• Frizura Robija M
    943
    dobra argumentacija i pogotovo ovo kao zaključak

Sve ostalo je wishful thinking.DiddyGuela

Onda je ovo šta trenutno ostvarujemo nekakav gornji limit i ne treba o očekivati čuda.

Jesmo ikoga ikad napravili trenerom? Ovako brzopotezno se ne mogu sjetiti, jel Jakir trenutno jedini koji je nakon nas nastavio s uzlaznom karijerom bez da je prije nas imao ozbiljan pedigre? A čak ni za njega ne možemo reć da smo ga baš mi ostvarili kao trenera.
  • BlueDD
    62
    Hoće li Dinamo podići svoju konkurentnost u Europi ne ovisi prvenstveno o treneru, na kraju trenera je najlakše zamijeniti ukoliko on bude glavni razlog neuspjeha. To oćemo li mi bit konkurentniji ovisi o radu sportskog sektora. Jednako kao što treba pohvalit da se mijenja metodologija i nacin rada u školi nogometa , da se kontinuirano rade doselekcije u omladinskoj školi, osnovana je b momčad itd, čini mi da treba reći i da se sa metodoogijom dovođenja igrača za prvu momcad ima problema, pogotovo kad se pogledaju klubovi sa sličnim budžetima po Europi i način na koji oni funkcioniraju u tom segmentu. Nisam insider i nemam nikakva saznanja iznutra, ali iz svih javno dostupnih informacija čini se da i dalje dovodimo igrače uglavnom na temelju preporuka,odnosno da naši odjeli u klubu nemaju jasno razrađen sustav filtracije i profilacije igrača pa da prijelazne rokove pripremamo unaprijed barem po jasno razrađenim ulogama i profilima igrača za te uloge. Meni je jasno da su transferni rokovi specifični i da su poznanstva iznimno bitna, jer u konačnici mogu ti nerijetko omogućit da u specifičnim situacijama dovedeš igrača kojeg inače ne bi mogao, ali moram priznati da je u zimskom i sad u ovom ljetnom prijelaznom roku bilo previše situacija u kojima je izgledalo da mi stvari ne vučemo planski. Npr. prihvaćamo prodaju Stojkovića, dva mjeseca kasnije on je jedan od tri ili četiri najvažnija igrača, a nije da je totalno promijenio nešto u svojoj igri, iste stvari je pokazivao i u prethodnoj proljetnoj polusezoni kad je bio naš ponajbolji igrač. Zatim hoćemo dovesti onog Izraelca, a na kraju uopće ne dovedemo igrača koji bi svojom ulogom bio sličan nekad Ademiju...Transfer rok po pitanju ulaznih transfera je na kraju sasvim korektan, ali moj je dojam da se s ovim budzetom uz kvalitetniji rad i vjerojatno kvalitetniji kadar u sportskom sektoru mogu i moraju za slican movac dovodit i profilno puno zanimljiviji i talentiraniji igrači od Stojakovića i Prevljaka npr...
  • Dinaminjo
    2.5k

Nama ne treba hrabrost nego razum

Hrabost je romanticna, ali u stvarnosti hrabri ginu prvi
  • emilperska
    18.3k
    Bjelica i Vaha jedini su u Dinamo dosli sa iskustvom vođenja kluba u LP. I to znaci puno ako cemo pricati o iskustvu pa i o renomeu kod navijaca. Nije isto kada ti dođe netko takav ili kada ti dođe nekakav HNL trener sa pricama o nekakvom iskoraku u Europi.

Dinamo ako zeli dugorocno graditi rezultat u Europi mora angazirat trenera koji u najmanju ruku ima iskustvo treniranja na tom nivou.

Sve ostalo je wishful thinking.

Usput receno i jedan i drugi su dobili nogu kada su postali vece zvijezde od samog Z.M. sto im ovaj nikako nije mogao oprostiti.
    DiddyGuela

Slažem se sa svime. Dodao bi da možemo i imati trenera koji je mlađi od 40-45 godina, kojem smo trenutno vrh karijere, ali koji nakon nas ide u ligu petice ili negdje za više. Zaobilaznim putem je tako ispalo s Jakirom, prije tog i s Bjelicom.
  • Tom Hanks
    5.7k
    Ok,koliko treba proći da i zadnji čovjek shvati da kova nije trener za Dinamo?3 godine?5 godina?
    Kada je to ok i razumljivo tražiti promjenu?
  • DiddyGuela
    6.8k

Trebali bi u buducnosti ubost nekog naseg Valdasa. Naravno sukladno nasem renomeu u odnosu na tovare kada su ga doveli iz Gorice.

