• Kujtim Shalla
    11.5k
    Jučer nije bio Boban ni na utakmici play offa . Najbitnijoj do sad . On se nije ni pojavio. Čudno da nije bio iz momčad i trenera
  • marcio amoroso
    53.4k
    Kada jedan poraz koliko god bio bolan bude dovoljan za pad uprave možemo staviti ključ u bravu. A da se pogriješilo u slaganju momčadi ovo ljeto i da je slagana za deseti, a ne za osmi mjesec je istina.

Koliko god danas bili tužni, frustrirani i jadni nogomet je takav da vrlo brzo imamo priliku okrenuti sve na pozitivu.
  • fakin
    6k
    Ali moze li mi itko uopce objasniti koji je bio smisao bobana i sportskog sektora ovo ljeto? Što su htjeli s ovakvim transferim rokom? Ono nemamo debile i diletante u upravi.
    Sto su mislili kad nisu 2 mjeseca doveli nikakvog golmana, da s nevisticem udemo u ligu prvaka? Gdje je zamjena misicu? Zasto smo prodali Bakrara i Vidovica, a dovodimo sumnjive strance od 18 godina?

Ono, koji je njihov cilj bio ovo ljeto? Kako su mislili s ovim kadrom uci u ligu prvaka? I to u trenu kad nam je sve bilo otvoreno...
  • Noel
    24k
    Kada jedan poraz koliko god bio bolan bude dovoljan za pad uprave možemo staviti ključ u bravu.marcio amoroso

Jasno da je panika enormna i pretjerana ali nije ovo jedan poraz znaš i sam. Ovo je lutanje mjesecima a ne jedan poraz. Od priče sa golmanom, od prodaje Bakrara do toga da većina prinova koje su dovedene nisu spremna za nastup. Kad su nam prve zamjene u playoffu otpisani igrači onda to nije jedan poraz. Ljudi su razočarani prvenstveno jer se vidi nedostatak ambicije vodstva kluba. Očito LP nije bio primarni cilj i nije se išlo u financijske rizike i to je ljude iznerviralo.

Pad uprave se neće nikad dogodit zbog jednog poraza niti previše ljudi traži pad uprave nego traži odgovornost i ozbiljan rad, a nekad sastrane djeluje ko da se neko ruga sa navijačima. Meni je recimo osobno suludo i na kraj pameti mi nije u svibnju poslje finala kupa u glavi bilo da će Dinamo lovit ligu prvaka u playoffu sa Kačavendom, Mudražijom, Topićem, Nevistićem, Oršićem. Suludo. Da je netko to ovdje napisao u svibnju na forumu vjerovatno bi popušio ban kao teški trol.
  • modri-kibic
    2k
    Ali moze li mi tko uopce objasniti koji je bio smisao bobana i sportskog sektora ovo ljeto?fakin

Da ne troše kao pijani milijunaši novac koji nemaju. Vidjeli smo kaj donosi all in, a cilj nije ostvaren.
  • fakin
    6k
    Kakvi pijani milijunaši? Dovedes golmana i jednog do dva normalna igraca za prvu momcad nije nikakvo bacanje milijuna.
    Evo Kotarski potpisuje za Dinamo. Zasto to nisu mogli napraviti 2, 3 tjedna prije?

Edit: evo upravo Vice pise isto: https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/svi-pisu-o-kovacevicevoj-krivici-a-sto-je-s-bobanom/2828181.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_m
  • Jurki
    27.6k
    Da ne troše kao pijani milijunaši novac koji nemaju. Vidjeli smo kaj donosi all in, a cilj nije ostvaren.modri-kibic

U tom slucaju zakaj ne rasprodamo kompletnu prvu momcad i igramo s dvojkom hnl?
    All in je kad lovis nerealan cilj, a potreba prve momcadi je golman.

