• modri-kibic
    2.1k
    Kova je jučer uspio još nešto. Ovo je prvi da sam zaspao dok sam gledao utakmicu Dinama.
  • Shimano9
    77
    Samo za Stojkovića prvo nešto, divlji je on i sad, evo nitko ne vidi kako je jučer gurnuo s obje ruke suca s leđa jer ovaj mu se, pazi, našao na putu i nema oči na leđima!! I često jako nervoznih, divljih reakcija i nerezonskih poteza. Mali je nervozan, svi su ga dizali u nebo i radili klasičnu odgojnu grešku, svetu kravicu, a sad kad ga ne ide nervoza. Jučer nije ni jedan ključni pas prošao, a gol valjda ni sam ne zna kad je dao, a pucao je. To ne znači da ga sad treba pljuvati, ali treba otvoreno reći da to ne valja. Trener može i mora biti psiholog, ali nema tog psihologa koji bi mogao stalno imati igrače na 100% mentalno i dadiljati ih pojedinačno stalno. Uostalom, kolektivni sport određuje stanje pojedinaca i ako drugi nisu kako treba onda i to djeluje.

Najbolje što si primijetio je da se igrači moraju sami brinuti kako pobijediti Osijeka i slabije ekipe i zašto nema barem karakternog ako ti već fali sportski i klupski motiv. Zašto mi pretrčimo 10 km manje od Vikinga? Zašto nam po 4-5 igrača kad propadne napad gleda za loptom i čeka da Mišić, ili netko, sam opet oduzme i vrati im nazad u napad? Zašto krila ne prate tako često bekove do kraja? Plaćen si, kao i na svakom poslu šef očekuje proizvod a ne da ti uz plaću stoji pored tebe s bičem i viče radi, jer si plaćen za to! Opet, ako ti je propao veliki posao poput LP, logično je da mentalno padneš, posebno jer si tako glupo, naivno, i iz ničega (prekidi i penal a fulao zicere) ispadneš. No nema se vremena plakati i zato mislim da je ovaj bod i način na koji su ga uzeli prekretnica. Treba samo slušati i izjave igrača da se vidi taj stav

Previše se očekuje da trener odradi sam, najbolja motivacija je konkurencija, a Dinamo nije, zbog dugoročno održive sportske politike, uspio na vrijeme stvoriti konkurenciju u ekipi. Kad Stojković zna da nema bolje osmice u ekipi, ali samo tehnički i talentom, on se tako i ponaša u defanzivnim zadacima. Ili kad ti je Galešić kao stoper konkurencija za beka, a Tabinas je kaj?? Zbog čega je tu ako ne može igrati ništa? Samim tim ni valinčić nije osjetio pritisak konkurencije. Oršićevo dovođenje je za sad promašaj, iako je on po meni jučer odigrao bolju utakmicu nego ranije, ali čak i tad on je upao na ime odmah u prvu ekipu a da to nije zaslužio, to nije zdravo za atmosferu. Jel morao? To bi volio pitati jedino Kovu. Ali uz sve to, ono što meni najviše fali i na terenu i izvan, je čvrsto kapetanstvo i lideri na i izvan terena. Mišić to nijem, svi kažu da on nije lik koji će zaurlati kad treba, to smo imali prije i trener to mora imati, tu pomoć.

Ponavljam, vjerujem i dalje jer imamo jako puno rezerve, ono što se kasnilo sad će početi stizati i naplaćivati sve. Konkurencija se zaoštrava a samim tim i zalaganje će biti bolje, a kad imaš to i dobiješ koji bod kao jučer na mišiće, onda i samopouzdanje raste pa počneš spajati tri pasa za redom bar. Daleko je ovo od katastrofe, i te neuke priče nema igre nije produkt toga što je trener od jednom zaboravio kako obarati rekorde postignutih golova pa nema igre, već posljedica gubitka igrača koji su zabijali (Vidović, Bakrar) i manjka svega navedenog ranije. Igra je ista, igrači nisu i moral nije, a to je uvijek na rubu par pobjeda da se iz korijena promijeni.
  • ElDorado
    14.9k
    ti bi nasupisao na fakultet a nismo ni osnovnu školu završili
  • prefontaine
    11k
    33% uprava na čelu s predsjednikom Bobanom, 33% Igrači, 33% trenerKvasina

i 1% forumski zgubidani, ilitga Zonaši
  • Shimano9
    77
    Jebeš faks valja šljakat za lovu danas, kao i igrači, oznojit se frajeri zdravije od saune :lol:
  • pešća
    2k
    Mislim da nakon ove predstave i izjava jučer više ne bude išao po feštama u Zagrebu.
  • Wallace99
    145
    Bayer Leverkusen je Ten Haga smijenio nakon 2 mjeseca priprema jer su zaključili da on ipak nije trener za njihove ambicije i ekipu. Ma kolko god manipulirali dobro upućeni izvori, jedino što je dobri čovjek donio u Dinamo je mentalitet patuljka. Klub koji je skidao skalpove velikana tjera se da se zadovoljava dalićevskim, poniznim spikama pred nekakvim Vikinzima, Thunima i ostalom boranijom. Dinamo nije mali klub, ali je dobio trenera koji ga silno u to hoće pretvoriti, valjda da ga svede na svoju mjeru. Bobanu bi bilo dobro da počne gledat utakmice umjesto što ih izbjegava jer mu stolica počinje škripat.
  • Ivanmtk
    2.1k
    jer mu stolica počinje škripat.Wallace99