"Valdasa" sa EU iskustvom. Znaci mlađeg trenera koji je prije toga vodio klub u Europi ali i dalje je "nepoznat" velikim Europskim klubovima.
  • Dudu
    3.5k
    Moja zelja za Hapoel i Osijek.

Kombinacija u vezi dva odgovorna vezna Misic i Kravtsov, plus lijevo krilo Ivanusec koji ce bit dodatna opcija i ulaziti prema sredini i odvlaciti beka za sobom i tako otvarat prostor Perezu da dodje vise prema naprijed.. dok cemo desno imat klasicno krilo - Almenu i defanzivnog beka Galesica. Stojkovic naravno kao desetka

U toj opciji mislim da imamo najvise sanse da ne ispadamo kao amateri kad suparnici krenu u neku kontru. Maksimalno sto mozemo cvrsti prema nazad i dovoljno kreativni prema naprijed.
  • Dzoni
    8.1k
    Ako se ne varam, Hapoel je među ekipama s najboljim pressingom u Europskoj ligi. Tu trebamo biti jako pametni. Nisam dovoljno stručan da napišem kako postaviti ekipu kontra toga, ali na to treba najviše paziti
  • Lihtmašinac
    1.9k
    Kova, moju podršku Mario imaš i dalje.FazeN
    Ali ako klub odluči "povući okidač" i napraviti promjenu, ne bi mi zasmetalo, čak mislim da je pravo vrijeme za to.FazeN

:chin:

Nije dobro tipkati i objavljivati tekstove prije spavanja, a pogotovo ne ako se prije toga napumpalo pesimizmom i fatalizmom. Takvi tekstovi uvijek ispadnu iskreno, ali uglavnom s lošom poantom. Čak i ako se zoveš veliki FazeNouns. :smile:

Ok, imat ćeš s takvim tekstovima čitatelje i skupit ćeš srčeka. Na takve će se tekstove rado hvatati destruktivci i oni labilniji, mada, realno konstruktivnog sadržaja u takve tekstove se ne može baš ugraditi. U kasnonoćnom terminu i pod dojmom uzrujanih emocija teško je baš imati realan mozak. Tako i sad: Citirani upis je samo jedna hrpa nabacanih ficleka, dijelom smislenih, ali većim dijelom ipak pogrešno napuhanih i površno povezanih. Nešto što i kolega Klenx ponekad zna raditi pa ljudi to pod dojmom lijepo formatiranih stihova popuše. Ovako na gomilu složeno sve mi to skupa ispada samo jedna zbrka i zbirka nadrkanosti protiv trenera, mada mu se kuneš da ima tvoju podršku.

Recimo, već jedna od prvih i glavnih premisa teksta (ovo izvrištano s velikim slovima) nije baš skroz točna. Ova momčad nije imala sedam dana za uigravanje. Treninzi su ipak nešto drugo od utakmice. Mijenjanje igrača u 60. minuti nije ništa što bi se treneru trebalo spočitavati, jer je dio strategije i momčad se uvježbala tako funkcionirati. A i ovaj paradoks u citatima koje sam gore izvadio je neozbiljan. No, ajd, da se sad ne upetljavam u polemiku, samo ću reći da mi se sviđa kako oblačiš rukavice i uzimaš distancu pa jasno govoriš da komentiraš iz perspektive navijača koji nema pojma kako točno izgledaju stvari oko momčadi. To je korektan potez koji relativizira izjave i koji daje određenu emocionalnu vrijednost napisanom. Ipak, smatram da ovo nisi nužno morao tipkati jer si time - kao određeni autoritet ovdje - dodatno doprinio pumpanju paranoje koja nam je trenutno nepotrebna. Al ništa protiv tebe. Velik dio tvojih upisa, kolega, cijenim. Zato i reagiram s ovom Odisejom jer znam da možeš složiti puno promišljenije i korisnije tekstove. Ali, ajd, uzet ću tvoj upis kao motivaciju da i ja, isto tako s rukavicama navijača na rukama i bez umišljanja da sam baš sa svime u pravu, podijelim svoj dojam o trenutnoj situaciji.

----

Naime, po površnoj emociji dijelim skepsu jednog dijela fatalista. No po logici stvari i razumski na temelju iskustva mislim da smo i kao momčadska cjelina i taktički s Kovom na ispravnom putu. Stoga se s gore citiranim upisom bar jednim dijelom i slažem u poanti: Ovo ne izgleda dobro i može nas - trenutno i u ovom stanju na dan 6. rujna 2026. - biti strah protiv jačih momčadi od Gorice.