Kotarskog je trebalo zavrsiti drugi dan kak je Filipovic dobio crveni...
  • Archangel
    266
    Ovo je glupa usporedba. On igra u ligu gdje su svi bogati i svi nude puno novaca. Ne možeš dobiti dobrog igrača za malo novaca jer ako možeš netko drugi iz lige će ga pokupiti ili probati pokupiti pa opet raste cijena.
  • modri-kibic
    2k
    Kotarskog je trebalo zavrsiti drugi dan kak je Filipovic dobio crveni...Jurki

Da je ovo FM to bi mogao napraviti, pitaju se nešto i Danci. Svako gleda svoju korist za svoj klub i odmah na prvu će pristati na sve kaj ponudi klub koji želi igrača? Neće.

Isto tako tko garantira da bi prošli u LP da je bio na golu Kotarski ili Livaković?

Jedino kaj me je zasmetalo to što su prodani Bakrar i Vidović prije kraja kvalifikacija. I ostali bez nekih rješenja koja su funkcionirali prošle polusezone.

A na članskom danu je rečeno zašto se išlo u štednju i potpisivanje slobodnih igrača.
  • Paggini
    97k
    Zasto to nisu mogli napraviti 2, 3 tjedna prije?fakin

Jer se pogrešno računalo da će tvoj idol koji vodi djecu na sjever držati do svoje riječi i dogovora
  • Olmic
    5.9k
    meni to nije normalno, ali su me vec napali da mu brojim dolaske ( na gostovanja rijetko ide, a domace nije redovan ajmo tako reci )

Takoder. Je li jos komentator za talijane?
  • Kujtim Shalla
    11.5k
    buraz zaista nisam primijetio da je oko tražio odlazak uprave. Pa valjda su kritike normalne i dozvoljene ako su konstruktivne. Necemo sad govoriti da je sve dobro. Kako znamo hvaliti svaki potez ,dati podršku mislim da je u redu i reći kad nešto nije bilo dobro. Jebiga jesmo razočarani, ko posran san danas. Nedo bog ko da je neko umro. Sugav feeling. Bili smo blizu ,moralo se iskoristiti. A izgledali smo ko da smo u raspadu na momente
  • znajdatevolimja
    2.1k
    Vidim da mnogi pišu o tome kako se financijski plan za ovu sezonu bazira na ulasku u EL, kako se nije megalomanski i stihijski kupovalo jer nismo htjeli trošiti novac koji nemamo te kako postoji dugoročan plan za rast i razvoj kluba kojeg se držimo.

Može li netko ukratko objasniti koji je to plan kojeg se držimo? Vjerujem da na naše planove dosta utječe i ponovna uspostava druge ekipe, novi stadion(i), itd.

Laik sam u tom području, kao i 95% foruma pa bih volio da mi se to približi, ne pitam retorički ili kako bih provocirao.

Nisam gledao ovogodišnji članski dan niti prisustvovao na istom za razliku od prošlogodišnjeg pa sam možda propustio neke stvari koje je Zvone javno izrekao.
  • Masto
    2.2k
    Plan Dutcha van der Linda
  • Crni86
    23.9k
    vrlo je jednostavno, kao i svaka firma planiraju se prihodi i troskovi.

Znaci ti otprilike znas koliko ce ti iznositi svi troskovi (place, druga momcad, putovanja, infrastruktura i sl), a znas otprilike i koliko ce ti iznositi prihodi.

Problem je sto nasi prihodi dosta variraju zvog toga da li cemo igrat lp ili ne i tu je dosta tesko predvidjeti i zato je klub bio predstavio 3 plana. Pesimisticni, srednji/realni i optimisticni.

Realni je bio sa svim istim troskovima kao i kod optimisticnog, samo se nije racunalo na razliku prihoda koje dobis ako se kvalificiras u lp i u tom planu se planira ta rupa pokriti prodajom igraca. Drugim rijecima, nista se ne mjenja osim toga da ces sada nekoga morat prodat.

Kolega @emilperska je jako lijepo pratio kako stojimo s transferima i on ce vjerojatno znat najbolje rec koliko ta rupa trenutno iznosi.

Istotako valja naglasit da nije smak svijeta ako godinu zavrsimo s nekim malim minusom jer to vrlo lako nadoknadis proslim ili buducim godinama ako ti je likvidnost uredu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.