• d-Zg
    54
    Nekako sam dojma da svi u klubu, ali svi od reda, znaju da nije dobro i sve to vide, vjerujem i da čitaju što se piše po netu, a možda i ovdje, ali Boban fura tu svoju ideju i želi je pokazati dobro, možda i plemenitom, a s druge strane nadam se (doista se nadam) da i sami igrači, kao i trener sa stručnim stožerom vide da to sve na terenu nije dobro pa onda zapravo dolazimo na sve one tekstove ovdje koji se ponavljaju kao papagaji da je to ili trenutno stanje ili onaj maksimum, što zapravo i jest problem ako je to maksimum, od bilo koga, to nije više dobro ni za HNL.

Činjenica je da bi velika većina naših igrača u Hr vrlo rado igrala u dinamu i kad netko dođe, najprije misli da mu je to najbolja odskočna daska, odnosno izlog, ali to sad izgleda da je izlog razbijen, a daska nasapunana i imaju/imamo problem.

Poštujem odluke vodstva u svakom segmentu, jer smatram da se doista gleda dugoročno, ali opet, kratkoročno je isto bitno, kao i lokalno, a ne samo Europa kojoj se teži.
    LP je cilj, potreba i nešto što puno donosi klubu, ali za to treba raditi, boriti se na svim poljima i nastojati popraviti što nije dobro, a evidentno je, vjerujem i svima u klubu kako sam i započeo ovaj post, da tih pomaka nema, tek poneki bljesak i to je to.

Svi mi ovdje što pišemo, pišemo jer nam je stalo do kluba, a isto tako vjerujem da je i u klubu ekipi stalo do kluba i da će sve biti opet dobro, kako to obično i bude na kraju svega, ali da nam nije drago vidjeti ovo stanje i ovakav dinamo... nije... i zato toliko pišemo, raspravljamo, a i posvađamo se u tom žaru.
  • prefontaine
    10.9k
    Vice na indexu

Je li se Boban previše zaljubio?

Link na članak, ukoliko netko ovim klošarima želi davati klik, je na kraju teksta.

DESET mjeseci. Toliko je trajao niz Dinamove nepobjedivosti u SHNL-u. Nakon sada već kultnog poraza u studenom prošle godine, kada su igrači održali krizni sastanak i utabali put prema velikoj seriji, ista je došla svom kraju proteklog vikenda. Osijek je s 4:2 deklasirao Dinamo.

Ono o čemu se na Maksimiru pričalo s velikom dozom opreza i suzdržavanja sada je kristalno jasno. Dinamo je u krizi, prvoj pravoj nakon skoro godinu dana. To je sasvim normalna oscilacija za svaki klub na planeti. Ono što kod Dinama nije dobro jest to što nitko ne odaje dojam da zna kako izaći iz nje.

Osijek je pokazao Dinamu što ga čeka ove jeseni
    Dinamo je na Opus Arenu stigao nakon jedva spašenog boda u Puli i još jedvitije pobjede nad Goricom u Maksimiru. Kapetan Josip Mišić je prije utakmice u intervjuu ustvrdio kako je "konačno vrijeme da se momčad trgne".

Osijek, koji je par dana ranije ispao u Kupu od drugoligaša Segeste i koji igra otvoren nogomet, trebao je u teoriji biti idealan sparing-partner za Dinamo koji želi ponovno pobijeđivati, ali i vratiti neophodno samopouzdanje pred početak Europske lige i okršaja s Hapoelom u srijedu. Dogodilo se baš sve suprotno.

Svaki duel je otišao na stranu domaćih, bili su bolje organizirani i agresivniji na svaku drugu loptu, a svaki igrač Dinama je primao loptu pod velikim pritiskom. Pressing čovjek na čovjeka po cijelom terenu bio je luda i hrabra ideja Federica Bessonea koja je u potpunosti urodila plodom.

Dinamo vrlo brzo čekaju baš takvi ogledi u Europi, s ekipama naviklima igrati u puno bržem tempu nego što je to slučaj u SHNL-u. Dinamo, a pokazali su to i dijelovi utakmica protiv Thuna i Vikinga, pati kada ne može staviti utakmicu u ritam koji mu odgovara. Ako su ga s terena pomeli Osijekovi golobradi klinci, što se može očekivati kada nasuprot Plavima stanu puno kvalitetnije momčadi?

Krize su normalna stvar
    Nogomet ima snažnu emotivnu komponentu koja često iskrivljuje stvarnost. Kada stvari idu dobro, svi misle da je puno bolje nego što uistinu jest. Isto tako, kada stvari idu loše, čini se da se ne vidi svjetlo na kraju tunela. Dinamo je sada u toj poziciji, s paničnom navijačkom masom koja hitno traži sječu glava.

Krize su sastavni dio nogometa i nijedna momčad na svijetu ne prolazi cijelu sezonu na istoj razini. Fizički nije moguće da momčad od prvog do zadnjeg kola bude na maksimalnoj razini, pa stručni stožeri kroz sezonu rade periodizaciju treninga i tempiraju formu za razdoblja u kojima se igraju najvažnije utakmice.

U nekim dijelovima sezone momčadi su svježije, snažnije i brže, dok u drugima, kada tijelo počne osjećati posljedice velikog broja utakmica, dolazi do pada energije, sporijih reakcija i slabijih rezultata.

Kriza će proći
    To ne znači da je svaka kriza isključivo fizičke prirode, ali padovi u određenim dijelovima sezone nisu nikakva nepoznanica ni najvećim klubovima svijeta. Dinamu se posljednjih sezona pad forme redovito događao tijekom listopada i početkom studenog.

To je bio period kada se nakupio velik broj utakmica i kada momčadi često ulaze u najzahtjevniji dio jesenskog ciklusa. Ove sezone taj je period stigao ranije, što je i logično s obzirom na to da je Dinamo sezonu počeo ranije zbog europskih kvalifikacija i već od ljeta bio u natjecateljskom ritmu.

Sve će ovo proći, koliko god loše izgledalo. Koliko brzo će završiti, ovisi u dobroj mjeri o tome je li klub precizno detektirao u čemu je problem. A tu vijesti nisu pretjerano ohrabrujuće.

Kovačević luta i gubi se. Ali tako se ponašaju i svi iznad njega
    Popis Kovačevićevih grijeha unazad mjesec ili dva nije kratak. Maknemo li se od toga da momčad izgleda loše i bezvoljno, da je nemoguće ocijeniti što želi u svakoj fazi igre i da trenutačno nema nijedan mehanizam na koji se može osloniti kako bi pokazala nešto i kad igra loše, neke puno očitije poteze jednako je teško objasniti.

Zašto igra Miha Zajc koji već neko vrijeme vuče ozljedu, zašto je Arber Hoxha nezamjenjiv na lijevom krilu i zašto Niko Galešić ne može dobiti više minuta, barem pored neprepoznatljivog Morisa Valinčića, pitanja su koja muče sve navijače Dinama. Ali Kovačević nije jedini. Dinamova uprava ove sezone jako luta.

Kašnjenje i odustajanje od plana
    Za to postoji i više nego dovoljno dokaza. Najprije je, suprotno svim najavama, prodao tri igrača (Marko Soldo, Monsef Bakrar, Gabriel Vidović) iz uže rotacije prije nego što su kvalifikacije završile. Golmansko pitanje, koje je označeno kao prioritet, riješeno je debelo prekasno.

Od igrača koji su stigli, jedino su Mislav Oršić, Smail Prevljak i Stjepan Radeljić igrači koji su mogli odmah uskočiti u ekipu i konkurirati za ozbiljnu ulogu. Pri tome treba napomenuti kako i Radeljić i Prevljak imaju igrača koji je jasno iznad njih u hijerarhiji i kako su i dovedeni kao zamjene koje će tražiti šansu da se nametnu.

Kiril Kravcov dugo je čekao papire iz Rusije i nije prošao pune pripreme s ekipom. U prvoj pravoj utakmici, onoj protiv Gorice, ostao je bez snage nakon 60 minuta. Noah Nsoki je dječak bez seniorskog iskustva koji nije ni prijavljen za Europu, a Dani Rodriguez i Aleksa Stojaković su dovedeni ozlijeđeni i nisu još ni u pravom trenažnom procesu.