Nije Boban tu došao da ovisi o rezultatima ili dojmu par utakmica ili jedne sezone. Ako je tako, jebeš sve, nek odma ide
  • NitkoBitan
    38.8k
    Jucer citam neki komentar na instagramu koji kaze "uprava odlazi", pa ljudi nemaju milimetar srama i pameti :rofl:
  • Archangel
    391
    A zašto je došao? Da nas zajedno s ovim beskorisnim trenerom pretvori u tugu s juga kojima je broj navijača na utakmici važniji od rezultata kluba a duguju svima i večinu sezona gube HNL do polovice sezone
  • MarK
    1.5k
    Zadnji put sam imao upis prije 6 mjeseci i to je bilo kritiziranje Kove unatoč pozitivnim rezultatima. Odlučio sam šutjeti i samo čitati evo sve do danas.
    1. "Cilj je rezultat utakmice" je po meni pogrešan stav. Zašto? Protiv Vikinga uđeš muški, pritisneš i zabiješ 2 brza gola. Što se događa? Rezultat je sjajan, igrači zadovoljni, trener isto, dolazi do smanjivanja intenziteta, prepušta se lopta protivniku, trka i presing odlaze na stranu protivnika i naravno slijedi preokret i razočaranje. Nešto slično se odigralo i u uzvratu. Tu je i suprotan primjer. Ide se u goste raspalom Osijeku. Osijek ulazi agresivno i zabija, uskoro i drugi. U glavama igrača je opet rezultat, ovaj put grozan. Osjećaj da se ne može preokrenuti je sveprisutan. Primjeri su i lanjske utakmice Betis-Lille-Celta.
    Kako ovo promijeniti? Svaki igrač treba dobiti individualne zadaće koje mora ispoštovati, a to su količina pretrčanih km, agresivnost u duelima, izlazak u presing i povratna trka. Nazovimo to dobrom igrom. Nova parola glasi "Cilj je dobro odigrati, rezultat je samo posljedica". Tako se mora igrati cijelu utakmicu neovisno o stanju na semaforu. Po tome treba suditi igračima. Ako je, karikiram, Zajc zabio eurogol za pobjedu, a inače je bio grozan u nabrojanim elementima njega se mora iskritizirati, a ne slaviti i gurnuti sve pod tepih.

2. Sustav 433 sa jednom šesticom ne funkcionira jer Mišić jedini prilazi po loptu, a dvije osmice kampiraju napadaču u krilu. Protivnik izađe u presing, lopta ide Kotarskom i slijedi ispucavanje. Tim više je i razlog što mi u kadru nemamo pravu osmicu, osim možda Kačavende koji opet nije trenutno za prvih 11. Stojković i Zajc su desetke, najopasniji su u zadnjoj trećini, duel igra im nije jača strana, loši su u povratnoj trci i postavljanju gdje se usput i previše troše, budu daleko od protivničkog gola pa ne mogu dati svoje najbolje. Zbog takvog kadra bilo bi idealno igrati 4231. Pod mus je na zimu ići po Vrbančića i upariti ga s Mišićem, Stojkovića gurnuti na desetku gdje će biti puno opasniji, Zajc može biti dobar džoker. Rus i Kača alternativa šesticama. Ivanušec na lijevo krilo gdje je najjači i praktički ostaje samo desno krilo upitnik. Lisica definitivno van, dečko je razina Belupa.

3. Kova nije sposoban napraviti stroj, dok je on trener ovisit ćemo o individualnoj kvaliteti, protiv trkački moćnih ekipa nećemo moći spojiti 3 dodavanja. U europi ćemo uskoro dobiti porciju od Aza, BL, Rennesa i S'landa. Vrijednost igrača će opadati, budžet će slabiti, igrat će sve jeftiniji igrači i klub će kroz koju sezonu doći na razinu Ri i Haj. To je jedan linearni pad koji je lako predvidjeti. Ovaj čovjek nema mentalitet za velike stvari. Bobanova sposobnost kao sportskog djelatnika mi je jako upitna ako se nastavi u ovom smjeru.
  • NitkoBitan
    38.8k
    Da nas zajedno s ovim beskorisnim trenerom pretvori u tugu s juga kojima je broj navijača na utakmici važniji od rezultata kluba a duguju svima i večinu sezona gube HNL do polovice sezoneArchangel

Ajde molim te, slusamo ove spike vec nekoliko godina.
  • Mr Anderson
    22.3k
    A zašto je došao? Da nas zajedno s ovim beskorisnim trenerom pretvori u tugu s juga kojima je broj navijača na utakmici važniji od rezultata kluba a duguju svima i večinu sezona gube HNL do polovice sezoneArchangel

Kaj nemaš niš za raditi na poslu?
  • Archangel
    391
    A ja slušam spike ljudi koji stavljaju navijače iznad kluba i uspjeha istog. Samo zato što upravu vodi Boban ne znači da smije sve sjebati. Zato što se zove Boban očekivanja su veča nego ikada. Ako nas je onaj našmrkani kriminalac mogao uvesti u LP i povremeno dati dobre utakmice od Bobana očekujem više, puno više. Zdravi klub s zdravim vodstvom mora postići još više, više i od Bjelice. Ne mora odmah, ima za to 5 ili 10 godina ali ne smije u tom vremenu početi velikim koracima padati prema tugi s juga
  • Dragon1Warrior123
    5.4k
    Ovaj medijski blackout me ujedno i brine i daje mi nadu. Nadam se da je ovaj još trener samo zato što se putuje nazad/traži zamjena još.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.