Ipak, siguran sam da trenerski stožer vidi gdje kašljucamo i da ima znanja da to i uskladi u jedan žešći mehanizam. Onako kako su to već lani uspjeli. Nadam se samo - za njih i za nas - da imamo/imaju vremena. Jer mislim da klupske strukture za trenerski trust mozgova neće još jednom imati strpljenja i dobre volje kao lani. A onda bi se opet išlo u novi izbor trenera što je, po meni, do zime veći rizik nego da se riskira još par tjedana s Kovačevićem i njegovima.

Fakat razumijem da se od trenera očekuje da neke stvari postavi na mjesto, poštela i podmaže puno, puno brže nego lani, al istovremeno mislim da ne treba stvarati paniku tamo gdje joj (još) nije mjesto. To kaj neki ovdje očekuju od trenerskog posla ipak ne ide baš tako lako kako si većina površnih promatrača zamišlja. Zato mislim da ne treba vrištati i paničariti.

Naravno, uvijek je dobro imati neke kontakte spremne da preuzmu kormilo već kroz pol sata. I nadam se da uprava skenira tržište. Nadam se čak da već i ima par telefonskih brojeva i adresa e-pošte likova poput Ivana Leke ili nekih trenerskih talenata iz manjih liga profila poput naše, a koji su znali igrati u ritmu s europskim tekmama. No nikako ne treba sapunat dasku sadašnjem treneru, izmišljati nekakve sukobe s kabinom ili predsjednikom i zlonamjerno mu predbacivati neke osobne karakterne crte. To nije u duhu našeg kluba, a i takvo stvaranje kaosa u klubu dosta škvadre, sa svih strana, jedva čeka.

Mislim da još nema mjesta pretjeranom napuhavanju negativnog stanja u kojem se nalazimo i koje svi oko kluba vidimo. Momčad je dobila nova lica kod kojih još nitko ne može točno znati tko je prinova, a tko je pojačanje. Pritom su nam otpali taktički možda neidealni igrači, ali dečki koji su znali donijeti razliku i vic u igri. S Livakovićem i odlascima se unijela žešća panika u transfernom roku, a i poraz u dvomeču gdje smo bili bolja momčad nije baš psihološki pomogao. Istovremeno, trenerski stožer vidljivo eksperimentira (npr. drugo poluvrijeme jučer) i traži kombinacije za igranje na dva fronta, na jedan način u HNL-u, a na drugi s fizički jačima izvana. Da, može se naći dosta smislenih opravdanja za ovakvo stanje u kojem se nalazimo. Pod Kovačevićem nije bilo pišanja po Dinamu kao pod Jakirom, Bjelicom i Talijanom i nije nam ni blizu nabio neku epohalnu sramotu poput one münchenske šamarčine. I dok je tako, mislim da nema razloga kenjkavit ovuda kao vrtićki balavci. Kad opravdanja počnu ponestajati, kad stisnu neki vremenski rokovi, a rezultatski se krene naslućivati negativna spirala, bit će trenutak za podići glas i procjenu da trener ne valja. Ili, kako je FazeN gore rekao (prije nego si je zatim sam skočio u usta): Kova, moju podršku imaš i dalje. A ja ću dodati: Ali, Mario dobri, moraš znati da ti vrijeme ovaj put nije prijatelj. Treba ubrzati neke procese. Hebga, u Dinamu si iz Zagreba.

---

I za kraj, još koja o stilu tipkanja o treneru i igračima ovdje u zadnje vrijeme: Komentiranje je ok, dok se ukazuje na neke detalje koji bi bili korisni stožeru i publici da kontekstualiziramo situaciju. Može se na tribini i na forumu i galamiti, ak se već ne zna drukčije, kulturnije. Sve ok, različitih smo naravi. Ponekad je čak neka grublja riječ i poticajnija od smirenog ukazivanja na problem, naravno.

Ali fanatično bapsko pretjerivanje u negativnostima, huškanje kroz izmišljotine, ovdje konkretno da trener navodno ne vidi kako stojimo na terenu i da navodno ne zna komunicirati s igračima, ili izvlačenje nekih osobnih crta da bi ga se, kakti, diskreditiralo? To smatram nepotrebnim i nedostojnim navijačke kulture kakvu si laskamo da imamo. Naravno, idiotskih hvatanja za budalaštine uvijek je bilo i bit će, ovdje kao i drugdje. Pogotovo pod psihološkim pritiskom ili u stanju emotivnog razočaranja. Ali ponekad je bolje stati na loptu i prešutjeti neke stvari. Ipak bi Dinamo trebao biti iznad svih, a ne masovna produkcija preseravačkih upisa pojedinaca koji bez pardona, ali s ogromnim samopouzdanjem bez pokrića ovuda šibaju kao da ne postoji sutra.
  • Noel
    24.5k
    Ali fanatično bapsko pretjerivanje u negativnostima, bijedničko huškanje izmišljotina, ovdje konkretno da trener navodno ne vidi kako stojimo na terenu i da navodno ne zna komunicirati s igračimaLihtmašinac

Fanatično bapsko pretjerivanje? Bijedničko huškanje izmišljotina? Ufff... pa upravo si ti ovim dramatičnim epitetima fanatično bapski pretjerao.

Kada se napiše da se Kovačević nije u godinu i tri mjeseca potrudio naučit baratat osnovnim engleskim onda to nije nikakvo fanatično bapsko pretjerivanje niti bijedničko huškanje izmišljotina nego činjenica.

To što je ta činjenica okrutna, bolna i ružna za njega osobno i za navijače Dinama i što možda nije red da se to piše po forumu jer vrijeđa njega i navijače Dinama je drugi par rukava. Onda bi se trebalo zabranit upisi takvog tipa, ograničit sloboda na forumu i to je to.
  • Kujtim Shalla
    11.7k
    03:40.
    Skoro je točno 4 ujutro dok uzimam mobitel u ruke i moram priznati, jako sam razočaran onime što sam gledao prije nekoliko sati protiv Gorice.
    FazeN

Kolega ,najbolji tekst na zoni koji sam pročitao ,preslikavanje mojih razmišljanja, samo što ja ne znam tako lijepo nego samo serem . Svaka čast,u sridu
  • El Madrigal
    958

Tekst je krenuo kao kritika FazeN-u, a zapravo može neki 3. Ili 4. tekstopisac reci za tebe isto. Može se i tvoj tekst okarakterizirati kao što si ti njegov. Pročitao sam i tebe i @FazeN i @Klenx, ali zašto obični navijači i ljubitelji nogometa ne bi imali svoje mišljenje i izražavali ga na svoj način. Većina nas smatra da nakon 15 mjeseci trener ne pokazuje dovoljno za napredak. I takoder smatram da je izgubio svlačionicu. Također nisam siguran da opet može izvesti onaj kopernikanski obrat od prošle godine. Jebiga, tako stoji navijač Dinama, nazvao ti to histerično, racionalno, glupo ili ne znam kako. 15 mjeseci je dovoljan uzorak da.mozemo reci da to sada ne izgleda dobro i da je Mario svoj maksimum dosegao.
  • Omake
    21.1k
    jedini prvoligaš u Europi prošle sezone kojem je PPDA niži od osvojenih lopti u zadnjoj trećini. I dalje igraju s tim intenzitetom, ali su obrambeno puno lošiji. Skoro svaku drugu utakmicu primaju dva ili više. Jedino protiv Zvijezde nisu.
  • Schpatz
    1.3k

Ne da mi se raspravljat i ulazit u neke rasprave vjecite koje traju danima i vrte se u krug.

Samo cu rec da smo ovakve iste tekstove citali prije ca godinu dana. Mozda ove godine mjesec dana ranije nego prosle godine.

I samo se cekalo da se moze opet zazivat ostavka Kovacevica.

I da opet odredeni trenerski magovi foruma mogu rec kak je Kova izgubio svlacionicu ili kak ovo ili kak ono.

Ne znam, mozda sam u krivu i 95% foruma ce u 11-12mj pisat tu "jesam vam rekao" i "trebali smo mijenjat trenera jos nakon Gorice kak smo pricali" ali dozvoljavam si toliko puno pa da ostavim prostor za napredak i da postoji dobar razlog zakaj smo izgledali jucer tak i da isto postoji razlog zasto smo na proljece bili 10 puta bolja momcad i da i odgovorni ljudi znaju zakaj je to tak. Slazem se da je kriticno ako oni odgovor nemaju.

Ja cvrsto vjerujem da ce igraci pokazat pravo lice kad ce bit najpotrebnije.

I za neko moje uvjerenje i ukus, puno previse shizofrenije, negative oko Dinama, a ne znam tocno cemu bas toliko te negative.

Zazivat otkaz treneru nakon 2mj nove sezone je totalno besmisleno, vrlo vjerojatno totalno beskorisno i to nakon tek 11 utakmica u novoj sezoni.
  • Pacho
    20.7k

A kad ce to biti "najpotrebnije"? Zar nije najpotrebnije bilo u dvije utakmice za ulazak u najelitnije klupsko natjecanje koje klubu donosi dodatnih XX milijuna Eura, a igracima, pretpostavljam, fine bonuse + priliku da se pokazu na najvecoj pozornici.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.