Dinamo se nakrcao igračima koji mu ne mogu pomoći ni nakon dva mjeseca sezone
    U zadnjim trenucima prijelaznog roka dovedeni su, uz Dominika Kotarskog koji je odmah uskočio na gol, Iker Almena i Luka Ivanušec. Dva formalno najjača imena cijelog prijelaznog roka dovedena su ne samo nakon kvalifikacija, nego su i jedan i drugi odigrali otprilike po poluvrijeme ozbiljnog nogometa prije prve utakmice ligaške faze.

Maknemo li na stranu igrače koji su primarno došli kao razvojni potencijal i igrače za drugu momčad, sedam od deset Dinamovih prinova dovedeno je na način i u vrijeme da ni nakon dva puna mjeseca nove sezone nisu uigrani s ostatkom ekipe ili uopće ne treniraju. Neki od njih su dugoročno ulaganje, ali proces donošenja odluka na ovom prijelaznom roku potpuno je promašen.

U međuvremenu je u utakmici za 35 milijuna eura
    Kovačević stvari pokušavao spasiti davno otpisanim Robertom Mudražijom. U kvalifikacijama je ulogu imao i Fran Topić. On je svježe otpisan iz momčadi, da bi ga se s klupe uvodilo i protiv Istre i protiv Osijeka kad je gorjelo. To sasvim sigurno nije bio dio nekakvog šireg plana upravljanja ovom ekipom.

Je li se Boban previše zaljubio?
    Prošle sezone je Boban istrpio velike kritike javnosti u još goroj krizi za Dinamo. Čvrsto je stao iza Marija Kovačevića i to se pokazalo punim pogotkom. Dinamo je dohvatio prolaz u Europa ligu, otišao je u produžetke s Genkom, a SHNL je pokorio sjajnim nizom pobjeda i lepršavom, prekrasnom igrom.

Dinamovci su s razlogom cvali od zadovoljstva, kao i Boban, koji nije propustio u bilo kakvoj formalnoj i neformalnoj prilici reći koliko je za to zaslužan Kovačević. Je li se Boban u tom procesu previše zaljubio? Kako u trenera, u vlastitu ideju i način na koji je vodio zadnji prijelazni rok? I u Dinamo kako je izgledao na proljeće?

Ima li Kovačević stvari pod kontrolom?
    Stati iza trenera je logično i pravično, ali neki jasniji kriteriji evaluacije moraju postojati. Ako Boban mora silaziti u svlačionicu i pričati s igračima, znači li to da ih on može razdrmati na način na koji Kovačević ne može? A ako je to istina, kako će idući put Mišić, Beljo ili Stojković reagirati u kriznom trenutku? Hoće li dovoljno vjerovati da ih trener može izvući iz toga?

Svaliti svu krivicu na igrače ili trenera bilo bi nepošteno, a dugoročno i kontraproduktivno. Dinamo ovu sezonu nije pripremio kako treba, ili barem to nije napravio na vrijeme. Momčad zbog kombinacije svega toga pati. Kriza koja je posljedica pada u formi je samo kriza. Ali kriza koja je posljedica toga da nitko ne vidi u čemu je problem je put u kolaps.

Dobra vijest u nogometu je što je emotivni dojam kratkotrajan. Već bi pobjeda nad Hapoelom gurnula Dinamo i njegovu navijačku masu u puno pozitivnijem smjeru. Ali i to će kratko trajati ako u klubu nisu sigurni zašto momčad ovako izgleda. A zasad ne izgleda kao da itko zna odgovor.

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/je-li-se-boban-previse-zaljubio/2834329.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_m
  • InteraGal MGC
    103
    Ispada da je Vice jedini ozbiljan nogometni analiticar u novinarstvu u HR
  • ElDorado
    14.8k
    Apsolutno je
  • vlatkomarkovic
    4k
    Iskreno, Kova nije najbolji, ali nije ni najgori trener ni u recentnoj Dinamovoj povijesti….

Ova sezona je dosta zanimljiva, u HNLu ne cvate cvijeće, liga je bolja nego prošle sezone, osjetno, u Europi smo izbacili Thun na njihovu glupost, a prema rezultatima kakve radi ta ekipa radi se o stvarno lošoj ekipi, ispali od Vikinga, prolazak Žalgirisa nije vrijedan spomena…. Slijedi EL, vidjeti ćemo, daleko sam od optimista….

E sad, Kova je kriv donekle, vidi se da osjeća težinu klupe, a s druge strane ulasci Bobana u svlačionicu su po meni nedopustivi…. Mislim da to sve spada u trenerov posao i ako nije u stanju to napraviti, onda jebiga, stari nisi trener za Dinamo….

S druge strane, mislim da je prijelazni rok obavljen realno užasno. Razumijem manjak sredstava, ali ovo se ne može drugačije opisati…. O golmanu je sve rečeno… Ostanak Domingueza će mu štetiti na cijenu, ofanzivno je dobar, ali izvozao ga je donedavni igrač andorske lige. U Europi je non stop nesiguran, istovremeno nam Radeljic i Galesic griju klupu, a Zebic otišao na posudbu. Razumijem da mladom igraču treba adaptacije, ali jedna stvar je visiti u Europi, druga stvar je ovo…. Valincic igra užasno otkada se vratio, Tabinas nije igrač za Dinamo, te izlike da je jeftin, jeftinih igrača ima koliko hoćeš, ok, ak Mikica ne žele prodajte ga, ali dovedite pravog desnog beka…. MPV se digao, Goda zamjena ok. Trebalo se prodati Domingueza ovo ljeto posto poto, a sada smo dzabe dovodili Radeljica, na kraju…. U vezi nemamo zamjenu za Misica, mogli smo dovesti Vrbu za sitniš, išlo se po Fuzzya i ok, investicija budućnost, ali Vrba bi to odmah pokrio. Za pola godine ćemo plakati da nemamo love iako imamo udio u transferu. I ne ovo nije bila jedina Vrbina top utakmica. Ovaj Rus, nije igrač za Dinamo jednostavno. Možda će se razviti, ali trenutno nije. Krpaju se rupe s Kacavendom, Mudrijem i Topićem koji su bili na listi za odstrel na početku priprema… na desnom krilu se kakti vjeruje Lisici i onda se dovode Almena koji je po mom sudu jedva natprosječno krilo za HNL, bolje onda vjerovati Lisici i Topicu…. Lijevo doveden Orsa, šta svima je bilo jasno da ne može i to je dokazao, na svačiju žalost i ok je probati, ali kada vidiš da ne ide treba reagirati, Hoxha je Hoxha, to svi znamo…. Ivanusec, Dani dok ulove formu i zdravlje čekati ćemo predugo…. Prevljak je miljama od Kuleta, kamoli Belje, Stojakovic em šta je ozlijeđen, em nije bio ništa extra u Lokomotivi…. S kojom btw kaktiga ne poslujemo, a doveli od svih Stojakovića…. Ajde da smo doveli Subotica, pa ono, kao talent i zdravi i bolja sezona prošla od ovog i veća potreba za nas…. Junior, super za godinu dana će nam bas biti od koristi, ak se oporavi kak spada… Nsoki, Ultra, Meksikanac, Taylor… vidjeti ćemo, ali nakrcao se igračima i kao za XY vremena ćemo kaktiga imati neki kapital od njih. Istovremeno je Šunta u nekoj nepoznatoj nemilosti, i govori se da se ne vjeruje našim trenutnim klincima koji su usput budi rečeno osvojili ligu, a osijecki koji nisu nas razbili upravo…. Znaci možemo pričati o Kovi da nije dobar solucija za Dinamo, ali čovjek nemre ni doći realno do izražaja, budimo iskreni…. Momčad je slagana ne znam za kada potencijalno 2029? Hrpa igrača da ulove formu i ozdrave? Ne vjeruje se dečkima u školi i oslanja se na otpisane? Kada smo trebali smo propustili priliku i sada se napunili za šta to točno, za EL?

Ovo sve mi se čini da je rađeno bez ikakvog plana, bez ideje i zbrda zdola. Prošli rok sam razumio, jebiga, trebalo se obnoviti, ali ovaj? I kaj je najgore vjerujem da će se posložiti stvari na zimu i opet ponoviti sve od prošle sezone kada se napravi ponovno ta čuvena “doselekcija”. Samo jel to novi način upravljanja, jel to strategija?

Pa, ak ćemo tako bolje onda slijediti Hajdukov primjer koji je doveo hrpu jeftinih igrača koji idealno pristaju u njihov sustav i krpaju rupe iz škole….

Trenutno imamo ekipu gdje ili imamo extra klasu bez trenutne zamjene ili hrpu prosječnih igrača koji se međusobno guse, ovisno od pozicije do pozicije. I usput osim tih extra klasa nemamo koga prodati da spasi budžet i de facto smo gurnuli B momčad u limb stanje….

I čija je onda to odgovornost, i nemojte molim vas mi objašnjavati kako je svaki igrač bolesno skautiran… Molim vas nemojte….
  • uunniiqq
    2
    Dominguez je daleko od bajnog igraca ali bi stvarno volio znati zasto se samo njega spominje kada se prica o stoperima dok McKenna koji je puno stariji i iskusniji dobije "pass" iako igra podjednako lose ako ne i gore od Domingueza? Vinlof se makar zna vratiti ako ispadne da pripomogne McKenni ako ekipe stvore visak lijevo dok to na desnoj strani nije slucaj i Dominguez mora paziti i na svog igraca i na igraca kojeg Valincic ostavi jer A) ne isprati kako treba ili B) ne vrati se na vrijeme.

S ostatkom komentara se slazem.
  • Efes Pilsen
    16.9k
    Meni se cini da u nasoj zadnjoj liniji se ne zna tko sta treba radit. Dominguez i McKenna imaju razlicit stil, puno golova smo mi primili na to da Dominguez izleti, a ne prate ga Valincic i McKenna, a o pozicioniranju vezne linije da ne pricam. Galesic i Radeljic su dokazano kompatibilan par pa i kad oni igraju skupa imamo problema.
  • Kermit
    1k

Ne samo u zadnjoj liniji rekao bih. Izgleda kao da nemamo uopće posloženu obranu. Postavljanje na različite formacije, iskakanja, tko koga prati....U svakoj utakmici gdje nas protivnik stisne mi se stihijski branimo, naš stihijski. Nema one fine harmonike kako kod Bjelice gdje je svatko znao što mora raditi i gdje treba biti u kojem trenutku.

A ovo ispadanje na relaciji Dominguez-Valinčić je za proučavanje na HNS akademiji.
  • vlatkomarkovic
    4k

Mogu se djelomično složiti s time, ali s druge strane, ne sjećam se da je itko silovao McKennu kao Leon Domingueza, a da ne govorim o prošloj sezoni…. A Dominguezu se to događalo češće, a boljim igračima protiv kojih se našao da ne pričam…. I ok fini je igrač, ali brate mili, stoper si…. Odi igraj stopera, to mi je kao Onana, u Unitedu, najbolji golman s nogom, super, svaki šut je gol…. I onda možemo ići na argumentaciju mlad je treba ga istrpiti, ok, zašto onda ta logika ne vrijedi za juniore, ne u njima se ne vidi nista, zašto se bar Šuntu nemre istrpiti, kojem je dana prilika prošle sezone, a dvije godine je mlađi, ne Šuntu se trenutno stavlja ispod igrača koji su otpisani bili….

A o Vrbi i Pavicu neću…. Bolje mi je da šutim….

Za koga smo onda radili B momčad, ako se ne vidi ništa u njima, da ih prodamo za 200 k i 20% u druge klubove…..

Šivalecu i njegovom agentu možemo slobodno dati Nobela za pacere godine… Mogao je ove godine biti među glavnim igračima Belupa, sada skuplja “iskustvo”, a miljama je ispred Nsokija, to je valjda svima jasno…. Danas sutra kada bi htijeli Skafar Zuzica, Kolarika ili kog god i predstavi im se plan ići ćeš prvo na kaljenje u B momčad pa ćemo vidjeti i ono to nam je limb ekipa…. Odmah će trčati da potpisu za nas….. Ismijavamo Jagu, je, je bas je idiot, on bar je skupio neke minute za ne znam koliko puta veće pare nego li itko od ovih koje smo mi doveli….

Evo Lisica i Topic za koje ja ne vjerujem da su extra talenti su sigurno zadovoljni svojom odlukom dolaskom u Dinamo, bas pucaju od veselja…. Došli kao kaktiga talenti i onda mi posudimo Almenu da bude ispred njih…. Istog onog Almenu kojeg smo prošle godine sprdali…. Ne bi da smo doveli nekog igrača koji je dominantan u HNLu i može sam riješiti utakmicu pa kažeš jebiga, nismo se dokazali dovoljno, dođe Almena…..
  • Danko
    3.5k
    Nije mi vrag dal mira pa sam pogledal neke stranice "navijača" dinama na fejsu....
    Kaj mislite, bude to veličanje kriminalca i vrijeđanje sadašnjeg rukovodstva prestalo kad krimos odapne?
    Ja mislim da u njihovim šupljim glavama živi neki scenarij povratka, pa kad ga više nebude, budu li prestali?
  • miro
    9.8k
    ma kakvi, onda slijedi beatifikacija i pravednički napadi na klub
  • BiP1MD
    27
    primjer koji je doveo hrpu jeftinih igrača koji idealno pristaju u njihov sustav i krpaju rupe iz škole….

Taj sistem već 20 godina dolje ne funkcionira.
    Ako se kojim slučajem potrefi neka bolja generacija juniora onda je i sa nekim nadprosječnim trenerom moguće koji put postati konkurentan u HNL-u. Budimo realni, ova je liga u razini Izraelske ili Ciparske a bez Dinama bi bila sličnija Moldavskoj ili Slovenskoj.
    To za konkurentnost vrijedi naravno pod uvjetom da klub gura na jednom kolosijeku, tj. nije prisiljen zbog europskog ritma srijeda-nedelja rotirati 20-ak igrača nego je dovoljno držati se istih 13-14 dok kadar nije pretjerano opterećen umorom i čestim ozljedama. A ni poštedama pojedinaca radi bitnijeg nadolazećeg europskog susreta što je sastavni dio pripreme za utakmicu kad se igra na 2 kolosijeka.
    To je ogromna razlika koju će Hajduk tek prvi put ove godine osjetiti.

I ovaj Dinamo pod Kovačevićem voli vrtiti priču da su proljetos "napredovali". Je, da, dok imaš mogućnost rotiranja istih udarnih igrača sa po 5-6 dana odmora između utakmica protiv HNL ekipa od kojih imaš 3 do 10 puta skuplji kadar.

Dinamo ni pod razno nema iste ciljeve niti si IKAD smije dozvoliti srozavanje kluba na razinu proslave ulaska u Konferencijsku Ligu i bezličnih euforičnih naslova o "Hajduku kakav nije viđen već više od desetljeća" jer Silić nije primio gol protiv Rudeša uz 3 poljudske utakmice sa igračem više (Osijek s desetoricom, Lokomotiva s desetoricom i na jedvite jade Slaven Belupo s desetoricom).

I ovako je sad već gadljivo slušati i čitati izgovore o psihičkom padu nakon Vikinga a odigrali su već 3 utakmice od ispadanja. Svaka gora od prethodne.

Dinamu je potreban TRENER koji će biti alfa i omega u svlačionici. Koji ima jasnu strategiju, jasne zahtjeve i jasnu komunikaciju tih zahtjeva i taktičkih zamisli. Čija će pojava i sposobnost prenošenja svojih smislenih ideja igračima dati poticaja i vjeru u ispravnost onoga što vježbaju i uigravaju na treninzima, u analize nadolazećih protivnika i ispravljanje grešaka iz prethodnih dvoboja.

Ako i ove sezone u Europi budu igrali bez ikakve pripreme, želje, vjere, energije i unaprijed predavali utakmice, padali u potpuno rasulo nakon primljenog gola, radili opću paniku nakon gubitka posjeda ili svake manje protivničke promjene tempa igre,
    Piši propalo.

Kako objasniti ovu razinu pripreme, želje, zrelosti i borbenosti u europskim utakmicama:

*Dinamo - Celta 0:3 - u 1. poluvrememu 1 FAUL, do kraja 4!
    *Lille - Dinamo 4:0 - u 1. poluvremenu 2 FAULA, do kraja 6!
    *Midtylland - Dinamo 2:0 - u 2. poluvremenu 3 FAULA!
    *Dinamo - Genk 1:3 - u 1. poluvremenu 1 FAUL, do kraja 4! - Dakle na domaćem terenu u prvoj utakmici proljetne nokaut faze.

U obrani nikakve kohezije, u tranziciji ili lagani đoging i aktivno promatranje događaja na terenu ili se sudaraju međusobno u bezglavoj jurnjavi i ispadanju iz igre. igrača s loptom se ponekad od centra igrališta pa sve do gol-aut linije samo prati i paralelno trčkara uz njega sa 5 metara udaljenosti.
    Nestvarne scene.
    Onaj košarkaški full-court press i nepotrebno umaranje mi je gubljenje vremena uopće komentirati.

Pretjerano uzimanje Domingueza na zub i zaobilaženje McKenne se i dalje slažem. Mogu samo zamisliti kolko bi se malog izmrcvarilo da je npr. igrao rukom za penal nakon što smo poveli u uzvratu kod Vikinga ili da je istrčalog (pitaj Boga zbog čega) Filipovića uvalio za treći gol Betisa.
    Ali opet, McKenna je teretni pozicijski stoper od kojeg se očekuje da dobije zračni duel, izbije loptu, preda ju najbližem do sebe i ne napravi glupu grešku. To je igrač na razini početnog sastava Heartsa, Hiberniana, možda malo teže i Celtica/Rangersa. Ekipa koji u Europi uglavnom primaju veće porcije od Dinama. Tip ima taj plafon, stariji je, a zbog pristup i stava se valjda više toleriraju neki nedostaci.
    Sergi je klinac od 21 god. i od njega se očekuje iskorak, status u ekipi i brutalna isplata. Na njemu je fokus i gleda se svaki krivi korak.
  • vlatkomarkovic
    4k
    Taj sistem već 20 godina dolje ne funkcionira.BiP1MD

Mislim da me nisi shvatio, ono sto sam htio reci, da nastavkom ovakve filozofije dolazimo na njihov nivo dugoročno, a kaj je najgore ove sezone su čak to i dobro odradili….. Za razliku od svih prijašnjih…..

Sto se tiče napretka, jesu po meni napredovali nakon polusezone, većom minutažom Stojketa, Belje i stabilizacijom prvih 11, uostalom to smo vidjeli i u uzvratu u Belgiji. Sada možemo pričati o tome koliko je to do napretka, koliko je to do rasporeda…. Vidović je također digao forumu itd.

Slažem se s ovime sto si napisao za trenera, po meni si malo pretvrd, ali u globali se slažem.

Sto se tiče McKenne i Domingueza, tu sam rekao što mislim ranije ne bi ulazio u dubioze, mogu prihvatiti tvoje čitanje situacije, ali nadam se da možeš i to moje.

Ali po meni u globali vise od trenera je kriv užasan prijelazni rok, ali stvarno užasan kratkoročno, dugoročno ćemo vidjeti i jedna politika prema B momčadi i izlaznim juniorima koju bi nazvao u najmanju ruku, kratkovidnom i tvrdoglavom. I općenito mislim da se u ovom prijelaznom roku vidi jako veliki manjak strategije i planiranja ekipe.
  • vlatkomarkovic
    4k
    Mislim da se ovaj poraz ne shvaća ni približno dovoljno ozbiljno kako bi se trebao shvaćati. Ovo nije dio niza ili los dan ili momčad osakaćena pritiskom utakmica. Imali smo mi toga u povijesti, mi smo došli oni su nas pojeli. Oni nisu momčad u formi ista ta ekipa izmiješana doduše je izgubila od Segeste, ali i samljela ih je Rijeka kolo ranije. Ista ta ekipa je nedavno ostala bez 3 od 5 najboljih igrača. Igrali su im dojučerašnji juniori, HNL veterani, bek iz druge nizozemske i špica iz andorske lige i najbolji igrač Dinamov “otpadak”. I to nisu igrali neki super talentirani juniori, pa kao Istra imaš sada dva supertalenta + doveo si neke mlađe igrače pa ajde lete, ne…. Naši klinci su bolji. Ovi su bili 9. Prošle sezone u juniorskoj ligi. To je klub koji je u opasnoj financijskoj situaciji. Oni su nas ubili, pojeli, nadigrali….. Na sreću oni su i griješili dosta i svjedno su nas u svim segmentima pojeli. To je jako zabrinjavajuće, i možemo mi sada, ali dobili smo ove, dobili smo one, nemojmo se praviti da znakove nismo dosad vidjeli, ali imali smo Belju koji je trpao neviđeno. Šta sad? Najlakše je sada doći i lupati, ti mrziš Dinamo, ti nisi Dinamovac, ti ovo, ti ono…. Jeste li svjesni šta se dogodilo ovaj vikend? Možemo se igrati mazanja očiju. Ali prije ili kasnije toj priči dođe kraj….. Ovo se treba shvatiti ozbiljno i doselekcija i reselekcija i sve mora početi čim prije, ako Kova to ne može ima netko tko može.
  • BiP1MD
    27
    Ali po meni u globali vise od trenera je kriv užasan prijelazni rok, ali stvarno užasan kratkoročno, dugoročno ćemo vidjeti i jedna politika prema B momčadi i izlaznim juniorima koju bi nazvao u najmanju ruku, kratkovidnom i tvrdoglavom. I općenito mislim da se u ovom prijelaznom roku vidi jako veliki manjak strategije i planiranja ekipe.vlatkomarkovic

Apsolutno se slažem.
    Ali važući odgovornost uprave i klupe dolazi do stvaranja alibija za prikazanu igru i loše odrađene pripreme.
    Kako god okreneš, i da se niti jednog jedinog igrača nije dovelo ova momčad vrijedi na papiru 7 puta više od Osijeka i 3 puta više od Thuna, odnosno kao Rijeka i Hajduk zajedno.

Koliko znači ovo pretjerano povjerenje u sadašnjeg trenera i kašnjenje s prijelaznim rokom jer su u klubu definitivno smatrali da će se plasirati u LP a ne ispasti od šeprtljavog Vikinga?
    Ajmo hipotetski,
    Posljednji nastup u Ligi Prvaka 24/25 donijelo je 40 milijuna eura. Dakle samo kao sudioniku ovogodišnjeg LP-a bez da je osvojio iti jedan bod sjelo bi oko ~30 milja eura.
    Sad na to dodajmo još par ovih zadnjih dana spomenutih hipotetskih izvora zarade:
    • Onih 15% na razliku prilikom prodaje Baturine od strane Coma što je neminovno obzirom na igre.
    • Slična cifra bi sjela kao odšteta prodajom Domingueza.

50 milja eura imaš u džepu a prodao si jednog stopera koji često biva kritiziran zbog kikseva.
    Toliko su zaradili u jednoj financijskoj godini prodajom Sučića, Baturine, Bulata, Špikića, Kulenovića, Ljubičića, Villara, Vidovića i Bakrara.

Ako su prošle sezone doveli Kovačevića za trenera i sa 15 novih seniorskih igrača napravili KOMPLETNU rekonstrukciju momčadi za manje od 17 milja eura,
    Kakva bi tek postojala prilika za ozbiljan iskorak uz stručnjaka s vizijom na klupi, sa kakvim-takvim kosturom ekipe i transfer-budgetom od 15-20 mil. eura koje možeš uložit u baš ozbiljna pojačanja u svim linijama? Govorimo o jasnim, neupitnim pojačanjima.

Onda možeš riješiti ove treće opcije na pojačanim pozicijama (trenutačno druge a neki čak i prve opcije!) pa u TAKVOM okruženju ti u rotaciju upadaju i stasaju mladi igrači i perspektiva iz B momčadi - Radnić, Mejeda, Zebić, Orlić, Lautaro, Taylor, Molchan, Mikić, Bozhkov, Baković, Šivalec, Šunta, Kulušić, Čaić, itd... (ili sad već bivši Vrbančić, Pavić, Šutalo...)

Naravno da je lako pričat i kenjat kao što svi mi ovdje radimo ali svaka konstruktivna kritika je bolja od tuljanskog pljeskanja i glumljenja sljepaca radi mira u kući.
    Nije sad da se skandira "Uprava Odlazi", nego Dinamo ne pruža ono što bi realno mogao i morao a puk kao korektiv ne smije dozvoliti smanjenje standarda i rezultatskih očekivanja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.