• Nine9
    462
    Bravo Dragobratoviću da ih rošta malo
  • dinamofan
    53
    doslovno mi se place kad vidim ovo i kako je to moglo izgledat..umjesto najsretnijeg dana ja u kurcu teskom
  • Ace Rimmer
    150
    Solidno razočaranje stadionom. Nisam mislio da će to biti moguće. Mislio sam si, pa šta god bude, biti će tribine uz teren, imati ćemo krov, normalne WC-e, popiti ćeš koje pivo i osjećati ćeš se kao da si došao na stadion. I sve to ćemo i imati i s ovim stadionom, ali gorčina u ustima ostaje. Nisam mislio kako ću biti ovako razočaran.

Ovo je praktički Maksimir s krovom i tribinama uz teren. Srušiti će Maksimir i sagraditi novi.

Da li netko vidi šta ja ne vidim? Da li je moguće kako svi ljudi s kojima pričam izražavaju nezadovoljstvo.. Da od 200 upisa ovdje imamo 198 izrazito negativna i dva u stilu "daj šta daš". I da smo svi mi ludi, a žiri izvan pameti od sreće i zadovoljstva?

Čim je onaj tovar krenuo pričati i koristiti riječi kao "apstrakna tribina", "bipolarna tema", "konceptualno nenadmašan" i tko zna kakve sve ne stilske figure, metafore, alegorije i usporedbe je iskoristio kao da je u epizodi Black Mirrora, intuicija mi je govorila kako nas čeka teško sranje. Kao da ti dijete dođe kući s jedinicom i naširoko i naokolo krene objašnjavat kako je ono dobro dijete, kupi smeće, ide u trgovinu, ode kod babe. Ej, reci mi da si pao polugodište, ne okolišaj i ne seri. Tako i ovaj blitvar. Ne seri. Ne pokušavaj apstraktnim pojmovima i riječima zamaskirati sranje jer će ono i dalje ostati sranje bez obzira na jezičnu salatu koju nam serviraš.

Ne znam. Možda sutra bude izgledalo bolje. Ne znam kako, ali možda. Ali sada sam baš duboko razočaran, a nisam mislio da će to biti moguće.
  • vlatkomarkovic
    4.1k
    Mislim znam da godinama čekamo stadion i da smo ocajni i da smo rekli bilosta, al ono nismo mislili doslovno…. Pa jebote pa ovdje se ne vidi da igra Dinamo, ovo je doslovno AI verzija daj mi najgenericniji stadion….
  • Markelo
    4k
    Tko nas želi to idalje zadržat na nivou posprdne "maksimirske kutije". Sve se ovo valjda radilo da se od toga odmaknemo a ne da na tome ostanemo zakucani još 50 godina. Netko od nas idalje želi pravit sprdnju
  • GOAT
    9.4k
    S razlogom nema nista takvo na svijetu
  • Noel
    25.2k
    Bravo DragobratovićuNine9

Kaje pital, ugasio sam od muke.
  • SAS1987
    20.6k
    Design isnpiriran sa... :lol:

images?q=tbn:ANd9GcTx8ZNvMLWWcfIVkaS5mJsyumjjVmCBjhTPnnMFSWRkcKoWstmI1Wf7MVHE&s=10
  • Mathiasovi Chageri
    9.4k
    Dao sam si sad truda i bacio oko na pdf-ove ispod top 5 radova.

Prvonagrađeni stadion stvarno je drukčiji, meni je iskreno ova slika iz parka Maksimir prema stadionu jako dobra:

Screenshot-2026-09-24-140956.png

Ali to jednostavno nije dobro rješenje za nogometni stadion. On izgleda efektno, on možda izgleda kao iz nekog sci-fi filma iz 80-tih u kojem se prikazuje 2034. Razumijem zašto bi se žiri oduševio, ali ponavljam, to nije dobar novi nogometni stadion.

Sad, ako maknemo na stranu ovaj prvi rad, svaki ALI DOSLOVNO SVAKI rad u ostalih 5 je bolji od ovog prvonagrađenog.

https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages//dokumenti/2nagrada.pdf
    https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages//dokumenti/3nagrada.pdf
    https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages//dokumenti/4nagrada.pdf
    https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages//dokumenti/5nagrada.pdf

Svi su puno bolje, nogometnije i funkcionalnije rješenje.

Posebice brojevi 2, 4 i 5. Čak bih se usudio reći da je kuglof, koliko god smiješno izgledao na prvu, kad sam ušao u pdf samog rada izgledao jako jako dobro. Ovaj crveni, da nije crveni nego plavi bi isto nekako prihvatio.

Nadam se da će se čuti i navijači i da ćemo moći reagirati na ovo, jer ja prvenstveno kao navijač Dinama, zatim gradski i državni porezni i prirezni obveznik ne želim da se moji novci troše na ovakvo rješenje kao što je pobjednički rad.
  • ivanm43
    14
    Ostavite nam onda ovaj stadion, obnovite istok i to je to. Bolje nego ovo...
  • crophantom
    7.9k
    w02eRNn.jpeg

Jedini spas je da nam UEFA neda da igramo na ovome ili da nas Bauhaus tuzi za povredu autorskih prava
  • drugastrana
    175
    Tvrda prica, nikakva bljesteca sminka. Uz par korekcija top :up:
  • Time
    1.8k
    U ovom društvu najviše testosterona ima ima ova gospođa u sredini.Sve neke umjetničke duše iz varšavskog pakta
  • Nine9
    462
    Glume gospodu svojim izborom jer će stadion bit prepoznatljiv kao za Grad Zagreb a zapravo su malograđani kad ti identitet grada ovisi o nogometnom stadionu. Obnovi fasade po gradu ptm a stadion neka bude nogometni
  • Varela23
    72
    evo spomenuo je Poljud, naravno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention