• Ljubo
    1.8k
    Zašto tako osobno netko ovo doživljava? Citirao je tebe, ali htio je svima objasniti kako se pravilno izgovara i piše nečije prezime. Nije to bio nikakav napad na tebe, mogao je bilo koga drugoga označiti i opet bi napisao istu stvar.
  • Sajla
    23.8k
    ovo nije bilo ništa protiv tebe osobno. nepotrebno ovako reagiraš.

već sam pisao o tome na zoni, postavio pitanje/komentar kad je tvoj zemljak Ivan Ljubić gostovao na ZD podcastu (što je on prihvatio kao korisno i zahvalio se), bilo je i zafrkancije na moj račun na forumu zbog toga koliko me to s "Šivalecom" iritira. zadnjih mjeseci sam to ignorirao i slučajno se danas nadovezao na tvoj post kao što sam mogao i na još sto njih u međuvremenu.
    nisam mislio da nakon što o ovome pišem već ne znam koji put trebam posebno objašnjavati namjeru nekome tko je na forumu tri godine.

kako tko govori doma me uopće nije briga i ne pada mi na pamet da ih u tome ispravljam, ali ako nekad budem u tvom društvu i nešto krivo izgovorim - upozori me.

moj komentar je išao u smjeru upravo onoga što sam napisao - desetljeća upropaštavanja kajkavštine u javnosti i guranja u drugi plan kao nekakvog seljačkog govora niže vrijednosti što sam i potkrijepio primjerom Krleže koji je to činio s vlastitim prezimenom. pantići i jugooficiri su bili primjer poraza sviju nas kao govornika hrvatskog jezika, a zašto si ti to doživio kao osobnu uvredu, to mi fakat nije jasno. pročitaj ponovo ako treba.

uglavnom, nepotrebno tražiš svađu. naravno da sam "dovukao iz druge teme" jer o imenima naših igrača stvarno nema smisla razgovarati pod kup utakmicom s niželigašem. ispravit ću vjerojatno opet nekoga, a s obzirom da se neću truditi pamtiti kome odgovaram - možda baš tebe i ako će trebati hodati po jajima da se ne bi netko uvrijedio... a gle, ne budem.
  • Hnlovac
    7.8k
    Treba opet Gruntovčane na TV vratiti za svaki slučaj
  • Facke
    8.8k

Imas se epizode na YouTubu. Ste oce nek se ide educerati. Pametne se bi stvari nafcile.
  • Hnlovac
    7.8k
    ne trebaju Gruntovčani nama educiranima po toj temi, nego onima koji ne znaju

Jer će oni dalje odgojiti generacije koje ne znaju za Gruntovčane
  • ZrnTSCHeZ
    2.2k
    Gruntovčane je trebalo još davno za "lektiru" uvesti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.