• NORTE
    27.4k
    "KAJ SERETE, DOBAR JE."

"Mogu bit plave stolice."
    "Može bit malo plavog svjetla."
    Može bit pleksiglasa, može se malo staklom "zatvoriti rupa".

Ma buraz, ludilo, to bu vrh s malo plave boje i malo stakla. :roll:

Arhitekti, je li moguće da ste takvi klošari izopačeni?
    Ide pitanje isto i za našu zagrebačku "sektu" na vlasti.
    images?q=tbn:ANd9GcRyjWTMy2rA5Q8-Xom3RS2lL6rjt8sLkNOe03x8N4-Brw&s=10

Cijeli svijet nam se desetljećima smije, sad bi trebali iz vlastitih džepova platit rušenje i izgradnju novog sranja koje je na tragu ovoga što imamo.

Siguran sam da Vlada koja sufinancira pola stadiona itekako prati mišljenje javnosti i da će kontirati možemašima koji redom brane ovo predstavljeno smeće i najavljuju nastavak projekta.

Hdz se inače hvali svim projektima, bili su vrlo glasni i oko Hajdukovog kampa, sada se ni jednom riječju ne oglašavaju oko ovog ogromnog projekta koji je čak i od državnog značaja, iako su direktno uključeni, što je indikativno.

Ovdje se itekako radi i o glasovima, jedni si kopaju rupu, drugi zasad mudro šute.
  • Jaki991
    687
    Ako nista u ljetnoj pauzi se stadion moze iskoristit za novi nastavak hunger gamesa
  • djusko
    17

Ak se to dogodi, moral bum pohvalit Plenkyja, strašno :lol:
  • Batigol
    220
    Gledam nations league i Amsterdam arenu...gradjena prije 30? godina...jos uvijek izgleda svemirska...
    A ovo"nase"nije si ni pocelo graditi a staro izgleda da bog oprosti...
  • prefontaine
    11.2k
    Ok, nervozan sam, ljut, bijesan, tužan, razočaran, u svađi sa ženom... Ali koji je ovo ku*ac?!
    napravita — Batigol
  • NORTE
    27.4k
    Samo da još napišem, inače nisam neki ljubitelj tribina u kutovima, no to je danas općeprihvaćeni standard koji se ne preispituje previše, ali moderna verzija Parken stadiona u Kopenhagenu bila bi mi apsolutno prihvatljiva.

Za razliku od ovog otvorenog stadiona iz 2030-ih koji prati frankenštajn stadion građen 1950-ih!
    Uz dodatak sovjetskog brutalizma.

Nadrealno!

Ovo nevjerojatno smeće je pobijedilo na natečaju s 88 ideja, nevjerojatno za ovaj "stručni" žiri.
  • Unodinoii
    75
    Ma nebu prošlo ovo smeće od stadiona , nemre se ni izvest fizički ovo kaj su oni zamislili
  • lokalni taksist
    29
    bas si urban nema kaj. Zato i jedes breskve iz srbije u konzumu jer hrvatski seljak manje vrijedi od tebe metropolitanca.
  • K3p
    474
    amsterdam arena bi danas došla 450 do 750 m eura, nama je budžet 200. :smile:
  • NerminB
    2k
    IMG-3883.jpg
    IMG-3882.jpg

Neko je vec stavljao, stadion karlsruhea.. Sve sto su trebali da urade. Izvana moderno, unutra jednostavno i kompaktno.
  • Keyser Soze
    21.1k
    Meni se nekako čini da mi stadiona nećemo vidjet.
  • db-izbjeglica
    21.8k
    Žiri:

Toma Plejić — Rijeka
    Vasa J. Perović — Beograd
    Kersten Geers — Gent
    François Chas — Francuska
    Mia Roth-Čerina — Zagreb
    Nenad Fabijanić — Zagreb
    Zvonimir Boban — Imotski
    Tonči Glavina — Split
    Tomislav Tomašević — Zagreb

Prekrasno multikulti društvance!
    — Davieboy86

znate što je najbolje od svega?
    ovo je kao bio stručni žiri!

od ovih ljudi s popisa 6 ih je arhitekata
    od njih 6 stadion je projektiralo točno 0 ljudi!

kako je to onda stručni žiri?

ja sam projektant... nikad u životu nisam projektirao (šta ja znam) silos.
    kako mogu biti stručan u biranju najboljeg rješenja projekta silosa?

što stvarno nije bilo moguće pronaći 5 arhitekata koji su isprojektirali neki stadion?
    zapravo, mislim da tih 6 arhitekata u životu nisu bili na 6 nogometnih utakmica.
  • Zagreb1992
    3.8k

Radovi će početi kroz manje od 2 godine ..ako se krene u novi projekt neće to zaživjeti do 2030
  • Time
    1.9k

Kaže umjetna inteligencija da se natječaj ne može poništiti bez sudskih sporova koji će trajati godinama.Isto tako kaže da vlada kao investitor i veći partner ima pravo od istog arhitektskog ureda tražiti veće ili manje promjene u idejnom planu.
    Znaci ako je vjerovati ai...vlada ima moć da skoro potpuno promjeni izgled,ali teško i arhitektski ured.Okej,ajde Plenkovicu nazovi žabare i reci im moji sa zone hoće konvencijski stadion spojene tribine,natkriven i bez propuha.
  • Batigol
    220
    mi smo htjeli nesto sto jos nije gradjeno...
    Neko svjetsko cudo...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube