znam za sebe.
  • serbus
    6.2k
    su sad PR-ovci s onim parolama o "nikad otvorenijem klubu koji osluskuje bilo svog navijackog tijela". Vrlo brzo smo iz toga presli u "ko vas jebe sabani" — Pacho

Pa šute i zonaši koji rade u dinamu di neće ostatak radne zajednice.
  • Sesvećanin
    640
    Možete vi damage controlat kolko oćete,

ali ja imam dva zdrava oka u glavi,
    imaju zdrave oči dinamovci,

svi na javnu tribinu !
  • SAS1987
    20.7k
    Nije AI Slop nego intervju sa Garry Reeves, arhitektom stadiona Lyona. Pa da vidimo gdje prema njegovim kriterijima stojimo sa akustikom / atmosferom novog Maksimirskog stadiona (future promises da ce projekt biti puno bolji nas u okviru analize ne zanimaju).

How Does Stadium Architecture Affect Match Day Atmosphere?

1. A single, large Kop
    Konfiguracija tribina prema renderu znaci da bi sjever imao kapacitet ~5000 - 6000 (duplo veci nego na renderu?)
    2. Fans on top of the players
    Zbog overlapa gornjih / donjih nivoja na istoku / zapadu ce navijaci biti blizu terena. Al baš zbog tog overlapa ce atmosfera biti lošija: If you can’t have one big tier, the next best thing is to have as little overlap between the two tiers as possible.
    3. Steep sides
    Ne - Prema renderu bi sjever imao naklon od cca 25 stupnjeva. Recimo istok Kranjce ce biti 32.
    4. A closed roof
    Ne
    5. A wrap-around stadium
    Ne
    6. Away fans near the action
    Vjerojatno
    7. A stadium in the heart of the community
    Da

Clanak
    https://www.vice.com/en/article/how-does-stadium-architecture-affect-match-day-atmosphere/

Konfiguracija stadiona Lyona kojeg je projektirao Reeves - Odlicno rjesenje je da je donji prsten neprimjetno razdvojen na nivo 1 i nivo 2.

images?q=tbn:ANd9GcTWzQ1LAJm8AqhFPv7B5g2FlvHZm0ptueAgWRvG-t1_lg&s=10

parc-olympique-lyonnaise-stade-des-lumieres-stadium-architecture-populous-lyon-france-euros-2016_dezeen_1568_10.jpg
  • dinamofan
    95
    u Dnevniku Ursa Raukar komentira stadion..pa ubit cu se..vise moja baba zna o nogometu i stadionima od nje
  • CISCO
    1k
    Se može negdje vidjeti kakvo je bilo idejno rješenje?
  • austrijanac
    14.1k

Nije ovo branjenje - nego zdrava logika, koju je ovih dana 99% foruma izgubilo.

Ja ne branim, meni stadion kao ovakav nije lijep, fali mu dosta dorade.

Ali vise od stadiona me smeta sto se nakupilo na forumu toliko trolova i poluidiota da ne mozes procitat nista suvislo.

Od izmisljenih rodaka, do namjestanja izbora, trazenje glave predsjednika i trolanje pojedinaca iz posta u post.

Meni je jako zao sto su admini ovo dopustili jer sve ovo granici sa zdravom pameti.

A komentari napravi si svoju gomilu betona mogu i na sve vas ostale primjetiti - sami si napravite stadion od drva.

Ali to nisam nikad, nit cu ikad napravit.

Pisite razumnije a ne pedeset postova “dole Boban”, “nikom svijeca do jutra nije gorila”, “ovo sigurno nije legalno”.

Pojedinci truju da bi truli.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube