• mali M
    10.4k
    njihova pobjeda nije pobjeda s xy glasova na izborima, nego činjenica da su ljude uvjerili da nema alternative

Uvijek ima alternative
    Hnlovac

Bravo... To ja stalno ponavljam pa se ekipa sva naroguši. Nađi si jednu najsličnij tvojim moralnim i ljudskim načelima i glasaj za nju. Dal' će biti savršena, vjerojatno neće, ali najveća prevara je uvjerenje da nema alternative...

Ne veli se bezveze da je najveća đavlova pobjeda što je uvjerio ljude da ne postoji..
  • fakin
    6.1k
    Samo da ta bojna izađe na izbore
  • Profesor Baltazar
    224
    Ma to je sve politički motivirano. Pa ne stoji taj otpad u Gospiću od jučer. O tome su govorili Ličani odavno, još početkom 2025. godine i naš sada je izašlo s time u medije. Ok, ako će ovo ubrzati tromi državni aparat poslužilo je svrsi.
    Ne znam zašto se nije prosvjedovalo zbog Rafinerije INA u Urinju iz kojeg podzemlja izlazi nafta u more kod nas u Primorju i dan-danas. I to traje već 3 godine. Da li je to ipak radi INA, oni su multinacionalna kompanija pa se njima ne smije zamjerati i svi imaju "putra na glavi" oko INA i crveni i plavi. Da ne pričam za Sovjak na području Viškova, jama puna opasnog otpada zatrpana još u Jugi, a Fond za zaštitu okoliša i enegetsku učinkovitost je čak i odabrao izvođača na sanaciji, a ništa se nije pomaklo.
    Ima još toga sigurno na području naše domovine što bi se trebalo rješavat.
    Nisu problem stranke, problem su ljudi i odgovornost vodećih ljudi koji upravljaju poduzećima, agencijama, minitarstvima. Ne mislim tu sada samo na Plenkovića, ima on ispod sebe puno ravnatelja, državnih tajnika i sličnih koji ne obavljaju svoj posao, neovisno kojoj stranci pripadali, a imaju veliku moć i nisu toliko u središtu. Problem su ljudi, a ne stranke!
    A koja stranka je na vlasti i slično u ovakvom načinu vladavine tzv. demo(n)kracije je svejedno, jer oni ionako ništa ne odlučuju. Oni su samo ispostave i pijuni EU-a i za to su obilato honorirani.
    Da bi se to promijenilo treba mijenjati sustav vlasti. A to može doći eventualno nekim revolucijama i slično koje će biti negdje drugdje u EU pokrenute, a onda bi ovdje se to na to isto naslonilo. Sve drugo su bajke i ja drukčijeg načina ne vidim.
    Ovo pričam za državnu razinu, ne lokalnu razinu. S time da i Zagreb bi stavio u rang s državnom razinom, a ne lokalnom jer se radi o gotovo polovini gospodarstva Hrvatske.
  • Jaro
    12.6k
    Neka politička stranka je ciljano trovala ljude u Lici?pešća

Samo na tu lokaciju u Lici je doslo 2000 slepera s otpadom iz inozemstva. Nebirno kaj je EU. Neka stranka je dopustila da se bilo kakav otoad moze uvoziti u drzavu bez nadzora. Neka stranka je imala kontrolu nad dodjeljivanjem dozbola za odlaganje. Neka stranka je imala kontrolu nad imenovanjem glavnog drzavnog inspektora - dakle covjeka koji je koji je zaduzen za tijelo koje ima moc/pravo i obavezu kontrolirati da se biko kakva aktivnost u drzavi radi po zakonima. Neka stranka ima kontrolu nad carinom koja ni jedan od 2000 slepera s opasnim otpadom nije slucajno presrela i pregledala na cesti. Ja sam kratko vozio dostavu - godinu i pol - pa su me na cesti unutar drzave nekoliko puta zaustavili i pregledali otpremnicu i robu koju vozim... Ovdje ni jedan od 2000 kamiona nije zaustavljen, provjeren, ulovljen.
    Godinama nikome nije palo na pamet pregledati odlagaliste u silosu u gotovo centru grada. Pa cak nikome ni iz oporbe.
    Sjecam se clanka koji je spomenuti klaun Pernar napisao nakon sto je prije dosta godina (prije uspjeha na izborima) posjetio odlagaliste CIOSa na zapadu grada. Stovise, prilicno detaljno je pisao o podlozi na koju se otpad odlagao, sto je vidio da rade s njim i slicno. Ovdje niceg takvog nije bilo.
    Ovo nije pacena vesmasina u potok (dno ponasanja i razmisljanja pojedinca) - ovo je zavjera na visokom vodstvu drzave - jer nekoliko drzavnih tjela je to omogucilo (ako vec nije sudjelovalo u procesu)...
    Dakle, da - jedna stranka je svjesno trovala svoje birace... I da, bilo tko ko to ne radi - je bolja opcija - pa zvali se oni Pernar, Peovic ili Đapic.

Godinama je oko Dinama isao narativ - a koga bi mogli umjesto Mamica - mojnodgovor je - bilo tko ko nije ukrao od kluba je za pocetak bolja opcija...
    Bitno je krenuti traziti alternativu - isplivat ce netko...
  • Mathiasovi Chageri
    9.2k
    Ima još toga sigurno na području naše domovine što bi se trebalo rješavat.Profesor Baltazar

Kad sam prvi put došao kod ženinih u Senj, rekli su mi da ne pijem vodu jer “nešto nije u redu s njom”. Kupuju se velike one bačve vode i s njima se kuha, iz njih se pije. Užasno me to kopkalo, ali zaista, voda je imala nekakav čudan miris i okus. Nije mi to nikako bilo najjasnije jer dolazi praktički iz Like. Kasnije sam primijetio da rijetko tko i u kafićima pije svoju vodu koju dobije uz kavu.

Inače, prije koju godinu je bio neki članak, ne znam sad gdje, da je Senj grad sa najviše karcinoma po glavi stanovnika ili tako nešto, uglavnom da ima jako puno karcinoma u odnosu na malu sredinu kakva jest.

E sad, ne kažem da je to dvoje povezano, voda i broj karcinoma, ali ono što mi je bilo čudno u prvi tren jest da to nikad nisam čuo ranije. Ima ovakvih stuacija u svakoj županiji praktički, deponija, toksičnog otpada, vode koja se ne bi smjela piti, skladištenja upitnog materijala. I nikome ništa. A to sve ide u zemlju, pa odlazi u vodu, pa tom vodom zalijevamo naša polja, pa onda jedemo tu hranu koja raste u toj zemlji pod tom vodom.

Način na koji smo mi uništili našu državu se ne može opisati niti kriminalom, niti lopovlukom, niti zločinom. To je za vraćanje giljotine na trgove. Velika većina toga je nažalost nepovratno uništena. Drago mi je da su ljudi izašli u ovolikom broju danas. Čisto zato da se pošalje poruka da je dosta trovanja naše zemlje i naše djece.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet