• crophantom
    8.4k
    majsotre, doslovce bi radije genericki ovalni najnormalniji skromni stadion, jer vecina nije imala velika ocekivanja.

Ova apstrakcija sigurno nije jeftinija od toga
  • Alkmar1312
    281
    gledajuci cijene ostalih stadiona koji su izgradeni kroz proslih 5 godina ne drzi ti prica vodu . I samo da znas bavim se gradevinom i znam dosta. Da ne pocne prica skup materijal itd.
  • Fan
    2.8k
    Pa to i radi. Zastupa članove jer su ga članovi izabrali. Da ga nismo izabrali ne bi ni bio u tom žiriju. — Mr Anderson

Nek se ljute svi koji žele (uključujući mene), al je Anderson ovdje u potpunosti u pravu. On je naš predstavnik i njegov glas je zapravo naš glas i možemo se je*at.
  • Mali dioničar
    20.8k
    Nek se ljute svi koji žele (uključujući mene), al je Anderson ovdje u potpunosti u pravu. On je naš predstavnik i njegov glas je zapravo naš glas i možemo se je*at. — Fan

Ne, nije istina.

Članovi ga biraju upravljati klubom na 5 godina.

Ovo je znatno znatno veća stvar nego upravljati klubom na 5 godina.

Boban se pravi nekim intelektualcem pa bi to trebao kužiti.

Ako ne kuži, onda je glup. Ako kuži, onda je pokvaren.

U svakom slučaju je u kurcu i nek se jebe.
  • Str1nger Bell
    4.1k
    Svi mi koji smo glasali za Dinamovo proljeće, dali smo glas za listu ciji je Zvonimir Boban nositelj.

Nismo dali glas i odobrenje da Zvonimir Boban vodi svoju politiku i da upravni odbor, članovi i ostali zaposlenici kluba budu marionete.

Zašto od kad je lista odabrana nismo čuli mišljenje ili ideje Frane Šušnjare, Mislava Omazića,Zrinka Hržića, Saše Pavličić Bekića, Tomislava Globana, Marijan Pojatine, Gorana Kovačevića, Ivana Naukovića ili Krešimira Mlinarića.

Tko nezna to su članovi izvršnog odbora, ljudi kojima smo dali glas.

Zvonimir Boban možda ima pravo za glavnu i zadnju riječ u vođenju sportske politike i razumijem da nece smjeniti Kovačevića zato što to mi na forumu to želimo, ali zašto se nitko iz kluba nije oglasio ili bio dio povjerenstva za stadion uz njega.

Ako smo imali pravo na jednog predstavnika u povjerenstvu za stadion, zašto to nije bio Ivan Nauković koji je jedini izlazio sa detaljima oko stadiona u javnost.

Ljudi napadaju Bobana jer je on davao jučerašnje intervjue i sam si je kriv što se gurao u ovo iako ima znanja o arhitektonskim radovima isto kao i ja.

Screenshot-2026-09-25-at-13-31-26-Dinamovo-prolje-e.png
  • crophantom
    8.4k
    Vice Karin u sridu. To je to, nemam kaj dodati ni oduzeti na cijeli tekst.
  • Fan
    2.8k
    Članovi ga biraju upravljati klubom na 5 godina.

Ovo je znatno znatno veća stvar nego upravljati klubom na 5 godina.
    — Mali dioničar

Gle, sve je to meni jasno, i rado bih se složio s tobom.
    Ali glasali smo za njega da bude predsjednik našeg kluba, da se bavi Dinamom i da predstavlja Dinamo, na tih 5 godina. A stadion je osnovno pitanje Dinama. I tko bi onda trebao predstavljati Dinamo (i sve njegove navijače) po tom pitanju ako ne on?
    Jebiga, u cijeloj ovoj situaciji na kraju ispada da smo pogriješili što smo glasali za njega, al što možemo? Otjerat ga?
    Treba prihvatit njegovu odluku koliko god je meni to odvratno i kolko god praktički plačem od jučer zbog nje, al nažalost tu smo di jesmo. Nadam se naravno da će natječaj propast ili da će promjene postojećeg bit ogromne (da uopće ne liči na ovo na što sad liči), ali malo toga mi tu možemo ako je sve to bilo jednoglasno.
    EDIT:
    Nismo dali glas i odobrenje da Zvonimir Boban vodi svoju politiku i da upravni odbor, članovi i ostali zaposlenici kluba budu marionete. — Str1nger Bell

Na ovo tu se ja referiram svaki put kad pišem da je Boban taj koji donosi sve odluke i da vodi Dinamo, i iskreno, ja ne znam tko je mislio da će biti drukčije...
  • don
    22.4k
    Bobanova odluka je nerazumljiva i sramotna

Reći da duh dinamovštine i starog Maksimira bolje razumiju dva arhitekta iz Milana od tisuća navijača koji ga pohode već 30 godina nije samo suludo, nego i krajnje podcjenjivački prema vlastitim navijačima koji ovo ne žele.

Ima više desetaka tisuća onih koji su na tom stadionu kisnuli zadnjih trideset godina. Nebrojeno puta više nego Boban i talijanski arhitekti. Vjerujte mi, nijedan od njih ne pati za tim da može gledati u maksimirsku šumu za vrijeme utakmice.

Dinamovci, a ovo će možda biti vijest za Dinamovog predsjednika, ne žele apsolutno ništa od starog Maksimira. Može mu se odati počast imenom, pozicijom, stolicama, očuvanjem dijela konstrukcije koji ne narušava sklad novog stadiona. Ali nitko ne pati za čarima povjetarca sa sjevera kada je vani minus deset stupnjeva.

Boban nema mandat za ovakvu odluku

Boban je potpuno u pravu kada ne sluša ni razularenu svjetinu koja svaka dva tjedna želi smijeniti trenera. Tu je pokazao i viziju i odgovornost i hrabrost - da povuče nepopularne poteze kada to skoro nitko ne želi, a i obratno, da ne povuče popularne kada to baš svi žele.

Ovo je nešto sasvim drugo. Novi stadion će ostati iza njegovog mandata i života barem 50 godina. Ako klub, ljudi iz njega i navijači već godinama jasno komuniciraju da žele natkriven i spojen stadion, onda nas zaboli neka stvar za to kako dva arhitekta iz Milana koji grade silose vide budućnost ovog kluba i grada.

Nitko, pa ni Zvonimir Boban, nema mandat da kod takvih pitanja glas naroda doživljava kao pozadinsku buku mase koja ništa ne razumije. Ta masa ga je izabrala i barem dio njih će na tom istom stadionu ostati puno duže iza njega.

Ali upravo je demokracija riječ koju je Boban kod Maksimira, čini se, zaboravio. Predsjednik Dinama nije vlasnik Dinama. Nije ni njegov autor. On je privremeni čuvar kluba koji je postojao prije njega i postojat će nakon njega. Njegova bi snaga trebala proizlaziti upravo iz toga što razumije koga predstavlja, a ne iz uvjerenja da vidi dalje i bolje od svih koje predstavlja.

Kod najvažnije odluke svoje ere ponašao se kao čovjek koji je iznad i ispred kluba. Ovim putem valja uputiti javni apel. Bobanu, da jednom makne tvrdoglavost na stranu i spasi što se dade spasiti. A onda i Tomaševiću i Plenkoviću. Zaustavite ovo ruglo.
  • mali M
    10.8k
    Ma vrlo jednostavno riješimo sve dileme koje Boban možda ima. Nećemo mi na Zoni, nego neka klub pita članove i organizira online glasanje o očitovanju članova.. to ih ništa ne košta.. i poanta toga nije da ćemo uspijeti išta mi sad veliko promjeniti, ali će se promjeniti Bobanov narativ da "javnost" ne želi ili ne vidi... bla bla.. stvarno me nebi mogla više boliti briga za javnost, briga me za ČLANOVE GNK Dinama! Čisto da kad govori o Dinamovštini da ipak malo promisli što misli ta Dinamovština... Neće mu govoriti Torcidaš ili Armada o stadionu, neka onda živi sa time da je odlučio u ime 70.000 članova Dinama od kojih 90% kaže da to nije njijhovo mišljenje, njihov stadion i njihova Dinamovština..

Onda možemo uredno počet pjevat:
    Ima jedno mjesto, koje doma je samo vama,
    Tu smo godinama, ostavljali bubrege!
    Zato ne laži sve, nema tu gospoštine,
    Al naša grla čut će se!
  • Z brega sam
    437
    pa ja bi htel da se tak nekaj desi, organizira online glasanje za članove kluba. Al to se nebu desilo, jer njegov ego neda, neda da mu 90% nas veli sjebal si. Ovak neda glasanje i sljedećih 5 let brani ovu ideju, a poslije via Italija.
  • Thor
    4.2k
    majstor veli da ne citas pazljivo. Majstor je rekao da kada se izabralo 5 projekata je trebalo pitat skupstinu kaj misli a provesti i javno savjetovanje sa clanstvoma da se vidi kaj se clanovima svidja od tih 5 odabranih najvise. Pa da temeljem tih dva misljenja predsjednik onda da svoj glas za neki.
  • Thor
    4.2k
    jasno je meni. Pitanje je da li je predsjedniku jasno kad toliko brani izabrani rad koji se njegovim clanovima u 2/3 ne svidja. A uostalom nismo trebali pristati na takve uvjete natjecaja u kojem statiramo u kukuruzu a kao imamo neke zahtjeve za stadion kako bi trebao izgledati i sto bi htjeli imati a onda s njim i upravljati.
    Ako se nas bas nis ne pita i ne odlucijemo onda smo trebali stavit ruke u djepove i bit sretni da nam daju sto got neko odluci nam dati.
    A sve to skupa nije tako.
    Nas stadion a mi o kurcu odlucujemo i onda jos moramo bit kus jer ne sudjelujemo i ne placamo. A zakaj smo onda tamo bili i glasali?
    Dakle kao fukamo ali ne ulazi. Na prazno. Ajde daj molim te
  • rokikaciga
    18.6k
    Ostao mi je u draftu na ovoj temi vec tjednima(a mozda i jedno 2-3 mjeseca) jedan post koji sam zaboravio objaviti o hvalospjevima Bobana, kako je nemoguce da drugi covjek UEFE, Milana itd itd se vratio u Maksimirsku 128.

I kad bih usao u ovu temu dogodilo se nesto sto mi se nije svidjelo nisam dodatno komentirao, ali nisam ni micao draft do sada. Nek ispadnem forumski zgubidan ili kako je mene i nas vec nazvao, ali taj post nece ugledat svjetlo dana. Prijelazni rok, Kova, stadion i sve oko navedenih tema. Sve to me navodi da sve manje vjerujem Zvoni. Da smo dosli do toga da se vecina nas slaze sa tekstom Vice ciji je naslov "GNK Boban" je sramotno.
  • Mr Anderson
    22.5k
    Pitanje je da li je predsjedniku jasno kad toliko brani izabrani rad koji se njegovim clanovima u 2/3 ne svidja. A uostalom nismo trebali pristati na takve uvjete natjecaja u kojem statiramo u kukuruzu a kao imamo neke zahtjeve za stadion kako bi trebao izgledati i sto bi htjeli imati a onda s njim i upravljati. — Thor

Jasno je meni, ne znam koji je njegov motiv da ga brani, ali činjenice su da smo svi (klub, grad, država) prihvatili ovakav način natječaja i izbora i da je u žiriju bilo 9 članova od čega 6 iz struke. Da on sad posluša reakcije navijača, pitanje je može li sam nešto promijeniti.
  • Hrvatski Gradjanski
    428
    Ako je Boban i dalje za ovakav stadion, onda ja više nisam za Bobana.

Ovo je kap koja je prelila čašu.

Za sve drugo, ajde, njegova vizija, neka gura pa da vidimo jel valja. S tim se mogu slagati ili ne. I tu ne treba slušati šta ulica kaže Iako bi se pametan čovjek zapitao je li pogriješio s trenerom npr. Ali ok. Ima stav, poštujem.

Ali za stadion ne. Nije stadion ni Bobanov ni Tomaševićev ni Fabijanićev.

Naš je. Mi ćemo na njega ići. A kad su ti navijači aklamacijom protiv ti kao predsjednik moraš uvažiti mišljenje naroda.

Nemaš pravo na svoj ego.

Ako je 90% ljudi protiv, onda i ti kao predsjednik moraš biti protiv.

Ne želim da budemo eksperiment. Želim normalan nogometni stadion kakav se gradi u 2026.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.