• Brusa
    4.3k
    Ne treba Dinamu "šaka o stol" trener koji će "uvodit reda", nego nam treba osoba koja će se postaviti kao autoritet svojim trenerskim znanjem, neće pucati kad je loše na terenu i koja će razvijati odnos s igračima ala Cesc/Arteta/Pep recimo. Onda će ga igrači slijediti, jbg.Paggini

Meni to zvuči kao Sergej Jakirović :eyes:
  • Paggini
    98.5k
    Oprosti, ali ovo mi se cini kao glupost.GeneralNapoleon

Pa zvuči, da, u vakuumu. Ali ak se gleda da su Jakira bacili hladno pod bus nakon Bayerna, Fabia izbušili, logika mi neka nalaže i da je slično bilo i s Bjelkanom jer previše se toga nakupilo da je bilo slučajnost.

Opet, ja ne ulazim u to jel to dobro ili ne, ne znam odnose koje imao s igračima, ni zbog čega su potencijalno bili ti odnosi loši, ali mogu zaključiti da je Bjelkan bio u modusu "ili moje ili nikakvo", što ne znam jel će biti dobar modus operandi za trenutni Dinamo koji ima ekstremno snažne karaktere.

Meni to zvuči kao Sergej Jakirović :eyes:Brusa

Sergej tada je bio sve osim ovog, svlačionica ga je spasila, a i na kraju mu i presudila.

Sad kad bi Jakir došao, s ovim autoritetom kojeg ima i uspjesima koje ima bi bila druga priča, ali tada je bilo jbg drugačije.
  • San Lorenzo
    24k

Bjelica je jedna krajnost, ovo što imamo sad je druga krajnost, yes man, bez stava kojem je ok da mu predsjednik ulazi u svlačionicu, koji nema problem da mu se određeni igrači prodaju bez da se dovedu zamjene, koji starijim i iskusnijim igračima prepušta vođenje svlačionice.

Btw, ne želim da Bjelica bude kandidat za išta u slučaju promjene jer je on gotov s ozbiljnim poslom, mislim da je pred njim journeyman faza karijere i hvatanje brzih isplata...ako možemo dovesti igrača Milana i zavirivati u akademije PSGa ili Barcelone, onda valjda možemo pronaći i trenera koji je na tom tragu, trenutni nezna niti će sa 51 godinom išta novoga naučiti.
  • GeneralNapoleon
    2.8k
    Ali ak se gleda da su Jakira bacili hladno pod bus nakon Bayerna, Fabia izbušili, logika mi neka nalaže i da je slično bilo i s Bjelkanom jer previše se toga nakupilo da je bilo slučajnost.Paggini

Ne bih ja rekao da su igraci bacili Jakira pod bus, vec da je to napravio vafl. Jesu li igraci busili Bjelicu ili u kojim odnosima su s njime bili ne znam. Ja samo kazem da mi nema smisla da su glumili ozljede.

što ne znam jel će biti dobar modus operandi za trenutni Dinamo koji ima ekstremno snažne karaktere.Paggini

Ja iskreno ne vidim snaznije karaktere nego u prvom mandatu. Inace je bitna i potpora uprave koju bi trenutni trener imao svakako, kao sto vidimo i vise nego sto treba. Velika je to razlika za autoritet trenera. Samo sto je trenutni trener u tom segmentu toliko limitiran da mu ni to ne pomaze. Ja bih cak rekao da ni Kovu ne buse igraci nego da je vise do toga da nemaju vise vjere u njega.
  • jedan u nizu
    19.5k
    Ne treba Dinamu "šaka o stol" trener koji će "uvodit reda", nego nam treba osoba koja će se postaviti kao autoritet svojim trenerskim znanjem, neće pucati kad je loše na terenu i koja će razvijati odnos s igračima ala Cesc/Arteta/Pep recimo. Onda će ga igrači slijediti, jbg. — Paggini

Meni to zvuči kao Sergej Jakirović :eyes:
    Brusa

Je, zato smo svi ''tjerali'' Jakira jer nije imao autoritet nad svlacionom, gdje su senatori iz pusacke sobe igrali kad im se dalo, a on nikad nije prihvatio kritiku i odgovornost nego je svaki put drugog igraca kudio u intrervjuu nakon tekme.

Nama Jakir u njegovoj epizodi ovdje, nije imao nikakav autoritet.
    Bio je previse uplasen svega i mislio je sam da ce dobiti otkaz nakon svake utakmice, pa je uvijek trazio izlike i krivio druge. Dovoljno je pogledati njegove intervjue pa cete vidjeti da li je takav covjek imao svoj stav, svoje ja i autoritet nad svlacionicom.

Uostalom, njegovo trenersko znanje i taktika u dinamu nisu postojali.
    Nismo imali automatizme, nismo znali sta hocemo, kako cemo napadati. Nije bilo dogovorenih, uigranih akcija, nismo se kretali bez lopte, lopta je isla od igraca do igraca kao vruci krumpir koji nitko nije htio, i svi igraci su ocekivali od drugog da ce nesto napraviti.
    Prilagodbe protivnicima bilo, pripreme utakmica su bile grozne.
    Nije on izgubio samo od Hajduka i Bayerna. Samo citajte postove od Krizya nakon svake njegove tekme, gdje je svaki put rusio negativne rekorde u cijeloj povijesti dinama.
    Imao je niz od koliko, 10-15 pobjeda sto je izvuklo prvenstvo, ali ne znam da li se mozete sjetiti kako su izgledale te utakmice? Svaku tekmu smo se drzali za glave vecinu tekme i opasno visili, ali bi dosta cesto usao neki s(p)retni gol i pobjedili bi 1-0.
    Otkaz je dobio zasluzeno i prekasno.

To sto je nakon dinama postigao vece uspjehe i popravio se kao trener, ne znaci da je ovdje bio super.
    Kao i igraci, treneri napreduju kroz karijeru, ili padaju. Jakir je dovoljno mlad i zeljan i svaka mu cast na napretku, pokazuje puno vise nego u dinamu.

Ostat ce zal sto taj trenerski napredak nije dozivio ovdje, ali zato se nadam da ce jednog dana opet biti trener dinama, pa da mu po tome sudimo.
    Ali ne sad, i ne kroz sljedecih 5 godina. Neka dode za 10-20 godina, sada je jos prerano.

Uostalom, njegov prvi mandat je bio jako cudno razdoblje u klubu, mijenjanje uprave, nova demokracija, trazenje predsjednika, sportskog direktora, financijski upitnici, sve je to utjecalo na njega i na igrace tada, i tu sigurno lezi dio razloga zasto je u dinamu bio jako los, a kasnije malo vise prodisao.
  • mali M
    10.5k
    ti si primjer da nije pametno kroz život ići postavljajući samog sebe ko meritumWallace99

A ti si primjer da je bitno čitati cijele rečenice da bi dobio kontekst... Nekad nije potrebno kontrirati samo kontre radi.. valjda si vidio na kraju rečenice smajlića koji umire od smijeha...

mogu zaključiti da je Bjelkan bio u modusu "ili moje ili nikakvoPaggini

Ma pa naravno da je bio u tom modusu jer smo tada svi šizili da mu nisu dopeljali nikoga i da se pola momčadi ozlijedilo jer nije imao ni klupu ni kvalitetu, a oni što je valjalo se ozlijedilo... A s time da kakav karakter je napravio je rusvaj..
    Ali da, i ja smatram da se previše potencira sukob karaktera Bjelica-Boban, a zapravo je to pretpostavka jer ne znamo kako bi njih dvojica funkcionirali. Ja iskreno vjerujem da se Boban ne miješa nikome u ništa ako stvari funkcioniraju.. zato sam siguran i da nebi ništa rekao ni Kovi da ovaj malo prilagodi formaciju i taktiku bar kratkoročno dok ne dođe do rezultata... Sve ostalo su bedastoća kojima se tješi ekipa koja vidi neprijatelja u Bobanu. Zato nitko ni ne zna pojasniti što ima Boban od "poslušnika" i što taj poslušnik mora točno raditi da bi bio u Bobanovoj milosti...
  • tp1997
    3.3k
    Zato nitko ni ne zna pojasniti što ima Boban od "poslušnika" i što taj poslušnik mora točno raditi da bi bio u Bobanovoj milostimali M

Valjda si imao sreće da nisi morao trpiti previše egoista u životu.

Ne mora on imati ništa materijalno od toga da ima poslušnika. Dovoljno je da je samo uvjeren da je prokljuvio što je najbolji sustav, najbolja formacija, najbolji način igre i da mu pogađa ego da mu netko proturiječi ili napravi nešto drugačije, ne dao Bog uspije na neki drugi način. Pa je lakše imati yes-mana koji će stajati po strani dok ti ulaziš u svlačionicu i blagoglagoljiš o pristupu i svojim očekivanjima.

I nije tajna da egoisti tako funkcioniraju. Svojedobno je netko tko je radio sa Čačićem, ne sjećam se napamet imena ali mogu potražiti, rekao da čovjek ima znanja i to neupitno velikog, ali da je naprosto toliko tašt i toliki egoist da će namjerno napraviti suprotno od onoga što mu netko savjetuje, čak i ako je isprva i sam mislio napraviti baš i upravo tako. Samo da bude po njegovom, pa i nauštrb rezultata.

Ja sve manje vidim drugo objašnjenje zašto Boban drži Kovačevića. Jer ako postoji drugo objašnjenje, ono može biti da je Boban ili potkapacitiran za odabrati trenera, ili da ga naprosto nije briga. A ne vjerujem da je ijedno od toga dvoga posrijedi.
  • marcio amoroso
    54.1k
    Pa da itko od njih sad dodje (Bjelica) i da posloži sve kako treba, vjerujem da bi tajming bio ok.Nolifer

Mudro zboriš.
  • GeneralNapoleon
    2.8k
    Svojedobno je netko tko je radio sa Čačićem, ne sjećam se napamet imena ali mogu potražiti, rekao da čovjek ima znanja i to neupitno velikog, ali da je naprosto toliko tašt i toliki egoist da će namjerno napraviti suprotno od onoga što mu netko savjetuje, čak i ako je isprva i sam mislio napraviti baš i upravo tako. Samo da bude po njegovom, pa i nauštrb rezultata.tp1997

Ovdje se mozda moze spomenut i Biscan protiv AEKa gdje u uzvratu nije napravio ni jednu jedinu zamjenu ili tek u zadnjim sekundama, nakon sto se u prethodnim tjednima dosta pljuvalo da ne mjenja dovoljno. I dan danas mi nije jasno zasto nije ubacio Perica od 2 metra kad smo se zadnjih 10 minuta branili samo od njihovih centarsuteva. Mogu si samo objasnit da iz inata.
  • mali M
    10.5k
    Valjda si imao sreće da nisi morao trpiti previše egoista u životu.tp1997

Pffff stari moj i dan danas sam okružen s njima jer je to neizbježno u današnjem društvu koje je valjda najegoistčnije u povijesti čovječanstva...

Ne mora on imati ništa materijalno od toga da ima poslušnika. Dovoljno je da je samo uvjeren da je prokljuvio što je najbolji sustav, najbolja formacija, najbolji način igre i da mu pogađa ego da mu netko proturiječi ili napravi nešto drugačije, ne dao Bog uspije na neki drugi načintp1997

Ali znaš što je problem? Prvo, što ne znam od kuda se provukla teza da je Boban egoist? U svakom intervjuu djeluje otvoreno, nije ohol i sto puta je rekao da trener ima autonomiju korekcija formacije i taktike...
    Drugo, pa naravno da kao predsjednik kluba je došao sa vizijom i misijom kako on misli da će klub prosperirati i da će se okružiti ljudima za koje smatra da će mu pomoć to ostvariti. Od administratora u financijama do trenera... Zašto se točno to Bobanu spočitava meni je misterij.
    da si ti predsjednik uprave neke firme i imaš plan kako da ona uspije da li bi se okružio ljudima za koje smatraš da mogu ostvariti TVOJU viziju ili bi bacio grah na hrpu CV-a i rekao miš bijeli sreću djelo i odabrao nekoga tko je skroz kontra onome što ti tražiš od managementa?
  • tp1997
    3.3k
    da si ti predsjednik uprave neke firme i imaš plan kako da ona uspije da li bi se okružio ljudima za koje smatraš da mogu ostvariti TVOJU viziju ili bi bacio grah na hrpu CV-a i rekao miš bijeli sreću djelo i odabrao nekoga tko je skroz kontra onome što ti tražiš od managementa?mali M

Da sam predsjednik uprave neke firme i imam ljude koji mi ne isporučuju niti rezultate, niti radnu etiku koju očekujem, dao bih tim ljudima otkaz.

Ali zaustavit ću se tu da ne idem dalje u off.
  • mali M
    10.5k
    okej, nisi uopće uzeo u obzir prve dvije stavke i na treće nisu odgovorio što sam te pitao.. sa kakvim bi se ljudima okružio, a ne kome bi dao otkaz...

Sad sam i ja skužio na kojoj smo temi. Isprike moderatori, ako ima koji milostiv da prebaci u ispravnu temu a ne banira nas
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.