• hardek
    12.4k
    Znači plan je sa "besplatnim" dolascima trojice igrača odgoditi prodaju nekog bitnijeg igrača do zime. A prodajom nekoga ili svih iz paketa Topić, Hoxha, Mudri i Nevistić financijski nekako dogurati do zime
  • ElDorado
    13.9k
    Mislim da u granicama mogućeg mozemo kao navijaci biti zadovoljni. Jos ak se veće prodaje prolongiraju do zime super. Mozemo nekak rec da je ova trojka nadogradnja na Livakovica, Bakrara i Vidovica. Jos kad bi Kova od toga znao napraviti tortu. Nadam se.
  • Crni86
    24.1k
    Dzabe nama i prime robben i ribery na krilima ako cemo primat ovolik broj golova. Da, krila su nam u losjoj formi. Ali i s takvim krilima imamo prosjek od 2,5 zabijena gola u 10 utakmica (od tih 10 utakmica je bilo 6 utakmica kvalifikacija za lp) sto je ja bi reko jako jako dobar prosijek. Protiv Thuna i Vikinga smo u svakom dvomecu profulali jos barem 5 izrazito dobre dobre prilike.

Uhvatili smo se svi krila, orsica, lisice, hoxhe i ostalih, a da smo samo malo bolje igrali momcadski obranu, sada bi pricali kako imamo prostora za napredak, pa sta ce tek biti kada krila udu u formu i sl. Fokus je na totalno pogresnoj stvari ovog trenutka jer smo prema naprijed itekako opasni. Defanzivna igra je problem br1.

I zato se vracam na prvu tocku, da li ostali s ovim krilima ili dosla nova, tesko ce ovim tempom uspijet na vecoj sceni zabit vise golova nego sto ce ih obrana poklonit. Vesele me novi igraci koji se spominju, ali nase najvece pojacanje ce biti dizanje nase defanzivne igre (odnosno kontrole i discipline) na visju razinu.
  • hardek
    12.4k
    Ja se nadam da će nam Kravtstov pomoći sa duel igrom u sredini terena. Uživo stvarno moćno izgleda, na nogama mu vidiš da bi trebao biti baš jak duel igrač
  • ElDorado
    13.9k
    apsolutno se slazem ali i ta krila trebaju igrati defenzivu. A poglavito veza. Tu cemo i dalje jako patiti kako veli floskula.
  • Crni86
    24.1k
    ja se isto nadam… ovih prvih pola sata je izgledalo jako dojmljivo. Uz to i dolazak ivanuseca koji opet ima samo 27 godina i trebao bi biti mobilniji od zajca mi daje optimizma

trebaju, ali ja ne vjerujem da almena igra bolje obranu od lisice ili topica i onda se opet vrtimo u krug. I opet mislim da nije nama problem individualne igre u obrani vec momcadske. Nema pravila, nema plana, nema organiziranosti pa zato i je takva panika.

Da je obrana bila 15%-20% bolja u kvalifikacijama za lp, mi bi pricali danas o skroz drugim stvarima. Jedina utakmica gdje smo mi defanzivno bili 100% s glavom unutra je doma protiv zalgirisa. I tu se vidla defanzivna ozbiljnost.
  • Fan
    2.7k
    Da je obrana bila 15%-20% bolja u kvalifikacijama za lp, mi bi pricali danas o skroz drugim stvarima.Crni86

Koja su onda po tebi 2 najveća problema u obrani između naših igrača? Vinlof, Valinčić, Dominguez, McKenna, Mišić? Ili trener koji to ne zna posložit?
  • Miro Vugrinec
    10.5k
    Luku Ivanuseca bih vratio odmah u Dinamo. Ništa on nije lošiji igrač nego sta je bio kad je odlazio iz Dinama, samo sto su ljudi kao i kod većine igrača koji rade razliku u HNL precjenjivali njihove kvalitete sto se tiče neke europske razine.

I Orsa (iz primea) i Pjaca i Petko i Ivanusec sve su to igrači koji su za hnl razinu dominantni jer imaju nešto vise od drugih na hnl razini. Orsa taj sut, Petko kreaciju i lucidnost, Ivanusec dribling, Pjaca tehniku. I za hnl razinu gdje nema nekog intenziteta takvi igrači će uvijek biti igraci prevage jednostavno jer u našoj ligi u usporedbi s jačim europskim ligama imaš toliko vremena i prostora za napravit neki porez, dribling, sut, pas da je to nerealna razlika. A uz sve to i razlika je u pulsu, kod nas si u sivoj zoni, a vani cijelu tekmu u crvenoj.

Reci će mnogi joj sta pametuješ ti sad, pa pokazivali su oni u Dinamu u europskim tekmama da mogu i na europskoj razini. Da, mogu na europskoj razini u Dinamu, Al upravo zato sta u Dinamu imaju te tekme 6-8 puta godišnje, a vani 40 puta godišnje. U Dinamu dominiras, imaš samopouzdanje jer meljes protivnike, osjećaš se top i onda i kad dođe europski jaki protivnik možeš se ponekad i nosit s njim upravo zbog toga svega sto Dinamo nosi, samopouzdanje, gard, šampionski mentalitet.

A vani odeš u klubove gdje ti je svaka 3 dana, takva tekma, gdje umires svaku tekmu, gdje nema lakih protivnika i gdje niko nema vremena za cekat te i tu se izgube svi naši kao Orsa u Southamptonu, Pjaca godinama nakon ozljeda vani, Ivanusec u Feyenoordu i Paoku, Itd.

Zbog svega toga, i ti igrači trebaju biti pametni i znati da im je Dinamo najbolji izbor i da Dinamo najbolje može njihove kvalitete pokazati, a mane sakriti i da im je najbolje doma.

Nas klub hvala Bogu prave igrače plaća već godinama na razini većine klubova lige 5 van premier lige i vrha tih liga 5. A o statusu u javnosti, životu doma i svemu ostalom kad si igrač Dinama da ne govorim. Tako da ne sumnjam da će Ivanusec biti pravo pojačanje kad dobije zamah, kad odigra 10-15 utakmica u kontinuitetu, ali onda nek bude pametan i nek bude svjestan da ne cvijeta vani med i mlijeko
  • Nine9
    387
    Meni je najveći problem u obrani Valinčićeva glava i to kaj nema ozbiljnu konkurenciju. Da ima vjerujem da bi bio puno bolji
  • Pacho
    20.4k
    Ivanusec i Kotarski su top pojacanja.

U vezi Almene sam neutralan. Kuzim da on pruza nesto sto nemamo, ali proslosezonska statistika mu je stvarno mrsava s obzirom na odnos snaga u ligi. Plus je sto cemo time jos jednom umociti testise u orjunaski secer za fritule.
  • Crni86
    24.1k
    naglasavam cijelo vrijeme momcadska igra obrane. Ne smatram nikoga pojedinacno krivcem, ali smatram trenera koji nije poslozio pa onda i prilagodio igru nasim defanzivnim manama i plusevima.

Previse je slicnih obrazaca. Na kraju ako su i pojedinacne greske, a trener nista ne mijenja, po meni je opet trener kriv. Ne mogu vikat sad npr sergi je kriv za svih 12 golova. Ako je skrivio 50% golova trener je krivac sto i dalje igra….

Kazem ja sam doma protiv Zalgirisa vidio tu discipliniranost i vidlo se da jendostavno necemo dat ni milimetar sanse protivniku da nam ga zabije. Toga fali u ostalim uzakmicama.
  • Hrvatski Gradjanski
    323
    Podržavam ove transfere, oko Almene sam neutralan jer mi se ne sviđa previše dovođenje bivših igrača Hajduka i mislim da je rubno bolji od naših krila. Ivanušec može biti strašno pojačanje ako je motiviran i gladan nakon zastoja i promašaja u karijeri. Normalno da nama takvi igrači dolaze jer imaju zastoj u karijeri.

No, mi bi s ova tri pojačanja na vrijeme sad bili u Ligi prvaka.

Ja ovaj prijelazni rok još ne mogu shvatiti i mislim da nam Boban mora razjasniti poteze kluba. Nemojmo samo s floskulama o odgovornom ponašanju i gledanju u budućnost. Sve je to dobro ali trebalo se i moglo se pojačati za sadašnjost da se uzme za lova. Moglo se ali smo se igrali.

Nama je put prema Ligi prvaka bio otvoren. Pitanje kako će biti u budućnosti. Da smo se mi kockali i izgubili 40 milijuna eura koji nam pokrivaju proračun i ostavljaju novac za nekoliko pravih pojačanja s kojima bi mi mogli solidno nastupiti u LP. Ne pucati visoko ali ne biti kanta za napucavanje. Ovo je bila prilika za zgrabiti ogromne novce koji su nam bili ispred očiju, a da je momčad koja je osvojila naslov bila ojačana sa tri prava pojačanja mi bi to i ostvarili. I na tome smo mogli graditi jaču momčad za slijedeću sezonu da se opet s Ligom prvaka i jednim dva jaka transfera dodatno ojača momčad.

To je velika pogreška.

Uredu sad nema svrhe plakati ali se trebamo posložiti da EL odigramo bolje nego prošle godine. Mora se vidjeti neki napredak.

Dinamo ne smije snižavati kriterije. Europski koeficijent moramo održavati na ovoj razini da ne bi bilo plakanja u budućnosti kad nam počnu dolaziti jači protivnici.
  • penetrisac
    501
    Almena će bit bolji iz razloga što će imat klase od suigrača, boljih nego u Hajduku i Arabiji , vjerujem da se Ivanušec sa 27 može vratiti na onu razinu od prije 3 sezone, Kotarski je sigurno za klasu bolji golman od Nevistća , no mi zapravo čekamo da vidimo naša nova krila Rodriguez i Nsoki su teške klasetine i tu ćemo bit brutalno dobri , a rađa se nova osovina Ivanušec - Stojković , to će biti jako ubojito
  • Mulec86
    526
    Pogledo sam Almenu nesto kad se poceo spominjat, vratio sam neke utakmice u kojima je bio dobar /manje dobar i primjetno je da ima potez , 1na1 mu je stvarno razina više u odnosu na naša desna krila. Solidan udarac,kreativnost i ono kaj me bas odusevilo jako dobro odvajanje na postavljenu obranu i osjecaj za prostor. Mislim da je bolje krilo i od Lisice i od Topića ,ali mi je uzorak za to premali. Krtika bi isla u smjeru sudjelovanja u obrani jer mu je preko te strane cesto bek nebranjen ,ako to poboljsa vjerujem da moze bit stvarno solidna opcija. Slomio je jako lijepo 1na1 Perrauda protiv Betisa prije 2-3 godine ,a to je ozbiljan igrac i razina nogometa. Plus od mene ako se ostvari tu nam svakako treba prodornost.
  • Kujtim Shalla
    11.6k
    ja ga ne branim ,čak mislim da moramo imati bolje rješenje za tu poziciju,puno bolje . Ali kažem da nam je i takav najbolja opcija pa samim tim malo više respekta je zaslužio. A ne da ga se spominje svaki dan kao da je najveći škart . Čisto to. Predvidiv jeste ali pokušava barem . Za lisicu se to ne može reći. Svaka ide nazad,a kada mu se otvori prostor ne napravi ništa. Ne sj ćam se kad smo zadnji put imali ovako loša krila .
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.